Mourinho: Anglii trénovat nebudu

10.12.2007, 19:19
Aktuality
Bývalý manažer londýnské Chelsea José Mourinho potvrdil, že sám sebe vyškrtl ze seznamu možných kandidátů na uvolněný post trenéra anglické reprezentace, který po neúspěšné kvalifikaci na evropský šampionát opustil Steve McClaren.

"Po pečlivém zvážení jsem se rozhodl sám sebe vyloučit z možnosti být příštím trenérem Anglie," uvedl Mourinho v tiskovém prohlášení. "Jsem si jistý, že Anglie angažuje skvělého kouče. Někoho schopného, kdo vrátí tým tam, kam patří."

Mourinho v prohlášení nadále uvedl, že jednal se šéfem exekutivy Brianem Barwickem i ředitelem Trevorem Brookingem. Pro Anglickou Fotbalovou Asociaci byl Mourinho adeptem číslo jedna. FA mu dokonce nabídla čtyřletou smlouvu, ale podle anglického tisku má portugalský taktik možnost trénovat od léta slavný klub. Tím by údajně měla být Barcelona, ve které už jednou působil jako asistent.

FA se tak nyní musí poohlédnout jinde. Dalšími adepty jsou Italové Marcelo Lippi a Fabio Capello. První jmenovaný se chlubí triumfem na světovém šampionátu a Champions League, zatímco Capello se pyšní tituly jak v Itálii, tak ve Španělsku. Navíc jako jediný veřejně přiznal zájem o tuto pozici. Oba ovšem mají tu nevýhodu, že nemluví plynule anglicky.

Autor: Pavel Janega / BBC

Komentáře (10)

Přidat komentář
-Kopy-

Budu, nebudu, budu, nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmíš věřit každýmu blábolu.

Reagovat
smazaný uživatel

sááákra, teď to bouchlo

Reagovat
smazaný uživatel

To jem zvědav,co z tohoto guláše nakonec bude.

Reagovat
Emqick

Taky sem zvědavej,ale ty italové mi tam neseděj. Ani ten Mourinho by se mi tam nehodil. Souhlasim s Wengerem Anglii by měl trenovat angličan. Nejlepší by byl asi O´Neil,ale ten nechce,takže vážně nevím

Reagovat
smazaný uživatel

a kua, tento tyzden idem do Anglicka, tak ked v najblizsom case nic nezozenu asi sa prihlasim , hadam tam nepozaduju nejaku trenersku licenciu, snad im bude stacit, ze mam vodicak

Reagovat
smazaný uživatel

ja uz v anglicku sem a vodicak mam taky ale chyby mi odvaha vyvest tu bandu outsideru z tech sracek do kterych stejne patri.. jinak vsichni jim to tu ze srdce prejem.. jinak GOOD LUCK!

Reagovat
smazaný uživatel

thanks

Reagovat
smazaný uživatel

Jen aby ho sehnali do začátku kvalifikace.

Reagovat
M11

hmmm... kdo by to byl rekl... ze narodni tym anglie si budou vseci prehazovat jako horky brambor

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele