Mourinho: Jednou se do Anglie vrátím

23.03.2011, 20:53
Aktuality
Ještě ve svém novém angažmá neodkroutil ani rok a už plánuje návrat do země, kde má fotbal své kořeny. V Anglii José Mourinho strávil na lavičce Chelsea tři sezony, během té čtvrté byl odejit a našel si angažmá v Interu. Teď ovšem spřádá myšlenky na odchod z Realu Madrid, na Ostrovech ho prý čeká nedokončená práce.

"Anglie už mi začíná chybět, a proto bude můj příští klub právě odsud," řekl přesvědčivě Mourinho. "Stále tam mám nevyřízené účty a myslím si, že Anglie si můj návrat přeje, nebo snad ne? V době mého působení tam jsem zažíval nejlepší momenty své kariéry. Musím si sednout s agentem a promluvit si o své budoucnosti," znejistil madridské fanoušky.

48letý stratég po padesáti letech přinesl do Chelsea titul Premier League, jenž o rok později obhájil. Na svém kontě má také triumf v FA Cupu a Carling Cupu, který zvedl nad hlavu hned dvakrát. "V Chelsea jsem byl šťastný, chvíle tam byly báječné, cítil jsem se tam nejen jako fotbalový manažer, nýbrž i jako člen rodiny," pochvaluje si staré časy Mourinho. "Já i celá moje rodina si ty roky v Londýně užívala, našli jsme spoustu přátel, s nimiž jsme stále v kontaktu."

"V Realu budu mít po sezoně stále tři roky platnou smlouvu. Je to největší klub na světě, ale také nejsložitější," připomněl José svou roztržku s vedením. "Po odchodu z Chelsea jsem věděl, že musím jít do Itálie. Bylo to pro mě důležité, protože Serie A je označována jako domov taktiky a chtěl jsem to zkusit. Ale Anglie je Anglie. Lidé se mě ptají, proč ji tak miluji, ale já to nedokážu vysvětlit. Chci být zkrátka při práci šťastný a tehdy jsem byl nejvíce," zakončil rozhovor dvojnásobný vítěz Ligy mistrů.

Autor: Marek Ustohal / skysports.com

Komentáře (379)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele