Mejdra dojal návrat do sestavy Sparty. Je úžasné od všech cítit podporu, vyprávěl

01.04., 15:15
Aktuality
Jan Mejdr (© Profimedia)

Zářil štěstím. Ještě aby ne, v základní sestavě Sparty se Jan Mejdr (28) v soutěžním utkání objevil poprvé od listopadu loňského roku. A hned si připsal asistenci u vítězné trefy Veljka Birmančeviče (26). "Škoda, že jsme nepřidali druhý gól. Bylo by to klidnější. Ale nejdůležitější je, že jsme to zvládli," radoval se krajní obránce Letenských.

Bylo znát, jak si výhru Sparty užívá. Stejně jako to, že u ní mohl být přímo na hřišti. Cesta za třemi body sice nebyla snadná, ale fotbalisté v rudých dresech na ně dosáhli. "Věděli jsme, že to nebude jednoduché. Po reprezentační pauze nebylo tolik času trénovat pohromadě," poznamenal Mejdr. "Hřiště také nebylo pokropené, což nejsou pro náš styl fotbalu ideální podmínky," dodal.

Obrovské plus z pohledu Letenských bylo, že dali rychle gól. "Škoda, že jsme nepřidali druhý, více bychom se uklidnili, takhle to bylo nervozní. Budějovice si ale nic nevypracovaly, to Kuchtič měl šanci přidat druhý gól. Dohráli bychom to tak více v klidu," myslel si Mejdr.

Pozápasový rozhovor Jana Mejdra pro O2 TV Sport

I když v základní sestavě Sparty dlouho chyběl, na Střeleckém ostrově obstál. "Trenér říkal, abych dozadu nic nevymýšlel. Jsem rád, že jsme to zvládli," vykládal do kamer O2 TV. "Hrálo se mi dobře, moc jsem se těšil. Kabina i realizační tým mě podporovali, je fajn cítit, že máte někoho v zádech," svěřil se.

Období, kdy se na trávník nedostal, je pro každého hráče složité. "Na psychiku je to těžký. Ale rozhodl jsem se bojovat. A kdo zná mou kariéru, ví, že jsem zažil i horší situace než je to, že bojuji o místo v nejlepším týmu v Česku," usmál se. "Pro mě moc znamená podpora od kluků, že v tom nejsem sám. Ani nevím, jestli si to uvědomují, ale pro mě moc znamená, když mě pochválí na tréninku, nebo i teď v zápase. Když cítíte podporu, cítíte se lépe, začnete si věřit. A kdyby byl lepší trávník, i hra by vypadala jinak. Všem moc ale děkuji," tvrdil hráč Sparty.

Mejdr asistoval u jediné branky zápasu. (©Opta by Stats Perform)

Za důvěru se odvděčil nejlepším možným způsobem, když asistoval u vítězného gólu Birmančeviče. Mejdr přiznal, že původně myslel, že dostane míč od spoluhráče zpět a akci sám zakončí. "Chtěl jsem balon napálit na zadní tyč," usmál se a vzápětí dodal: "Jsem nakonec rád, že to vzal na sebe a propálil to. Ze mě spadl obrovský tlak, který na sebe možná sám vyvíjím. Jsem rád za tu asistenci i vítězství. To je nejdůležitější."

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (49)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Reagovat
Sosi

To jsou kecy....

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kucka

Mohl mít klidně 3 asistence, kdyby své šance Šulo s Birmou proměnili

Reagovat
Luka3enko

hlavně zahrál fakt dobře a konečně získal první bod ve Spartě. Snad dostane ještě nějakou šanci. Oproti Wiesnerovi vidím mnohem lepší obranou fázi a nemá takové zákeřnosti a zkraty. Preciado je od nich odskočený, ale taky často absentuje.

Reagovat
Kucka

Ideálně po sezoně prodat Wiesnera někam na východ a Mejdr jako dvojka za Preciadem.

Reagovat
Seydou Doumbia

mejdr mi jako jutuber přijde lepší než kopač

Reagovat
wjillm

Jenže Mejdr má spoustu zranění, takže nejspíš půjde.

Reagovat
Mr.Mike

To ja kdybych si mohl vybrat tak si spis necham Wiesnera..prave kvuli cislum a nemyslim si ze by Mejdr byl dozadu az tak skvelej

Jinak idealne aby sli oba pryc ..radsi sehnat nejakyho mladase jako nahradu za Presciada

Reagovat
wjillm

Vydra by tam nemohl alternovat? U něho mi přijde škoda, že nesbírá minuty. Snad půjde někam hostovat.

Reagovat
Mr.Mike

Zkousel se tam, ale nevim no..toho vidim spis zprostredka nez zkraje a kdyz uz tak asi jen ve ctyrobrancovym systemu

Jinak bych mu ale taky daval vetsi minutaz a celkem sem na jare cekal ze dostane vic sanci

Reagovat
kilobyte

Tak ono se počítalo, že bude dostávat více šancí. Jenže ten program jsme měli dost na prd na to, abychom zkoušeli "nového" stopera. Stačilo mít třeba místo Plzně Hradec a myslím si, že by dostal 90 minut. Jenže v Plzni se ruplo, takže pak zas nebyl prostor ho "zkoušet".

Reagovat
Grupma

Takže mohl Vydra nastoupit v Budějkách. Ale ne. Mně už to začíná trochu vadit, že se hraje pořád stejný systém se stejnými hráči. Jakoby realizáku chyběla odvaha nebo co...

Reagovat
kilobyte

Teoreticky mohl. Jenže se nám teď herně moc nedaří. Chceš v takové situaci zkoušet mladého hráče na stoperu, když už měl problém třeba na Slovácku? Po repre pauze jsou často výkony mdlé, hrálo se venku, trávník nic moc. Takže každá chyba může být rozhodující. Panák a Sorensen nehráli 2 týdny, takže ty jsme šetřit nemuseli. Takže jedině, že by hrál místo Krejčího. Což by se možná hodilo. Jenže když se ti moc nedaří, tak chceš mít na hřišti lídra, i když nemá moc formu. A taky Vydra není levý stoper. Dalo by se to vyřešit přesunutím Sorensena nalevo. Ale Sorensen je po zranění a před zraněním nebyl úplně ve své nejlepší formě a nalevo byl docela špatný. Takže ho Priske asi chtěl rozehrát na jeho pozici.

Je dost možný, že dostane prostor proti Opavě. Pokud nevyhoří, tak bych ho pak ještě zkusil aspoň v jednom ligovým utkáním (asi proti Bohemce a nebo Baníku), aby byl připravený na nadstavbu, protože tam se může hodit.

Reagovat
Grupma

Proti Budějkám by si možná spíš zaútočil. Ale mě nejde jen o Vydru, to je spíš příklad. Proč nás Budějky celý zápas přehrávaly? Proč nedá jiné rozestavění s více záložníky a méně útočníky? Proč nezkusí vzadu 4? Trénuje se to vůbec? Nebo jsme na věky obětí úspěchu 3-4-3?

Jinak jsem za úspěch pod Priskem neskutečně rád. Jen bych rád taky nějaký další posun a tak

Reagovat
kilobyte

Tak většině hráčů tenhle systém vyhovuje. Třeba Panák a Krejčí by ve dvojici asi nebyli moc dobří. V určitých fázích se to rozestavení dost mění. Podle mě by bylo lepší zapracovat právě na těch změnách. Lépe se vysouvat a nebo zatahovat a vytvářet si tam přečíslení. Ale na tom se pracuje a problém je spíše ve formě hráčů. Což by teď mohl vyřešit volnější program. Doufám, že do nadstavby nabereme formu.

Reagovat
Grupma

Reagovat
rufus

Mejdr musí v létě pryč, nemá pro Spartu absolutně žádný přínos. Nějak nechápu to nadšení z něj po jednom zápase v Budějovicích, kde navíc odehrál průměrný zápas.

Reagovat
Kucka

To je samozřejmě nejlepší varianta, že přijde nový hráč (na druhou stranu zřejmě další cizinec?) a Wiesner s Mejdrem půjdou pryč. Psal jsem to spíš z pohledu toho, že Preciado bude jasná jednička a nevím, zda za dvojku na RWB, která toho možná moc neodehraje, bude chtít Křéťa nějak víc utrácet.

Reagovat
kilobyte

Právě že když půjde na pozici dvojky, tak by to mohl být někdo z ligy. Škoda toho Gabriela.

Wiesner by možná jako backup stačil, ale musel by makat. Jenže on s konkurencí snad na to sere ještě víc. Navíc nemůže dělat labilnímu Preciadovi náhradníka labilní Wiesner. Protože se pak může hravě stát, že budou chybět oba. Mejdr se zas nehodí do našeho stylu. On prostě umí jen běžet po lajně a centrovat.

Takže ve výsledku ani nepotřebujeme přivést lepšího hráče, ale vhodnějšího.

Reagovat
Mr.Mike

No hlavne aby neodesel i Preciado..o nej bude zajem

Reagovat
Kiwi-21

Otázka je šel by teď někdo do Sparty dokud tam Mejdr i Wiesner ještě je ?

I kdyby ne tak Preciado když nebude mít karty a nebo zranění tak bude hrát v 95% zápasů

A nikdo tak kvalitní aby byl schopen ho nahradit a přitom vědět že se na hřiště téměř vůbec nepodivá

Reagovat
kilobyte

Pokud se nějaký hráč bojí konkurence Mejdra a Wiesnera, tak nemá ve Spartě co dělat. Preciado kvůli zranění a kartám vynechal 8 zápasů a to přišel "až" v září. Po návratu z repre dostával často první zápas volno a nebo hrál jen část. Na podzim bude pravděpodobně hrát 3 soutěže. Takže zápasů bude dost i pro dvojku.

Reagovat
kilobyte

Já doufám, že už vše dohraje Preciado. Ale to asi nehrozí. Nejspíše tak 2 zápasy si jeden z té dvojice zahraje, ale v létě by měli někoho přivést a oba asi pustit.

Reagovat
Pablos

A vezmou Hanouska, kterej bude volnej

Reagovat
ratusek

Reagovat
KingMaster13

A backup mu bude dělat Zahustel

Reagovat
Mass

Čím víc bude hrát, tím líp

Reagovat
Mass

Propálení = pomalá šmudla doprostřed

Asistence= někde kousek za půlkou , posunutí na hráče vedle, když to nechci zmrvit

Reagovat
kilobyte

Tys tu asistenci viděl a nebo usuzuješ z toho obrázku od Livesportu?

Reagovat
Mass

Bohužel sem první půlku toho zápasu koukal.

Reagovat
kilobyte

Takže jsi jen zapomněl, kde to bylo?

Reagovat
Igner Farnsworth

"Hřiště také nebylo pokropené, což nejsou pro náš styl fotbalu ideální podmínky,"

to uzralo

Reagovat
Kaspar

OT: Isport o Ihattarenovi: Ihattaren podepsal v klubu „zadarmo“, v konečném součtu ale možná Slavii stál pár milionů. Zákulisím se nesou neoficiální zprávy, že mohl brát měsíčně kolem půl milionu korun, což je zhruba o třetinu víc než opory Christos Zafeiris či Igoh Ogbu.

To fak Zafeiris nema ani 500k mesicne? Tomu se mi nejak nechce verit

Reagovat
Salfovic

Zrovna u těch dvou bych řekl, že půl milionu mají minimálně.

Reagovat
Miguel19

To musí být sračka. Takovou smlouvu by mu nikdo svéprávný nedal.

Reagovat
Mr.Mike

Tak Ogbu bych cekal ze bude mit vic jak Zafeiris, ale nevim kolik tam muze bejt plat pro tyhle hrace..

Ve slavce sli ty platy o neco dolu ne?oproti tomu co se davalo ze zacatku, kdyz to jeste Cina vyzivne dotovala

Reagovat
Kaspar

O neco dolu jit mely platy, ze uz tam nemaji byt ty milionovy, ale i tak bych cekal u Zafeirise jako nejdrazsiho hrace tymu aspon 700k

Reagovat
Lemond Laws

v isportu už žadný inside info nemají ne?

Nikdo, kdo měl nějaké kontakty tam nezůstal...

Za mě to je nesmysl ty částky... ale bůhví

Reagovat
Kaspar

Jediny s kontaktama mi tam prijde uz jen Kvasnica, ale tam jde o moravu akorat

Reagovat
kilobyte

Těžko říct, jestli je větší nesmysl půl mega pro špekáčka a nebo pod 400k pro Ogbua a Zafeirise.

Reagovat
Lemond Laws

Tak jako špekáček mohl mít max přísli 500k kdyby se aktivovala nějaká ta opce a nebo by se z něj prostě časem stal právoplatný hráč A týmu, tomu bych pak věřil

A Zafieris si myslím, že základ pod 750 mít taky nebude no

Reagovat
Uwe háže buly

určitě ne, vždyť se i spousta lidí divila, co dělat k nám do ligy. Určitě sem nešel kvůli půl mega měsíčně.

Reagovat
ratusek

To jsou vyjádření, jak kdyby prodělal těžkou nemoc, taktak přežil a ještě se vrátil k vrcholovému sportu

Reagovat
wjillm

Vzhledem k tomu, jak často je zraněný a jakou má výkonnost, tak to skoro zázrak je

Reagovat
ratusek

Reagovat
Lemond Laws

Krásná asistence

Reagovat
Pat26

Proč řeší trávník? Nejlepší tým ČR jak říká, by jsi měl poradit i na škváře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele