Mourinho si pochvaluje plný bodový zisk, spokojení jsou i Jol a Allegri

29.09.2010, 10:29
Aktuality
Real Madrid včera směřoval ke druhé bezbrankové remíze na hřišti soupeře v řadě, v Auxerre ovšem nakonec zvládl závěr a vede tabulku skupiny G se šesti body. Druhé je zatím milánské AC, to si z Amsterdamu přivezlo bod za remízu 1:1 s Ajaxem...

Nový kouč Realu Madrid Jose Mourinho dbá více než jeho předchůdci na defenzívu a v základní sestavě se včera objevili hned tři především defenzivně ladění záložníci. Bílý balet i tak ukořistil ve Francii druhou výhru ve skupině, v 81. minutě mu tři body zajistil Angel Di Maria.

"Remíza ze hřiště soupeře je dobrá, ale výhra v Lize mistrů je důležitá. Chtěli jsme mít po prvních dvou zápasech šest bodů, zariskovali jsme a nakonec vyhráli. Naše situace ve velmi těžké skupině je velmi dobrá," pochvaluje si Mourinho, který již vyhlíží následující domácí duel s AC Milán: "Remíza ze druhého zápasu skupiny? Ještě lepší. Pokud v dalším zápase porazíme doma Milán, budeme mít devět bodů a postup bude takřka jistý."

V dresu Realu Madrid loni a předloni strašil obrany soupeřů Gonzalo Higuain, ten se ale letos především trápí a změnu nepřinesl ani včerejší zápas. "Máme velkou radost, vyhráli jsme oba úvodní zápasy. Vítězství je ještě o to důležitější, že Milán jenom remizoval, byl to ovšem hodně náročný zápas. Když přijdou góly, budeme mít zase více klidu. Jsme klidní, během kariéry přijdou momenty, během nichž musí člověk zachovat klid," řekl argentinský útočník.

Auxerre je po skvělé loňské sezoně v hodně složité situaci a neplatí to jenom o Lize mistrů. Týmu se nedaří ani v Ligue 1, ze sedmi zápasů vydoloval jenom pět bodů a balancuje těsně nad příčkami zaručujícími sestup. "Můj tým hrál dobře, organizovaně v obraně a můžeme říci, že to nebylo žádné trápení, protože soupeř neměl moc šancí," hledal po utkání pozitiva kouč Jean Fernandez.

Dobře nakročeno do osmifinále zatím má i AC Milán. Rossoneri na úvod porazili Auxerre a včera remizovali na hřišti Ajaxu. "Ajax odehrál skvělý zápas, ale my jsme hráli velmi soustředěně a jsem spokojen. Formace 4-4-2, kterou jsme praktikovali, mě oslovila více, než když jsme hráli na tři útočníky," hodnotil kouč Massimiliano Allegri, který do zápasu nenasadil Ronaldinha: "S Ronaldinhem nemám problém, rozhodl jsem se dát mu pro dnešní zápas volno a něco změnit. Robinho si vedl dobře, i když musel bránit a jsem přesvědčen o tom, že pro tým odvedl užitečnou práci."

Rossoneri zatím dali letos v Lize mistrů tři branky a o všechny se postaral Zlatan Ibrahimovič. Ten se včera vrátil do důvěrně známého prostředí, jelikož právě z Ajaxu před lety přestoupil do Juventusu. "Hráli jsme kompaktně a byli jsme pozorní i ve hře dozadu. Vydávám ze sebe to nejlepší, chci vyhrátvat a tým mi hodně pomáhá. Jsem zvyklý na to hrát se dvěmi útočníky, někdy i se třemi, to už pak záleží na trenérovi. Nemám oblíbenější variantu. Musíme do toho jít společně a to je jediná cesta, jak se můžeme zlepšit," ví švédský útočník.

Ajax odehrál velmi slušný první poločas a v jeho půli šel také do vedení, když se trefil Mounir El Hamdaoui. Náskok si ovšem nizozemský vicemistr neodnesl ani do šaten, Ibrahimovič srovnával ve 37. minutě.

"Myslím si, že v prvním poločase jsme hráli dobře a nutili jsme soupeře k tomu dělat chyby. Nechali jsme ovšem několikrát prostor Robinhovi. Milán hrál na hranici ofsajdu a jednou mu to také k naší škodě vyšlo, ale i tak jsme hráli velmi dobře. Po přestávce už jsme byli unavení, je složité snažit se napadat po celý zápas. Už jsme si nevytvářeli tolik šancí a do zápasu se nedostával ani Luis Suarez. I přes to všechno jsem spokojený," těší výkon i výsledek trenéra Ajaxu Martina Jola.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (47)

Přidat komentář
j_mrazik

A Wenger ne?

Reagovat
Kily

dočkej času

Reagovat
j_mrazik

Tak měl slabý soupeře, chápu, že je třea hledat nedostatky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Mě teda formace 4-4-2 moc neoslovila..

Reagovat
GEGE

Přesně...Zkoušel to i Leonardo a nefungovalo to...Doufám,že už to Allegri praktikovat nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

moja reč.... on nehal sedet najlepsieho hraca ac....

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se nedostatek golu a nedostatek konkurence v utoku nebude v zime resit skupovanim vseho, co bude na sklade (treba takova Emanuela z Manchesterskeho city )

Reagovat
smazaný uživatel

Slyšel jsem, že je volnej Vlček.

Reagovat
herbage

To by mu ale musel Cristiano Ronaldo přenechat jeho oblíbenou 7ku

Reagovat
smazaný uživatel

Porad mnohem radsi, nez Emanuela

Reagovat
smazaný uživatel

Sem myslel že potřebujete nějakýho tmeliče kabiny Eman společně s Larrym Vízkem by vás pozvnesli

Reagovat
vitasrp

Kazdopadne koukam, ze Di Maria opet Real taha.. Videl jsem zatim dva zapasy v lize a v obou patril k nejlepsim hracum, nemel problem zastinit klidne i Ronalda(i kdyz to chapu, Cecko se letos zatim nedostalo do formy).. Osobne me to prekvapuje, moc jsem mu neveril, na MS byl nevyrazny a nedivil jsem se kritice tohohle transferu.. Nakonec to ale vypada, ze to mozna bude trefa do cerneho.. I kdyz je otazka, jak dlouho mu dobre vykony vydrzi..

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Di Maria zatial patri k najlepsim .. na MS bol nevyrazny hlavne preto lebo nehral na svojom tradicnom poste.. Argentina hrala take 4-3-3 s Messim, Higuainom a Tevezom v utoku.. Di Maria teda hral viacej stiahnuty a nemohol tolko lietat dopredu..

Reagovat
smazaný uživatel

Anelka,Ibrahimovic zatial najlepsi strelci LM ... to musi neprajnikom zvysovat adrenalin ...

Reagovat
C-M@ster

Kdyby chytla Zilinu Barca, je nejlepsi suter Villa a kdyby Manchester, tak je nejlepsi Berbatov a Owen

Reagovat
smazaný uživatel

na kdyby sa nehra .......

Reagovat
smazaný uživatel

keby teba chytila sracka, tak si to ty

Reagovat
madridcan

ako privitali Zlatana a Seedorfa?Tesil sa Zlatan z golu?

Reagovat
GEGE

Seedorfa dobře měli tam nějaký transparent a při střídání mu i zatleskali...Ibra se trochu radoval ale žádné přehnané oslavy to nebyly...

Reagovat
madridcan

diks

Reagovat
madridcan

Mimochodom di Maria mi tym pohybom a stylom hry neskutocne pripomina Robbena.Tiez tak drobci,dava zasekavacky,soluje a hlavne dava dolezite goly.Len tak dalej

Reagovat
smazaný uživatel

jj, podobny typek jak Robben .. a musim si zaklopat ze nastastie neni taky skleneny jak Arjen..

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem sledoval mimo jiné zápas Spartaku se Žilinou a napadlo mě, že spásou současného fotbalu může být umělá tráva. Obrovským způsobem se projevují rozdíly v technice, rychlosti práce s míčem, fotbalovosti. Navíc rychlejší míč nedává tolik prostoru pro destrukci. Povinná umělá tráva by fotbal udělala daleko zajímavější a atraktivnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Copak?

Reagovat
smazaný uživatel

Celý tvůj příspěvek je divný.

1) O jaké spáse současného fotbalu to mluvíš?

2) Sledoval jsi Mistrovství světa? Jabulani byl velmi rychlý a destrukci to jen nahrávalo.

3) Povinná umělá tráva? Tahle věta je blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

1) Ze současného fotbalu se stává atletika, vytrácí se fotbalovost, prosazují se kopyta na úkor konstruktivních hráčů, prosazuje se destrukce.

2) Srovnání Jabulani s umělým povrchem je totálně mimo. Ale stejně pomohl konstruktivním týmům. Konečné výsledky snad hovoří za všechno.

3) Vychází ze všeho, co jsem napsal doteď.

Reagovat
smazaný uživatel

1) S tou atletikou souhlas

2) Srovnání Jabulaniho s umělou trávou není zas tak od věci. Umělý povrch je tvrdší, tudíž míč je rychlejší, v Africe měla hřiště prý tvrdý podklad a Jabulani byl tím pádem taky rychlejší a k tomu přidal svoje specifické vlastnosti, v důsledku byl pružnější. A polemika jestli má hráč s míčem na umělce méně času nebo více je na delší debaty.

3) Viděl jsem na vlastní oči trávník na Camp Nou a to je takový pažit, že na umělku stejně nikdy takové velkokluby nepřistoupí. Vypěstovat přírodní trávník nejvyšší kvality bude pořád priorita.

Reagovat
smazaný uživatel

2) Jde o to, že míč je rychlejší při přihrávce po zemi. Rychlejší jsou narážečky, hůře se zachytávají kolmé přihrávky a zároveň nemá hráč problém se zpracováním. Na normální trávě buď nedáš takto rychlou přihrávku, nebo ji spoluhráč musí složitě zpracovávat a destruktivní soupeř má výhodu. Jabulani byl rychlejší hlavně ve vzduchu a při odrazech. Při normální prihrávce byl prakticky stejný.

Reagovat
herbage

Já tedy na umělce taky hraji celkem rád, ale pomyslel jsi na zranění? Takových 50 utkání na umělce za sezónu, to už je pro profesionální organismus nesmírná zátěž. Už vidím těch vymknutých kotníku a přetržených vazů. Navíc kluby jako Arsenal mají vskutku jedinečné trávníky, takže instalace umělky by kvalitu jejich hřiště jen posunula zpátky dolů

Reagovat
smazaný uživatel

No nepomyslel. To je pravda. Mám na to ale určitý názor, který se mi teď tady nechce prezentovat, protože to nemám ověřené. Každopádně pro Arsenal v Premier League by to byl hodně dobrý posun. Nějak nerozumím tomu, v čem by šla kvalita hřiště dolů.

Reagovat
herbage

Stačí se zeptat fotbalistů, na jakém povrchu hrají. Pravý trávník je vždy kvalitnější, než umělý a v Rusku mají umělý jen proto, že je snažší na údržbu a lépe odolává náročným klimatickým podmínkám. Arsenal má kombinaci pravé trávy a umělých vláken, kterou dotáhl za řadu let experimentování k dokonalosti a netuším, proč by měl najednou svůj nejlepší trávník světa kvůli nějakému nesmyslnému nadřízení shora ničit a vyměnit za nějakou umělotinu

Reagovat
smazaný uživatel

Protože by to pomohlo fotbalu přece.

Reagovat
madridcan
Reagovat
rufus

"zariskovali jsme a nakonec vyhráli."

Co tím José myslí? To že 15 minut před koncem sundal Lasse a poslal místo něj Di Maríu? V tý chvíli zvýšil počet útočných hráčů ze 3 na 4.

Prosím tě, José, jestli si myslel tenhle risk, tak už to příště radši nedělej. Takhle superofenzivní brankostroj už bych příště nemusel rozdejchat, takovej hazard s obrannou hrou, to je neuvěřitelný..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jj, taky jsem se nad tím "zariskováním" pozastavil a přemýšlel, co tím Mouřenín myslel ...

Reagovat
smazaný uživatel

je pro vás opravdu tak hodně těžké sledovat, jak Real vyhrává a může za to Mourinhuv styl hry? Real pod ním nehraje defenzivně, tak tady nemluv pí*oviny ty chytráku, lepší je ty zápasy sledovat než se jen podívat na výsledek.

Reagovat
rufus

Tak je sleduj, mě stačilo pár kol a už je mi z toho špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

aha tak ono je rozdíl kdyby hráli defenzivní hru anebo když neproměňují šance, Real zatím v každém svém mistráku jednoznačně dominoval, vytváří si šance, akorát je těžko proměňuje, ale i to se časem snad zlepší. Takže nevím z čeho ti je špatně.

Reagovat
rufus

Mám jinou představu o dominanci..

Reagovat
smazaný uživatel

aha a to jakou?

Reagovat
smazaný uživatel

Mou vyhraje skupinu s přehledem

Reagovat
smazaný uživatel

Za nick

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jak se říká- pochval se sám, že?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele