Memphis uteče z Manchesteru, nachází se kousek od podpisu Lyonu

19.01.2017, 09:44
Aktuality
Memphis Depay po necelých dvou letech ukončí své trápení v Manchesteru United, který vymění za Lyon. Ve věci jeho přestupu už podle francouzského RMC Sport zbývá akorát zdravotní prohlídka, jinak byly všechny detaily odsouhlaseny. Přestupová částka se odhaduje na 18,5 milionů eur plus bonusy...

Ony bonusy mají být ovšem poměrně tučné, ve výši až šesti a půl milionů, takže United na zanedlouho 23letém křídelníkovi po vynaložení zhruba 28 milionů ani nemusí příliš prodělat.

Nizozemského křídelníka si na Old Trafford přivedl v květnu 2015 jeho bývalý reprezentační trenér Louis Van Gaal a minimálně zpočátku s ním měl celkem trpělivost. Neproduktivní forvard, který se v lize netrefil od konce listopadu 2015, se však nakonec ze základu vytratil i pod jeho vedením.

Letos Memphis zasáhl do sedmi soutěžních utkání, dohromady ale nenastřádal ani 90 minut, takže je bezpečné říct, že s ním José Mourinho ve svých plánech pro tuto sezonu příliš nepočítal.

Již včera večer Memphis dorazil do Lyonu, kde má podepsat smlouvu na čtyři a půl roku. Podle RMC Sport si Manchester United vyjednal určitá procenta z případného dalšího prodeje, ne však klauzuli na zpětný odkup, o níž se rovněž hovořilo.

Autor: Tomáš Daníček / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (643)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele