MFK Košice se spřáhly s Boltonem

17.12.2007, 18:36
Aktuality
Sportovní ředitel slovenského klubu MFK Košice Jozef Vukušič se vydal na osmidenní služební cestu do Anglie. Během té doby navštívil zákulisí londýnské Chelsea, podíval se na dvě utkání Ligy mistrů a především zařídil zajímavou spolupráci s Boltonem Wanderers. Akademie obou mužstev by mohla být v budoucnu propojena.

MFK Košice dopředu oslovily některé anglické kluby. Nápad zaujal nejvíce Wanderers, kteří si okamžitě chtěli domluvit schůzku a sejít se. "V Boltonu jsme si sedli s představiteli klubu i akademie," prozradil pro oficiální stránky klubu Jozef Vukušič. "Hlavní schůzka byla naplánovaná asi tři hodiny před zápasem s Wiganem (4:1). Bylo tedy dost času domluvit se s manažerem a ředitelem akademie o práci v jejich zařízeních."

Vukušič je ze schůzky nadšený. Zástupci Boltonu navíc hodlají v dubnu navštívit Košice a zjistit, jak slovenský klub pracuje s mládeží, od nejmenších až po devatenáctku. Dokonce se zajímali o hráče prvního týmu. "Zájem o spolupráci je oboustranný, jen musíme dotáhnout představy obou stran," podotkl sportovní ředitel MFK Košice, který by měl počátkem příštího roku odletět zpátky do Boltonu, aby si přímo prohlédl konkrétní činnost v akademii – její strukturu i organizaci.

Ve druhé části byla naplánovaná návštěva Londýna kvůli přestupu čtrnáctiletého Milana Lalkoviče do Chelsea. Ve spolupráci s "The Blues" se manažer mládeže MFK Ján Lesniak a trenér Róbert Lukáš vydali na stáž do bohatého anglického týmu. Po příjezdu Jozefa Vukušiče celá trojice rovněž shlédla utkání Ligy mistrů s Valencií (0:0).

"Viděl jsem tréninkový proces akademie. A také jsem měl štěstí se setkat s Frankem Arnesenem, který má na starosti chod klubu po sportovní stránce," řekl Vukušič. "V Chelsea jsou opravdu zaměřeni na kvalitu. Mají asi sto hráčů různých národností, o které je maximálně postaráno. Pracuje se s nimi jako s hráči prvního týmu."

Po skončení stáže si sportovní ředitel MFK Košice odskočil také na Emirates Stadium a shlédl další utkání Ligy mistrů mezi Arsenalem a Steauaou (2:1). "Byla to velmi dobrá služební cesta. Našel jsem hodně podnětů, které se dají využít pro práci v našem klubu," uvedl Vukušič s tím, že jej nesmírně těší možnost spolupráce s Boltonem. Talentovaní hráči budou mít možnost nasbírat cenné zkušenosti z Anglie. "Dodá jim to nový impuls a motivaci do další práce. Všechno směřuje k tomu, aby se ještě více zlepšila práce s naší mládeží, abychom mohli vychovávat co nejvíce šikovných hráčů," dodal.

Bolton Wanderers se tak pravděpodobně stane druhým klubem spolupracující s mládeží MFK Košice. Slovenský klub totiž nedávno navázal užší vztahy také s německým týmem Energie Cottbus. Vedení klubu navíc do budoucna slíbilo další významné partnery.

Autor: Pavel Janega / mfkkosice.sk

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

cože

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jak zavidite ja som SLOVAK ;)

Reagovat
TomikK

ze se takhle neradujes po zapase Cesko-Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

hhh

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavé, netuším ale do jaké míry to bude pro oba týmy přínosné. Asi před 10-ti lety vznikla spolupráce hokejové Sparty s Los Angels, ani nevím jestli to ještě existuje. Co však vím určiě je fakt že LA nikdy neposlalo žádného hráče na hostování do Sparty (např. místo přesunu na farmu)a ani opačným směrem neproudili talentovaní hráči. Je to ale trochu jiná situace...

Reagovat
M11

nefandim SVK...ale oni potrebuji takovehle veci...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se to podaří dotánout do šťastného konce tak to tedy smeknu. Myslím tím to pokud Bolton pošle mladého hráče hrát do Košic na hostování a naopak Košičan (nemyslím vlak ČD ) pojede na hostování do akademie či rezervního týmu Boltonu či jinam. Mám jen trochu obavy aby to nefungovalo jen směrem Košice-Bolton a ty mladé hráče kteří se ukážou pak Bolton schlamstne za pakatel.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám takový pocit, že mladým Anglánům se do Košic moc chtít nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

No někteří už nejen tam létají především za pivem a levnými děvčaty takže by si ty víkendy jen trochu prodloužili třeba na 3 měsíce či půl roku. Navíc by je pořád platil mateřský Bolton a s tím už se určitě dá něco pořídit i v Košicích.

Reagovat
smazaný uživatel

Za pivem se lítá spíš do Čech.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele