MOURINHO CHCE PORTUGALSKO

29.03.2005, 23:12
Aktuality
Tento polemický trenér vedoucího celku anglické Premier League, Chelsea, a vítěz Ligy mistrů s týmem Porta neskrývá svou touhu stát se jednou trenérem reprezentace své rodné země! Anglie mu prý nesedí! Doma je doma!

"Toto místo vyplní definitivně ono prázdné místo v mém sportovním životopise. To je to poslední, čeho chci v mém fotbalovém životě dosáhnout!" Mourinho, kterému je nyní 42 roků, chce trénovat ještě 13 let a z toho by se chtěl věnovat 2-4 roky vedení národního výběru Portugalska. Ani slůvkem ovšem nenaznačil, kdy by k tomu podle něj mělo dojít a už vůbec se ve svých slovech nezmínil o současném trenérovi této země Brazilci Luiz Felipe Scolarim.

O to vehementněji popřel tvrzení o tom, jak se doslova třese na odchod Svena-Görana Erikssona a nahrazení ho na trenérské lavičce anglické reprezentace. "Toto místo, zde v Anglii, není pro mne. Za prvé národní tým je v dobrých rukou a za druhé, až se Sven-Göran rozhodne skončit, nebo ho federace odvolá, jsem přesvědčen, že novým trenérem bude Angličan!"

José Mourinho je v těchto dnech na krátkém studijním pobytu na Středním východě a dává lekce fotbalu mladíkům z Izraele a Palestiny. Nezbývá než věřit, že se při cestě z Londýna do Tel-Avivu naučil dobrým mravům a slušnému chování... A kdyby se to nepovedlo nyní? Má na to ještě dlouhých 13 roků!

A ještě pár slov k již známému případu "Mourinho": Bývalý rozhodčí Urs Meier ze Švýcarska prohlásil pro německý bulvár Stern, že sankce musí Mourinha bolet! "Potrestat, zakázat mu vést tým Chelsea proti Bayernu Mnichov ve čtvrtfinále LM!" Meier sám byl terčem výhrůžek po EURO 2004 díky "upísknutím" v utkání Anglie - Portugalsko. Ale jak sám tvrdí, jednalo se o něco rozdílného, v jeho případě útok vyvolal tisk a další sdělovací prostředky. Tentokráte se jedná o něco horšího, pomluvy vyslovil trenér jednoho z týmů. A to je prý neodpustitelné!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Teď jsem četl na BBC.com článek o tom jak Mourinho zapírá to co řekl po zápase v Barceloně, klub je samozřejmě na jeho straně a ani se neobtěžují účastnit se vyšetřování. Vypadá to že právníci Chelsea to všechno vyžehlí a bude ticho po pěšině. Parchant zas...

Reagovat
smazaný uživatel

a navíc se ho ještě zastal Deco tak to je úplně v prdeli

Reagovat
HOST*Franta pepa jednička

prosimtě, odkud je Deco a odkud Mourinho a o čem je tenhle článek?. ........určitě si u něho nechce našplhat

Reagovat
HOST*

sice ho trénoval v Portu ale teď Mourinho poškodil jeho klub a jeho trenéra, doufám že si to Rijakaard neveme od Deca osobně vyčítat mu to ale nemůžem asi chtěl zmírnit napětí. Spíš ale měl držet hubu Mourinho si nezaslouží aby se ho někdo zastával, je to arogantní lhář

Reagovat
antimadrista

Ať táhne !

Reagovat
HOST*rozumný člověk

zmrd? MOURINHO zmrd? MOURINHO zmrd? MOURINHO zmrd? MOURINHO zmrd? MOURINHO zmrd? MOURINHO zmrd? MOURINHO zmrd? MOURINHO zmrd? MOURINHO zmrd? MOURINHO zmrd? MOURINHO zmrd? MOURINHO zmrd? MOURINHO zmrd? MOURINHO

Reagovat
exmafie

To ti ale muselo dát práci,že.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak se pokusím o rozumný příspěvek: Mourinho má na dva zápasy dištanc a pokutu 20 000 švýcarských franků...

Jsem zvědav, zda by byl u portugalské reprezentace lepší než Scolari

Reagovat
smazaný uživatel

on je dobrý trenér ale nerespektuje pravidla chování, takže vlastně není dobrý trenér

Reagovat
HOST*yarda

Hm, ale nikde není psáno, že trenér se musí dobře chovat. Historie bude posuzovat jen jeho výsledky, totéž platí o hráčích...

Reagovat
smazaný uživatel

a to je bohužel špatně

Reagovat
HOST*ja-cz

jj mas recht, viz Kotleta teda Kotrba co rval do televize kdyz trenoval Spartu....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele