MESSI: GÓL RUKOU? NA TOM TEĎ NEZÁLEŽÍ

10.06.2007, 15:08
Aktuality
Lionel Messi si proti sobě včera poštval téměř celou španělskou fotbalovou veřejnost. Útočník Barcelony zaznamenal v městském derby proti Espanyolu gól rukou a na jednu stranu může být rád, že tato branka pravděpodobně nebude znamenat nic zásadního v boji o titul...

Messi je opravdu tím dlouho hledaným nástupcem Diega Maradony. V semifinále Copa Del Rey proti Getafe dal zavzpomínat na kousek legendárního fotbalisty ze světového šampionátu v roce 1986, v němž Maradona v souboji s Angličany prokličkoval polovinou hřiště, obešel brankáře a poslal míč do prázdné brány.

O tom, že Messi řádně studoval kousky Maradony, nyní zřejmě již nikdo nepochybuje. V onom utkání s Angličany dal Maradona ještě jednu branku, když v souboji s brankářem použil ruku a volejbalově poslal míč do sítě. Rozhodčí tehdy branku uznal, podobně jako včera při stejném kousku Messiho. Ten těsně před odchodem do kabin vyrovnal na 1:1, tato branka však nakonec ztratila na významu. Barcelona totiž v samotném závěru ztratila téměř vyhraný zápas a opět se propadla na druhou příčku za Real Madrid.

"Můj gól? Rukou? Na mém prvním gólu nyní nezáleží. Na čem záleží je, že my musíme příští neděli vyhrát a Madrid ne," prohlásil Messi.

"Měli jsme vítězství a vedení ve vlastních rukou a v poslední minutě jsme o všechno přišli. Je hodně složité popsat, jak se nyní cítím. Měli jsme obrovskou radost. Věděli jsme, že Real prohrává v Zaragoze a mohli jsme své vedení pojistit na 3:1. Teď jsem zničený a deprimovaný," snažil se Messi popsat své pocity.

Barcelona má stále šanci na obhajobu titulu, v posledním kole však musí bodovat na hřišti Tarragony a doufat, že Real Madrid doma neporazí Mallorku.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (354)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele