MS 20 - ARGENTINCI SESTŘELILI ŠPANĚLY ZE VZDUCHU

28.11.2003, 23:36
Aktuality
V druhý hrací den šampionátu byli úspěšné africké týmy. Burkina Faso porazila Panamu a Mali Uzbekistán. Brazílie porazila Kanadu, Česká republika remizovala s Austrálií a Argentina si v souboji titánů poradila se Španělskem.

BRAZÍLIE - KANADA 2:0
Góly - 56. Carvalho, 84. Nilmar

PANAMA - BURKINA FASO 0:1
Gól - 80. Bance

UZBEKISTÁN - MALI 2:3
Góly - 18. Innomov, 63. Gejnrich - 4. Diarra, 52. Berthe, 90. Coulybali

ARGENTINA - ŠPANĚLSKO 2:1
Argentinci dokázali, že tento tým může udržet trofej šampionů ve své zemi ještě po další 2 roky. Poradili si totiž ve svém prvním utkání ve skupině s dalším velkým favoritem mistrovství, nekorunovaným králem Evropy - Španělskem. První půle byla velice vyrovnaná, ani jeden z týmů nedokázal získat převahu ve středu hřiště, ale přece jenom lépe vypadali Španělé. První se do šance dostal střelec FC Barcelona Sergio Garcia, když pronikl po levé straně, ale dostal se už do dost velkého úhlu, aby se mu podařilo překonat Gustavo Eberta v brance Argentiny. I jeho další střela z dálky nebyla úspěšná a šla vedle. První šanci Albicelestes připravil Franco Cangele. Dobrým pasem vyslal dopředu Huga Colaceho, ale ani jeho střela se mezi tři tyče jen těsně nevešla. O vedoucí gól Španělů se postaral Gabi, který se trefil přesně z velké dálky. Šokovaný gólman Eberto se jen podíval. Ve 41. minutě se vyznamenal Andrés Iniesta, když obešel dva Argentince, žel jeho střelu připravený Eberto zneškodnil. Argentinci mohli vyrovnat v závěru první půle. Pablo Zabaleta výborně prošel do pokutového území soupeře, ale ani Javier Mascherano ani Gonzalo Rodriguez jeho akci do gólového konce nedotáhli. Výkon Albicelestes se zvedl s příchodem nových hráčů na trávník do druhé půle. Waltera Montilla a Germana Herrery. Španělští zadáci byli rázem pod velkým tlakem a přišli i góly. Při prvním si na centr naskočil Leandro Fernandez a hlavičkou skóroval. Poté akrobaticky zneškodnil Argentinský gólman příležitost Sergia Garcíi, poradil si i s pokusem Iniesty. Jihoameričané se dočkali i druhého gólu. Po centr Osmana Ferreyry ho dal opět hlavou Leandro Fernandez. Ve vyrovnaném utkání byli úspěšnější Argentinci - prozatím. Po utkání si trenér španělů Ufarte postekl, že vyhrál štastnější tým. Utkání že by slušela remíza. Zaroveň ale uznal, že jeho svěřenci nestačili svému soupeři ve vzduchu.

Sestava Španělska -- Riesgo -- Alexis, Pena, Carlos Garcia, Melli -- Vitolo (85. Arizmendi), Corominas (71. Juanfran), Iniesta (77. Manu), Gavilan -- Sergio Garcia, Gabi.

Sestava Argentiny -- Eberto -- G.Rodriguez, M.Romero, Bottinelli, L. Fernandez -- Mascherano, Zabaleta, Colace (46. Montillo), Sosa (46. Herrera) -- Cavenaghi, Cangele (67. Ferreyra).

Góly - 50. L. Fernandez, 74. L. Fernandez - 25. Gabi

15 000 diváků

ČESKÁ REPUBLIKA - AUSTRÁLIE 1:1


Sestava Austrálie - Coe, Wilkinson, Tarka, Valeri, Dilevski, Jedinak, McDonald, Brosque, Danze (81. Richter), Wells (65. McKay), Thwaite.

Sestava České republiky - Grigár -- Zachariáš, Knakal, R.Hubník, Šíma -- Limberský (88. Broschinský), Sivok, Volešák -- Petržela, Bednář (63. M.Hubník), Rilke (54. Besta).

Góly- 24. Limberský - 49. McDonald

střely na branku 8 - 4

střely 10 - 8

rohy 11 - 4

trestné kopy 1 - 1

držení míče 42% - 58%

8 200 diváků

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele