Morata: Chelsea ze mě chtěla udělat nejdražšího Španěla

21.09.2016, 19:57
Aktuality
Álvaro Morata je pro letošek stálou součástí inventáře A-týmu Realu Madrid, tak tomu ale být vůbec nemuselo - španělský útočník dnes v rozhovoru pro Sport Bild přiznal, že za něho v létě Chelsea nabízela pořádný balík peněz, avšak Zinedine Zidane ho přesvědčil k setrvání v hlavním městě, kam se letos po dvou letech vrátil z Turína...

Do Juventusu si ho v létě 2014 přivedl zrovna Antonio Conte, který aktuálně trénuje londýnskou Chelsea. O znovushledání italského stratéga se španělským ostrostřelcem se potom začalo živě hovořit, jakmile Real letos využil klauzule a Moratu za 39,5 milionů eur odkoupil zpět.

Vzápětí se totiž všeobecně očekávalo, že se Real pokusí Moratu okamžitě se ziskem posunout někam jinam, a Chelsea skutečně takový profit slibovala. "Byla to velmi dobrá nabídka. Stal bych se nejdražším španělským fotbalistou historie," vykládal 23letý forvard s dodatkem, že mělo jít až o 70 milionů eur.

K rekordní transakci nakonec nedošlo hlavně proto, že současný kouč Merengues Zinedine Zidane trval na tom, že Morata v jeho týmu bude hrát vedoucí úlohu. A zatím to nevypadá, že by nějak lhal. Morata figuroval v základní sestavě pro tři ligové zápasy ze čtyř a konto Celty Vigo i zatížil gólem.

Za Juventus madridský odchovanec v předešlé sezoně nastřílel 12 soutěžních branek a následně na Euro cestoval v roli útočníka číslo 1, aby se na turnaji prosadil celkem třikrát.

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com

Komentáře (418)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele