Messi s účastí na dalším MS nepočítá. Katar byl můj poslední šampionát, vzkazuje

14.06.2023, 14:54
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Lionel Messi nepočítá s tím, že by za tři roky hrál na mistrovství světa, kde bude Argentina obhajovat titul. Pětatřicetiletý útočník to prohlásil v rozhovoru pro Titan Sports v Číně.

Messi loni na šampionátu v Kataru dovedl jako kapitán Argentinu k prvnímu titulu od roku 1986 a ještě v únoru naznačil, že by na mistrovství v roce 2026 v USA, Kanadě a Mexiku chtěl startovat.

Teď však změnil názor. "Uvidíme, jak se všechno vyvine, ale v zásadě platí, že na další mistrovství světa už nepojedu. Katar byl můj poslední šampionát," řekl Messi, který v reprezentaci skončil už v roce 2016, ale posléze se vrátil.

Sedminásobný vítěz Zlatého míče, který sehraje v Pekingu s národním týmem ve čtvrtek přípravný zápas proti Austrálii, nedávno oznámil odchod z Paris St. Germain do Interu Miami v zámořské MLS.

Před tím Messi strávil veleúspěšných 17 let v Barceloně, kde se potkal s trenérem Pepem Guardiolou. Španělský kouč o víkendu dovedl Manchester City k premiérovému triumfu v Lize mistrů.

"Jsme spolu často v kontaktu a mám radost, že to dokázal vyhrát. Je nejlepší trenér na světě. Podle mě ani nepotřeboval Ligu mistrů vyhrát, aby to potvrdil, ale jen tím podtrhl, jak je výjimečný," řekl Messi.

Autor: ČTK

Komentáře (26)

Přidat komentář
Pablos

Miami ho zničilo

Reagovat
fabec1222

Když půjde do MLS, tak bude jasné, že ho tam budou chtít udržet do MS, aby ho využili jako lákadlo a atrakci

Reagovat
kilobyte

Dělá drahoty.

Reagovat
Salfovic

Vlk taky sliboval.

Reagovat
Modroočko

Reagovat
VersaceChain

GOAT, normalne zacnu sledovat MLS

Reagovat
Slavia10

Nedoceněná soutěž. Nejen že lepší než Arábie nebo Katar, ale dle mě třeba lepší než Turecko, které poslední roky šlo extrémně dolů nebo Řecko, kam chodí také rádi veteráni dohrát. Kdyby se hrála na evropské poměry v jiný čas, tak věřím že už by sledovanost v Česku šla nahoru.

Reagovat
risk je zisk

Okay, tak se zase vrátíme zpátky na zem. Ta kvalita tam absolutně není. MLS může vyhrát půlka těch týmů. Ti hráči tam nemají tak velkou kvalitu, jinak by už byli dávno v Evropě.

Zápasy jdou sice nahoru a dolů, ale vesměs vyhrávají favoriti. Gólů tam padá jako šafránu.

To, že tam bude hrát Messi, tu kvalitu té ligy nezvětší. Tohle je prostě a jenom reklama pro Beckhama a jeho tým.

Stadióny mají pěkný a nový o tom žádná, ale vyprodané nebývají. Američani se pomalu k fotbalu dostávají, ještě to není jako u NFL a asi ani nebude.

Reagovat
Cotton

Na druhou stranu, faktor Messi a MS 2026 můžou fotbal hodně zpopularizovat. Navíc v USA stále přibývá Hispánců, ti mají většinou radši fotbal než baseball nebo hokej.

Reagovat
Pepe1911

Musím uznat, že Messi si vybral dobře a soccer v Americe nabere konečně na popularitě což je pro fotbal obecně super

Reagovat
Freedo

Reagovat
Benfica

Vsak neni ani najlepsia v severnej amerike

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GrimeBaller98

No more penalties

Reagovat
vceradnesazitra

Pessi

Reagovat
Kejza

Je nejlepší trenér na světě. Podle mě ani nepotřeboval Ligu mistrů vyhrát, aby to potvrdil, ale jen tím podtrhl, jak je výjimečný," řekl Messi.

Tuhle frázi, akorát s jiným jménem a trofejí, musel už určitě někde slyšet

Reagovat
Mönchengladbach

Tvl teď koukám, že Inter Miami je ve své konferenci na posledním místě...

Reagovat
Well

Mě hlavně vždy překvapí, jak tam přibývají pořád další týmy, si to tak nějak pamatuji z dob Henryho a od té doby mi tolik týmu nic neříká.

Reagovat
risk je zisk

Tak samozrejme, koukni jak je USA velky stat, je jasne, ze ty tymy budou pribyvat. Americani potrebovali jen trosku naboostit a trosku tomu fotbalu udelat reklamu.

Treba to ted bude znit divne, ale MLS ma ted stejnou oblibu, jak NHL. Sice to asi nebude mit na NFL, MLB a NBA, ale ten fotbal se tam celkem zviditelnil za poslednich 15 let.

Ta kvalita tam jeste neni, ale verim, ze MS 2026 bude super. A hodne to pomuze cele Severni Americe.

Reagovat
Well

S tím máš samozřejmě pravdu, ten koncept pojetí je tam odlišný od evropského, proto pro mě je překvapení, když jsem se díval cca 10 let zpět a nyní.

Reagovat
risk je zisk

to jo. Beckham tomu pomohl, když přicházel jako hvězda z Realu Madrid a potom tam chodili i další známí hráči z Evropy. Fotbal se tam každý rok zlepšuje, ale ta kvalita je tam ještě celkem nízko.

Reagovat
Benfica

Tak MLS sa v USA na NHL nedotahuje ani nahodou ani na ich zensky futbal

Reagovat
risk je zisk

Povidej se na statistiky ohledně fanoušků na stadionech. Budes se divit, tak jako já.

Reagovat
Benfica

Tak ak ti pride 20k na hokej a 20k na futbal, nie je to ro iste...

Reagovat
nani92

však preto dostali prvú voľbu v drafte

Reagovat
Manik...

.. To už tady párkrát bylo. Trapák.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele