Michu přestoupil z Raya do Swansea

20.07.2012, 16:42
Aktuality
Dlouhá jednání mezi Rayem Vallecano a Swansea jsou u konce, Michu se stal posilou týmu Premier League, se kterým podepsal tříletou smlouvu. Šestadvacetiletý Michu by měl ve Swansea nahradit podobně gólově produktivního záložníka Gylfiho Sigurdssona.

Autor patnácti branek v uplynulé sezoně španělské ligy úspěšně prošel lékařskou prohlídkou a po podpisu smlouvy zamířil za spoluhráči, kteří se na novou sezonu připravují ve Spojených státech. Swansea za novou posilu zaplatí kolem 2,5 milionu eur.

V Rayu byli s odchodem své opory smíření, otázkou bylo jen to, kam Michu zamíří. Velký zájem měly například španělské celky Atlético Madrid a Sevilla, vítězem je nakonec Swansea. "Přišli jsme o velkého hráče. On sám si přál odejít, odstupné alespoň vylepší naši finanční situaci," uvedl prezident Raya Martín Presa.

Nový manažer Swansea Michael Laudrup získal v Michuovi třetí letní posilu. Před ním klub získal obránce Chika Florese a záložníka Jonathana de Guzmána. "Jsem nadšený, získali jsme vynikající posilu. Jsme malý klub, přesto k nám jde hráč, který nastřílel patnáct branek ve španělské lize. A za tak málo peněz," raduje se Laudrup.

Autor: Radim Šantrůček / skysports.com

Komentáře (695)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele