Messi potvrdil svou pozici krále El Clásica a překonal Müllera

23.12.2017, 21:57
Aktuality
Fenomén Lionela Messiho v rámci dnešního předvánočního El Clásica nabyl dalšího rozměru. Barcelona poprvé v klubové historii v lize třikrát po sobě vyloupila stánek Realu Madrid a na výhře 3:0 měl opět zásadní podíl argentinský driblér, nadále v mnoha směrech král prestižního derby a také nejlepší střelec jednoho klubu přední evropské ligy...

Na prvním gólu Barcelony se ještě Messi nepodílel, druhou branku však vsítil z pokutového kopu, aby následně v nastavení i bez pravé kopačky pomáhal Aleixi Vidalovi pojistit jasnou výhru 3:0. Messi takto asistoval už u dvousté soutěžní branky katalánského celku.

Proměněnou penaltou si zároveň třicetiletá legenda upevnila pozici nejlepšího střelce dějin El Clásika, když její náskok na Alfreda Di Stéfana (18) a Cristiana Ronalda (17) činí už sedm, respektive osm gólů. Přímo na Bernabeu nyní Messi zavěsil celkem patnáctkrát, do sítě Realu v LaLize zamířil už 17krát.

V dresu Barcelony po dnešku Messi dohromady oslavil již 526 soutěžních zásahů, čímž se zasadil o další parádní rekord: dosavadní maximum v rámci elitních evropských lig totiž představovalo spojení Gerda Müllera s Bayernem Mnichov, které vyneslo 525 branek.

Lionel Messi navíc takto v posledním utkání roku pošesté v kariéře dosáhl na hranici 50 branek vstřelených v klubových barvách napříč celým kalendářním rokem. Mimoto se stal prvním hráčem v dějinách první španělské ligy, který zaznamenal alespoň 15 tref v deseti sezonách v řadě. V součtu s reprezentací letos Messi nasázel 54 gólů.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (765)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele