MILÁN NENÍ "BÉČKEM" REALU!

10.09.2006, 02:10
Aktuality
Nevyhlášená válka mezi velikány italského a španělského fotbalu, AC Milán a Real Madrid, nemá konce. Tento týden pokračovala výměna názorů, sladkohořkých slov. Calderón a Mijatovič v sněhobílém dresu madridských pusinek na straně jedné, Adriano Galliani zase hájící poněkud anarchistické červenočerné barvy strany druhé. O koho a o co jde?

Říká se, že býka dráždí barva červená. Real a Milán si našli jiné "dráždidlo"! Není příliš barevné, ale má poněkud zvláštní jméno, v mnoha světových jazycích, a je vynikajícím fotbalistou, pocházejícím ze země tomuto sportu zaslíbené. Jmenuje se Kaká a je z Brazílie.

Kdo si s touto bitvou začal? Jedni říkají, že Calderón, který v plamenných předvolebních projevech sliboval modré z nebe a vynikající fotbalisty k tomu. Z velké části splnil, ale jeden hráč se mu vymknul z rukou. Ramón ale nepatří k těm, kteří se lehce vzdávají a z boje utíkají. Pedja Mijatovič svému šéfovi stojí po boku a podporuje ho ve snaze získat Ricarda Izecsona dos Santos Leiteho řečeného Kaká.

Co říká sportovní ředitel Realu? "Kaká nebyl předvolebním propagačním výmyslem, nebyl jen tak lehce vysloveným slibem! Jsem spokojen, splnil jsem celou řadu úkolů, do Realu jsem přivedl mnoho vynikajících fotbalistů! V tomto klubu, v jeho A týmu, musí hrát ti nejlepší hráči světa a my jsme jich letos několik získali. Kaká je vynikající fotbalista, narodil se pro Real a dříve nebo později zde skončí!"

"Po celý průběhu jednání jsem viděl jeho obrovský zájem hrát v Realu, jeho agent, jeho otec, všichni z jeho okolí si přáli, aby se přestup uskutečnil. A všichni jsme také věřili, že nic nestojí v cestě dotáhnout celý případ do zdárného konce!"

A Mijatovič ve svých úvahách pokračoval: "Do not nám hrála situace v italském fotbale, dlouho se zdálo, že Milán bude zařazen pro příští sezónu de Serie B, pak to vypadalo, že zůstane bez startu v LM. Nestalo se tak, Kaká nechtěl tlačit na klub, je vděčen za možnosti, které mu v minulosti jeho vedení poskytlo. A tak jsme se raději začali soustřeďovat na jiné hráče a jejich získání."

Nebyl to tedy ani zdaleka jediný případ a Mijatovič se zmínil také o těch ostatních: "Cesc a Robben, jedná se o něco podobného. Cesc je velice vděčen Arsenalu, chyběla komunikace mezi jeho agentem, klubem a námi, dva týdny po volbách jsme se dozvěděli, že zájem o přestup do Realu vlastně neexistuje. Robben nás zajímal, já osobně jsem se setkal s Abramovičem, mohli jsme tento přestup dotáhnout do konce, ale pak jsme se rozhodli pro Reyese. Je hráčem podobných charakteristik a kvalit, chtěli jsme Španěla a on měl, na rozdíl od jiných, opravdový zájem přestoupit! Vlastně hned při mé první cestě do Londýna jsem věděl, za jakým cílem tam jedu, právě tak, že nabídneme Baptistu a nepustíme ho ke konkurenci, tedy do Atlética Madrid."

Bomba z Mijatovičových úst vybuchla při jeho posledních slovech: "Nikdy, opakuji nikdy, jsme se nechtěli zbavit Ronalda! Je normální, že o hráče jeho kvalit je obrovský zájem, ale jen blázen by ho nechal odejít! Jsem přesvědčen, že dá mnoho gólů v dresu Realu! Milán měl zájem, ale jednání trvalo 5 minut!"

Padla ještě dvě jména. Daniel Alvés, podle Mijatoviče vynikající fotbalista, ale nejednalo se o jeho přestupu, a David Beckham, s kterým bude v nejbližších dnech prodloužena smlouva, protože klub s ním počítá a trenér ho chce mít v kádru.

Zůstaňme ještě chvíli v Madridu a před cestou do Milána si poslechněme, co říká Ramón Calderón: "Kaká je jedním z mých, zatím, neuskutečněných snů. Řekl jsem mu jasně, že dokud budu prezidentem Realu Madrid má dveře otevřené a může kdykoliv přijít. Má na to celé čtyři roky!"

Dejme ale nyní slovo také druhé straně, je to víc než spravedlivé, že? Adriano Galliani, viceprezident AC Milán a osoba pověřená zastupováním klubu ve všech složitých případech a jednáních, byl blízko infarktu, když slyšel slova Calderóna a Mijatoviče: "Nebudu s pány prezidentem a sportovním ředitelem Realu Madrid polemizovat. Chci jim jen připomenout, že historie úspěchů našeho klubu v posledních letech několikanásobně převyšuje ty, kterých dosáhl Real. Proto mám plné právo vzkázat jim, že nejsme jejich dodavatelem talentů, nejsme jejich pobočnou filiálkou!"

Hezký začátek, co? Ale co se nakousne má se také sníst a tak přichází pokračování: "Je mi jasné, že po posledních sezónách bez úspěchu hledají posily. Ale Milán ať obcházejí z dálky a po špičkách! AC Milán je silným klubem, sportovně jako finančně, pětkrát jsme vyhráli titul klubových mistrů světa, máme mnoho vynikajících fotbalistů a talentů. Ani jeden z nich neodejde! A již vůbec ne do Realu Madrid!"

Galliani závěrem dodal: "V posledních dnech jsem se několikrát setkal s prezidentem Realu a řekli jsme si pěkně od plic celou řadu věcí. Kaká podepsal smlouvu do roku 2011 a není třeba více slov. Máme velkého prezidenta, Silvia Berlosconiho, máme velký majetek, vynikající hráče. Nesta podepíše prodloužení smlouvy v příštích dnech, klub je na tuto sezónu připraven a má hodně vysoké cíle. Vyhrát italskou ligu, vyhrát LM a Mezikontinentální pohár!"

Galliani své prohlášení ukončil zmínkou o přestupu Ševčenka a jednání s Chelsea a Realem: "Tři roky chodil pan Abramovič okolo Andrije jako mlsný vlk okolo misky s lahodnou, ale horkou krupicovou kaší. Nikdy si ale nedovolil překročit jistou hranici, mez. Ševčenko odešel, až když on sám projevil zájem. Pan Calderón tvrdí, že Real nemá zájem 'vybrakovat' evropské kluby, sebrat jim nejlepší hráče. Je na něm, aby svým slovům dostál. Zatím se ale zdá, že je tomu právě naopak!"

Závěr ať si každý udělá sám. Kdo má pravdu? Dnešní fotbal je především byznys a tam jeden nezná bratra. Silnější vyhrává. Je jím dnes Real Madrid nebo AC Milán? A kdo jím bude za měsíc, za rok?

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (59)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co si o sobě ten blbeček vůbec myslí Si myslí,že když je v Madridu,že může všechno Jak můžete těm nádherám fandit,nechápu I sám pan Abramovič má aspon úroven!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe, a co si o sobě myslí ten blbeček Galliani? A jaké kluby vybrakoval? Jací hráči šli do Realu proti své vůli? Aneb Alegre ve své linii znovu a opět...

Reagovat
smazaný uživatel

A ty nepotřebuješ barvu žádnou, stačí ti alegre, co? Myslím si, že jen přeložil to co řekli Calderón, Mijatovic a Galliani, ne? Ani nenapsal k tomu svůj komentář. Začínáš bejt trochu trapnej!

Reagovat
PJ

Sorry yardo, ale má úplnou pravdu. Vlastní komentář alegre nenapsal žádnej, takže tu narážku sem nepochopil...

Reagovat
smazaný uživatel

OK, beru zpět, jen mám pocit, že Alegre píše hodně často o tématu, které mě, mírně řečeno, štve.

Reagovat
PJ

Sorry yardo, ale má úplnou pravdu. Vlastní komentář alegre nenapsal žádnej, takže tu narážku sem nepochopil...

Reagovat
smazaný uživatel

"Nikdy, opakuji nikdy, jsme se nechtěli zbavit Ronalda!

Reagovat
HOST*Steve

Galliani je magor. Hovorí p.í.č.o.v.i.n.y. a potom ešte príde do Madridu jednať o prestupe Ronalda. Radšej nech sa zaoberá tým, prečo mu zastavili činnosť magor sprostý.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se někomu líbí hra ACM na hřišti, tak se mu líbí hra na minimum golů, žádný nedostat a nějak tu výhru následně udržet. To je problém kompletně celé Itálie. Odešel Andrij a proto nevim jestli vubec nějake goly padnou. Real se aspon snaží nějak hrat a i když mu to v poslední době nešlo jeho hra byla hezčí než ta ACM. Kaká ja bezesporu výborný fotbalista, který se v obraném systému většinuo nudí. Má tam své momenty, ale jeho fotbalový um, by se daleko více projevil. Kdo fandí Milanu, určitě nechce tohoto hráče pustit, ale kdo má alespon trochu pochopení, ten musí uznat, že v Realu by se měl Kaká líp. At si ACM sežene do svých řad borce , který bude ochoten nebavit se hrou, ale bránit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já nevim,zase AC není Juventus,většinou dávali taky dost golů ne?

Reagovat
HOST*

Teď, co má Real novýho trenéra, tak začal hrát úplně stejně jako italský týmy.... Teda aspoň v těch zápasech co jsem viděl...

Reagovat
sansiro

Zkus se občas kouknout na fotbal AC a nepiš tady ty klišé, které dávno už neplatí.

Reagovat
HOST*

Zajímavé, že Real je z poloviny složený z Italů co ??? Ty odpůrče italského fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

chlapce ty si dobre mimo..hlavne ze posl. statistika LM potvrdila, ze ACM je druhy najofenzivnejsi tim po Barcelone..tak sem prosim ta nepis bullshity.

Reagovat
Shevchenko

Ty asi Italskou ligu nesleduješ co? Teď sis udělal celkem trapas Milán dal minulou sezónu 85 gólů, což e o 5 více, než dala Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

jj presne tak..uz to davno neni to "cattenacio" co byvalo.Prosim zobud sa....

Reagovat
HOST*

Kreténe čuráckej rozumíš tomu jak hovnu kriple!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*michal

ACM v současnosti hraje rozhodně hezčí fotbal než Real...a navíc dává i o hodně víc golů.V minulé sezoně se mu v počtu nastřílených gólů mohla rovnat jenom Barca.Na chodící fotbal Realu se už dlouhodobě nedá koukat.Myslim že kdyby tam Kaká přestoupil mohl by si akorát tak zkazit zatim výborně rozjetou kariéru...A mimochodem Ševa odešel a ACM letos 5 zápasů a 5 výher a s gólama žádný problémy nemaj zato Ševa se nějak trápí v Chelsea....

Reagovat
HOST*Miki

Hele jsi nějaký chytrý pokud minulý ročník LM dal AC dost golu a hrál líp jak real

Reagovat
sansiro

Kaká asi před týdnem řekl, že chce nosit do konce své kariéry dresy červenočerné. p.s. Už se těším až realek zase dostane v OF (ČF) LM FORZA MILAN, vaffanculo Real

Reagovat
smazaný uživatel

Real é un pezzo di merda e non sapevano,che sono merde,e no stelle.Sono cretini!!!!!

Reagovat
sansiro

Kucí madridský, ještě jsem na něco zapomněl. Nepokažte tam u Vás Cannavara, jako všechny dobré hráče. S frantíkama zavinil dva góly - to jsem u něho ještě neviděl....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to musel před zápasem spatřit Gallianiho, u nás nebyl za šest zápasů ani u jednoho

Reagovat
HOST*michal

No když sem viděl jeho minely proti Lyonu tak nevim no...

Reagovat
smazaný uživatel

Calderón je lhář, Pedja je lhář a Galliani je "historie úspěchů našeho klubu v posledních letech několikanásobně převyšuje ty, kterých dosáhl Real" ajajaj

Reagovat
smazaný uživatel

a neni to pravda?

Otazne je, ake dlhe obdobie bral Galliani do uvahy...

Reagovat
smazaný uživatel

a neni to pravda?

Otazne je, ake dlhe obdobie bral Galliani do uvahy...

Reagovat
HOST*xx

jednu seyonu v talianskej lige

Reagovat
HOST*xx

sezonu

Reagovat
HOST*michal

Zkus srovnat počet vyhranejch pohárů za posledních 5 let....

Reagovat
HOST*ACM

REAL MADRID - trapne PICE !!!

Reagovat
HOST*kofr

slova intelegitního člověka??

ty jsi ale marnej ....

Reagovat
HOST*ACM

Zavri si PICU!

Reagovat
smazaný uživatel

Alegre, jen se chci zeptat. Byly hlavni čtyři předvolební sliby Calderona - Capello, RObben, Kaka a Fabregas. Prozraď, kde je ta velká splnéná část...

Reagovat
alegre

Zeptej se Calderóna...

Reagovat
smazaný uživatel

V názoru na ty tři nepřivedené hráče mám velmi radikální, několikrát vyřčený názor. Ovšem splněná část, se logicky netýká jen těchto hráčů, určitě tím myslel posílení slabých postů (ač se o tom dá polemizovat) a další věci (basket)...

Reagovat
smazaný uživatel

Chování realu madrid je opravdu ukázkové, velkoklub jak má být. Calderon očividně nemůže být v tak vysoké funkci, protože s jeho chováním alá vesnický buran to jde jen velmi těžko. Jak si tohle vůbec může dovolit říct??? Tady je jasně vidět ten rozdíl mezi barcou a realem. Juventus i Chelsea si velmi pochvalovali korektní a přímý přístup Barcy jednáních...

A ještě jedna věc. Z článku jde krásně vyčíst, že do realu vlastně přestoupili jen nevděčné mrchy.

Reagovat
smazaný uživatel

true

Reagovat
smazaný uživatel

Nevděčné mrchy? A proč nezůstali v Juve Thuram a Zambrotta? Gudjohnssena chápu, nekopl by si příliš... Tak jaképak řeči o mrchách, když tam máte z nových akvizicí dvě ze tří? První odstavec nepočítám, to jsi jen zkopčil to, co jsi psal už dříve...

Reagovat
smazaný uživatel

A nemám pravdu? Real chtěl nějaké hráče a dostal JEN ty, co se vysrali na svůj klub. Barca získala nějaké ty hráče ale také i jiné jako Gudjohnsen...

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaké ty hráče Takže v případě Barcelony jsme se shodli... Fajn. Vysvětli mi ale , jak bys to v praktickém životě chtěl dělat ty, kdybys chtěl jít třeba do jiné lepší firmy, kdybys měl pocit, že v té stávající už toho nemůžeš udělat víc (Diarra), necítíš se tam dobře (Reyes) nebo tě tam dusí (Ruud). Co bys dělal?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bych podepsal smlouvu, tak bych to bral tak, že jsme dal své slovo a vůbec bych si nedovolil se takhle chovat. Dal bych si třeba schůzku s klubem, sdělil mu, že bych chtěl jít jinde a to je vše. Nepustí mě? Co se dá dělat, akorát makat a příště třeba jiný klub nabídne více.

Je naprosto skandální se chovat tak, jak se chovali Diarra s Reyesem. Ukazuje to vše o jejich charakteru, ať to budeš omlouvat jak chceš. Od doby, co funguej Bosman, není toto chování nijak omluvitelné.

Reagovat
HOST*tomaso25

Tito dva pánové jsou nevychování floutci, kteří špiní jméno Realu Madrid. Bez vědomí klubu jednají s hráčem pod smlouvou. Nic jim není svatý... Real měl lepší i horší prezidenty, ale tohle je šlápnutí do hovna. A pro blbečky, kteří tvrdí, že Milan hraje nudně. V Serii A dal 85 gólů a v LM byl druhý za Barcelonou. Kam se na něj Real hrabe.

Reagovat
smazaný uživatel

Když už jsme u toho rytí, tak citovat se má přesně a nepřikrašlovat si to:

"Ho incontrato il presidente del Real Madrid e ci siamo detti una serie di cose", tady o nějakých řečech od plic není ani zmínka.

Stejně jako o té kaši v souvislosti s Ševčenkem. Pokud je to nepřímá řeč, neřekl bych ani slovo, spíš bych pochválil za styl a slovní zásobu, takhle mi to připadá spíš jako přílévání oleje do ohně....

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně velká bída. Maldini by měl raději skončit, akorát ze sebe dělá kašpárka.

Reagovat
Shevchenko

Místo něho Kaladze nebo Bonera

Reagovat
Shevchenko

Místo něho Kaladze nebo Bonera

Reagovat
smazaný uživatel

docela slaby vykon,,celkovo obrana s mi zdala dost neista..hlavne stred

Reagovat
sansiro

O Paolovi se takhle nemluví. Ať žije Maldini!

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, ale chtělo by to trochu soudnosti...

Reagovat
HOST*xx

Galliani trepe hluposti. Ved za poslednych 10 rokov ma Real viac uspechov ako AC, takze neviem do koho sa pusta. AC sa nemoze porovnavat ani zdaleka s Realom. Nemaju ani 22 maj. titulov, len 6 x LM, zatial co Real ma toho ovela viac. Tak nech drzi klapu. Kaka bude nas!

Reagovat
smazaný uživatel

AKo si prisiel nato, ze Kaka bude vas ?

Reagovat
smazaný uživatel

vestec

Reagovat
HOST*DelPiero

real sa jednoznacne sprava arogantne!Je pravda ze kazdy chce hrat v reale, ale preco? V reale je najvacsia sanca ziskat nejaky titul a kazdy sa tam hrabe koli tomu.neuznavam takych hracov, ktory zutekaju do silnejsich tymov(ala Figo).Real mozno predvadz krajsiu hru ako AC, ale to je otazka kazdeho jednotlivca aka hra sa mu paci.Realu velmi casto nejde ani tak o samotneho hraca ale o prachy!RuiaCostu necheli koli tomu ze nie je tak popularny ako zidane. Nepredalo by sa tolko dresov. Taka politika nema s futbalom nic spolocne! Nechapem nazory ludi, ktory si myslia ze ked real ma na niekoho zalusk, tak automaticky by tam mal iste lebo real hra ofenzivny futbal a bla bla bla. Potom by sa nemuseli ani hrat sutaze. Kazdy lepsi hrac nech ide do realu, nech ma 5 jedenastok so superhviezd a nebude mat konkurenciu v europe.

Real bol vzdy znami ze mal viac kvalitnych hracov, ako mohol poslat na ihrisko. To je zabijanie talntu. Podobne ako Chelsea....Teraz to zase robi, aby mohol ziskat vsetky trofeje. Tym ale vela dobrych hracov musi sediet na lavicka a cakat ked sa niekto zrani alebo strati formu.

Vykupovat najlepsich hracov je tiez sposob ako oslabit supera a nieco vyhrat.....

Reagovat
HOST*Pepíček

real jsou kreteni a nechapou ze plnej kadr hvezd ktery se porad meni nemuze bejt dobrej klub, kazdej hrac si mysli ze je IN a pritom hrajou hovno ,tym ma mit vyvazenej kadr a nebo hrace ktery spolu hrajou dlouho jako ma AC MILAN(maj tam hvezdy ale hrajou spolu dlouho a vi co od sebe maj cekat proste AC MILAN) proste REAL jsöu zadluzeny kreteni podelany a nikdy uz nedosahnou tak vysoko jak muze dosahnout AC MILAN!!!

Reagovat
HOST*RICKY

Tak to je komedie! Mocní pánové Calderon a Galliani se předhánějí, kdo má víc miliard, víc úspěchů, víc majetku atd.

a přitom všem vůbec neberou v úvahu samotného fotbalistu, kterého se týká nejvíce. Rikcy Kaká už v červnu prodloužil s AC kontrakt až do roku 2011( v době, kdy AC hrozil sestup do serie B) a jasně se vyjádřil: V AC jsem nesmírně šťastný a jsem klubu za mnohé vděčný.Přeju si zde zůstat po celou kariéru a nikdy jsem o žádném přestupu neuvažoval. Nabídky Realu a Chelsei mě těší, ale to je všechno a znova opakuji, přeju si zůstat, tam kde jsem šťastný! A jak znám Rickyho, tak ten nikdy neplácá bláboly do éteru a není ani z těch, kteří s oblibou mění dresy, jeho vztah k AC a především pak k trenérovi Ancelotimu je velmi silný a vřelý. Je to vyjímečný fotbalista, skvělý člověk a milánští fanoušci ho přímo zbožňují a to nejen díky jeho brilatnímu fotbalovému umění, ale také pro jeho velmi upřímné a srdečné chování. Takže na závěr: existuje přiliš mnoho důvodů, proč Ricky zůstane a moc mu přeju především zdraví, štěstí a stále šťastný úsměv ve tváři!!

Reagovat
HOST*Pepíček

prosim vas nevite kolik dostalo ACčko ten trest tech bodu - do zacatku nebo jim to smazli uplne? dik

Reagovat
HOST*Miki

Dostaly minus 6 ale už je zmazaly díky své hře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele