Messi změnil názor a je připraven znovu reprezentovat Argentinu

12.08.2016, 21:40
Aktuality
Argentinská reprezentace se může nadále spoléhat na Lionela Messiho. Střelec Barcelony po letošním finále Copa América v emocích uzavřel své působení v národním týmu, po rozhovoru s novým trenérem Edgardem Bauzou ovšem svůj postoj definitivně přehodnotil...

Messi si s Argentinou v průběhu uplynulých dvou let zahrál tři finále a ani v jednom neuspěl. V souboji o zlato na mistrovství světa byli nad síly Jihoameričanů Němci, v závěrečných zápasech posledních dvou ročníků Copa América pak pokaždé uspěli Chilané.

Po letošním finále z konce června se Messi s reprezentací původně rozloučil. Vedle tlaku ze strany fanoušků a frustrace z dalšího nezdaru se pod jeho tehdejší rozhodnutí podepsaly i problémy uvnitř Argentinské fotbalové asociace, kvůli nimž o zakončení kariéry v národním týmu neuvažoval sám.

"V argentinském fotbale vidím spoustu problémů a nechci vytvořit další. Nechci nikoho ranit, vždycky jsem se snažil dělat přesný opak a pomáhat. V argentinském fotbale musíme napravit spoustu věcí a já to raději udělám jako součást všeho místo toho, abych jenom kritizoval zpovzdálí," oznámil dnes Messi.

"V den posledního finále jsem si hlavou nechal projít spoustu věcí a vážně jsem uvažoval o konci, ale tuto zem a dres miluji až příliš moc," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (339)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele