ME do 21 let - druhý hrací den

06.06.2013, 20:06, aktualizováno 06.06.2013, 23:00
Komentáře a souhrny
Po trápení favorizovaného Španělska, které si nakonec zásluhou Álvara Moraty zapsalo proti Rusům kýžené tři body, přišlo očekávané vyvrcholení druhého hracího dne ve večerním utkání. Oranjes po první půli zaslouženě drželi dvoubrankový náskok, ovšem po změně stran se chopili kormidla Němci, kteří srovnali krok, nakonec ale zůstávají s prázdnou...

Španělsko - Rusko 1:0

06.06.2013 18:00

Góly: 82. Álvaro Morata

Hodně velké trápení si na úvod mládežnického Eura prožil jeden z největších favoritů ze Španělska, které se proti debutujícím Rusům dlouho nemohlo prosadit, až ho nakonec vysvobodil střídající Álvaro Morata.

Obhájci konečného prvenství začali podle očekávání vysokým procentem držení míče na svých kopačkách, ale k ohrožení soupeřovy branky se ne a ne proklestit. Aktivní defenziva Rusů zaváhala až po deseti minutách, kdy využil momentu překvapení Montoya, jenž si naběhl do pokutového území, ovšem poté nedokázal usměrnit mičudu ke vzdálenější tyči! Hned po rohu hlavičkoval pro změnu barcelonský spoluhráč Bartha, rovněž však bez kladného výsledku.

A do třetice o sobě dal vědět člen prvního týmu Barcelony, konkrétně to byl Thiago Alcântara, který se postavil k přímému volnému kopu z velké dálky a Zabolotnyj měl rázem u své pravé tyče plné ruce i nohy práce! O chvíli později to ještě neúspěšně zkoušel zpoza šestnáctky Muniain. To ale bylo na dlouhou dobu od svěřenců Julena Lopetegiho všechno a Rusové bez větších problémů drželi remízu.

To už nemuselo platit po zaváhání Čičerina, ovšem Tello, další z členů barcelonské kliky, nedokázal zacílit do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. Vzápětí mohl po efektním zpracování na prsa z ničeho nic trestat Jakovlev, lehce vystoupivšího de Geu však nepřekvapil, když kulatý nesmysl od jeho kopaček postrádal to nejdůležitější - přesnost. I přes nepříliš záživnou podívanou se poloprázdný stadion bavil a k vidění byla dokonce mexická vlna. Ještě před odchodem do kabin Španělsko dvakrát zahrozilo, ale Rodrigo hlavičkoval po standardce nepřesně a dělovku Illarrmendiho si Zabolotnyj pohlídal!

Ve stejném akordu se začalo i po změně stran. O míče se konečně začal hlásit také během prvních čtyřiceti pěti minut takřka neviditelný Isco a na hře Španělů to bylo okamžitě znát. Právě vycházející hvězda Málagy našla povedeným centrem hlavu Rodriga, ten však z vyložené pozice hlavou branku trestuhodně nenašel! A totožná spolupráce se o dvě minuty později opakovala, ale na konečném výsledku jsme změnu nezaznamenali a nadále se tak pokračovalo bez branek.

Následně tradiční fotbalový velikán přeřadil na nižší rychlostní stupeň a k vidění byl nejvíce ze všeho boj uprostřed pole. To se změnilo až po hodině hry, kdy Thiago Alcântara oslovil rozběhnutého Tella, jeho střela však mířila jen do nachystaného strážce hostující svatyně. Rozhýbat matnou španělskou ofenzivu pomohl čerstvý Álvaro Morata (nahradil Ikera Muniaina), jenž se mohl krátce po svém nástupu dokonce zapsat do střelecké listiny, hlavou ale z bezprostřední blízkosti zacílil nad břevno ruské svatyně! Ten samý hráč pro změnu neuspěl ani přízemním pokusem.

Osm minut před koncem řádné hrací doby už se však ofenzivní hráč madridského Realu dočkal, když ho na přední tyči našel balón ze standardky Thiaga Alcântary a Morata už bez větších problémů otevřel skóre - 1:0! Odchovanec městského rivala Atlética mohl ještě přidat pojistku, ovšem z těžkého úhlu nedokázal vstříc vystoupivšímu strážci ruské branky zamířit přesně!

Více informací k zápasu

Nizozemsko - Německo 3:2

06.06.2013 20:30

Góly: 24. Adam Maher, 38. Georginio Wijnaldum, 90. Leroy Fer - 47. Sebastian Rudy (pen.), 81. Lewis Holtby

Nepovedené první dějství může Nationalelf ještě hodně mrzet, Německo sice po obrátce dotáhlo dvoubrankový deficit, ovšem když už se schylovalo na bodovou dělbu, Nizozemci těsně před koncem rozhodli zásluhou Leroye Fera.

K mnoha vyškrtnutým absentérům nakonec nemusel Rainer Adrion dopsat jméno Lewise Holtbyho, německý kapitán dokázal překonat zranění stehenního svalu, ani jeho přítomnost však Nationalelf dvakrát nepomohla. Oranjes působili o poznání jistějším a sehranějším dojmem, což jen po sedmi minutách vyústilo v dobrou střeleckou možnost pro Mahera, skvělý Leno ovšem jeho pokus vytěsnil!

Do zakončení se o chvíli později hnal také de Jong, toho ale v hlavičkovém souboji uhlídal Jantschke, rána Martinse Indiho byla pro změnu zablokovaná. Před druhým vápnem byl dlouho až hrobový klid, jenž se pokusil rozehnat Lasogga, pohotovou střelou z ostrého úhlu ale na Zoeta recept nenašel. To se nicméně záhy podařilo Nizozemsku: John na levé straně předal Maherovi, který využil nabízené svobody a ostrým projektilem doprostřed branky zaskočil Lena - 1:0. Hosté se snažili reagovat, jejich snahu však hatilo až příliš mnoho chyb při rozehrávce, případně ve finální fázi.

Ostatně Němci se mohli okamžitě poučit na druhém konci hřiště. De Jong dostal skvělý míč za obranu a užuž se hnal na Lena, ten však ukázal dobré čtení hry, včasným vyběhnutím jeho úmysl přečetl a následně zneškodnil! K nezbytnému kroku sáhl již ve 38. minutě zkušený německý kormidelník, jenž ze hry stáhl neviditelného Peniela Mlapu a na jeho pozici vyslal Kevina Vollanda.

Ani tato rošáda ovšem změnu rozložení sil nepřinesla. Naopak ještě v téže minutě ukázal skvělou individuální akci Wijnaldum, jehož dělovku zpoza vápna sice Leno vytěsnil, ovšem tak nešťastně, že se kulatý nesmysl stejně podíval až za brankovou čáru a následný tygří skok už kmenovému hráči Leverkusenu nepomohl - 2:0. Na opačné straně Holtby přenechal Rudymu, jeho přízemní ráně ale chyběla přesnost. Navlas to samé platilo i pro odvážnou střelu Johna.

Během patnáctiminutové pauzy očividně bylo německé ekipě důrazně promluveno do duše a hned záhy to přineslo kýžené ovoce. Holtby se prohnal do vápna, načež ho Zoet poslal k zemi a rozhodčí Bebek ukázal na pokutový kop! Odpovědnost vzal při této situaci na svá bedra Rudy a nechytatelným projektilem do pravé šibenice snížil na 2:1! Lepší vstup do druhého dějství si Německo přát nemohlo.

Uběhlo však pouhých pět minut a hosté se dožadovali odpískání druhé penalty, tentokráte pro změnu za zákrok Martinse Indiho, jenž si podržel Lasoggu, píšťalka chorvatského sudího ale zůstala němá. Výrazně povzbuzenou Nationalelf mohl dokonale usadit po rohovém kopu z bezprostřední blízkosti hlavičkující de Vrij, obránce Feyenoordu ovšem mířil nad břevno!

Tempo hry se pochopitelně zvýšilo, rázem se hrálo nahoru dolu a rozhodně nebyla nouze o zajímavé situace před oběma brankami. Takto po rychlém kontru po pravé straně předal Herrmann do vápna na Vollanda, čerstvý ofenzivní univerzál ale příliš spekuloval, až nakonec o balón přišel a z nadějně vyhlížející akce nic nebylo. Německý tlak nadále stoupal... Holtby však mířil jen do boční sítě a podařená dalekonosná rána Vollanda se pro změnu opřela do břevna Zoetovy svatyně, odražený míč se sice ocitl u nohou Rodeho, ten už ho však nedokázal vrátit na místo určení!

Snahu DFB-Teamu ještě více podpořil Christian Clemens, který se zakrátko po svém nástupu mohl zapsat do dějin utkání tím nejlepším možným způsobem, avšak technickým zakončením z úhlu nedokázal o fous nalézt zadní tyč! Oranjes byli po změně stran jen slabým odvarem toho mužstva z prvních čtyřiceti pěti minut, ovšem i tak mohl z rychlého kontru trestat střídající Jozefzoon, výborný Leno ale jeho šanci zneškodnil a nadále držel akcie svého týmu při životě! To se vyplatilo v osmdesáté první minutě, kdy si Holtby navedl míč do střelecké pozice a poté přízemní střelou k tyči srovnal na 2:2.

To však nebylo zdaleka všechno. Herrmann mohl nejdříve obrátit kormidlem na hostující stranu, ovšem z úhlu zamířil hodně nepřesně a přesnost postrádal také hlavičkový pokus Fera. Ten samý hráč se však těsně před konečným hvizdem dočkal, když se ve vápně nejvýše vyšrouboval na rohový kop a nekompromisně poslal mičudu za Lenova záda - 3:2. Na reakci už se Němci nezmohli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko11003:23
2.Španělsko11001:03
3.Německo10012:30
4.Rusko10010:10
Tři hvězdy dne: Thiago Alcântara (Španělsko), Georginio Wijnaldum (Nizozemsko), Lewis Holtby (Německo),

Odpadlík dne: německý kouč Rainer Adrion a jeho šachy se sestavou

Na co se těšit pozítří?

Sobotní program mládežnického Eura nás opět zavede do skupiny A. Zde má po prvním hracím dnu rozhodně co napravovat Anglie, která zcela po zásluze podlehla vrstevníkům z Itálie a do souboje s Nory tak musí jít s jednoznačným cílem, případné další zaváhání by mohlo být pro ambiciózní družinu manažera Stuarta Pearce konečnou. Seveřané však budou chtít také zabojovat o premiérové tři body.

Na ostrovního protivníka však nemají na severu Evropy zrovna ty nejlepší vzpomínky, oba týmy se spolu potkaly už během kvalifikačních bojů a Angličané dvakrát zapsali těsné vítězství.

"Porážka s Itálií je pro nás obrovským zklamáním, ale nejdůležitější je zvednout hlavy, protože další utkání jdou rychle za sebou," nabádá spoluhráče Nathaniel Chalobah. Čtvrtečního tréninku se zúčastnil také Wilfried Zaha, jenž předchozí zápas vynechal kvůli problémům s kotníkem a proti Norům tak už bude připraven. To se týká rovněž dvojice Tom Ince - Danny Rose, jimž vypršela suspenze.

Norové proti Izraeli dokázali nezdolnou vůli, když hned dvakrát dotáhli manko, podruhé dokonce bez vyloučeného Vegara Eggena Hedenstada, který tak bude nyní nuceně chybět. Jo Inge Berget má po utkání s Izraelci několik stehů na hlavě, ale to by ho nemělo omezovat. Otazník pak visí nad kvartetem Nordtveit, Henriksen, Berisha a King, kteří se s "áčkovou" reprezentací chystají na páteční kvalifikační zápas v Albánii, teprve potom se přesunou do Izraele a jejich zapojení se bude podle trenéra odvíjet od časového zatížení ve zmíněném souboji.

Večerní program nás potom nechá nakouknout do italské kuchyně, vedoucí celek skupiny A logicky čeká střetnutí s Izraelem. Zatímco Squadra Azzurra může jít do zápasu s čistým hledím, hostitel si moc dobře uvědomuje, že proti Vikingům promrhal obrovskou šanci na tři body, které mohly být před nadcházejícími dvěma mači s papírovými favority tím pravým hnacím motorem.

Italská výprava však nesčítá jen samé pozitivní zprávy. Velkým mínusem na vítězném duelu s Albionem je fakt, že na marodce zůstal Luca Marrone a zraněný stehenní sval už podle všeho středopolaře Juventusu do turnaje nepustí. Devis Mangia, jenž mimochodem ve čtvrtek slavil 39. narozeniny, se tak bude muset bez svého nejzkušenějšího svěřence pravděpodobně obejít.

Na hostitele čeká ve druhém utkání obrovský tlak a fanoušci pochopitelně budou po svých hráčích požadovat výrazně lepší výkon, než jaký viděli proti Norsku. "Bude to mnohem lepší," slíbil lodivod Guy Luzon. Také on se neobejde bez absencí - Marwan Kabha utrpěl proti Norům zranění břicha (musel střídat ještě před pauzou) a kromě tohoto utkání je nejistý také jeho start proti Anglii.
Tabulka skupiny A
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie11001:03
2.Izrael10102:21
 Norsko10102:21
4.Anglie10010:10
Zápasy druhého kola
08.06. 18:00Anglie - Norsko
08.06. 20:30Itálie - Izrael

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (110)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Alvaro

Reagovat
Kongo

Zatím mám 26 bodů a ještě ve hře 2 útočníky.

Reagovat
Ed_Hazard

čo tam robí preboha Bartra s Tellom?

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to není v žádné televizi?

Reagovat
Ed_Hazard

Sport1

Reagovat
smazaný uživatel

Tam je nějáké býčí ródeo?

Reagovat
Ed_Hazard

nemecký Sport1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš bývalé DSF? Tak to nemám..

Reagovat
smazaný uživatel

zápasy Nemecka idú na Kabel eins, ostatné zápasy turnaja idú na nemeckom Sporte 1 ako píšeš ...

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu sem házet sestřihy nebo celý zápasy v HD jestli chcete.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hral Isco?

Reagovat
smazaný uživatel

Prý úžasně.

Reagovat
smazaný uživatel

Dik, asi si to stahnu. Snad je to predkrm pred tim, nez oblece slusivou bilou.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Ed_Hazard

dosť slušne, spolu s Thiagom patrili medzi najlepších hráčov na ihrisku.....o jeho pohode svedčalo aj vydarené elastico vo vnútri vápna btw Thiago

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co to ja za komedii s tím odchovancem Atlética?

Reagovat
jv

Však je to pravda, do 15 let hrál za Atlético.

Reagovat
smazaný uživatel

Do 14. Je to nesmysl takhle říkat, to by se u některých hráčů úplně otočilo.

Reagovat
jv

Tak on je narozený v říjnu, což jsem zase tak detailně nezkoumal. Ale jako mateřský klub se bere ten, který toho hráče vychoval, což je právě Atlético, potom v dorostu už těžko něco doženeš, to nemůžeš zpochybnit.

Reagovat
smazaný uživatel

To můžu, když tam je Atlético . Navíc jen dvě sezony, takže nad tím visí opravdu velký otazník. Raúl je taky náš a ne jejich, Busquets je taky Barcy a ne UE Lleida.

Reagovat
jv

Tak je mi jasný, že si ho "přivlastňujete", zvlášť když jde o přímého rivala.

Reagovat
smazaný uživatel

Holtby hrá

Reagovat
smazaný uživatel

sportlemon.tv, ne? ;-)

Deutschland!

Reagovat
smazaný uživatel

maheeeeeeeeeeer

Reagovat
GEGE

Dobrá díra ten Leno...

Reagovat
smazaný uživatel

V FMku to byla docela hvězda

Reagovat
GEGE

Nizozemci si je pěkně vodí

Reagovat
smazaný uživatel

oranjes

Reagovat
smazaný uživatel

Ako hra S de Vrij ?

Reagovat
Arne

Viděl jsem jen poločasovej sestřih a i to stačí, abych se bál nějaký dardy... Sice to není nejsilnější výběr, ale něco by předvést mohli, zvlášť když ta záloha je individuální kvalitou výborná.

Reagovat
db18

teď Holtby vytáhl pecku a Rudy proměnil, tak snad otočí

Reagovat
Arne

Koukám na to, snad to bude trochu vypadat... Jinak nevím, co Adrion vidí na tom Theskerovi.

Reagovat
jv

To už jsem si říkal několikrát... Měl tam být Sobiech nebo Rüdiger, navíc k němu hodil mladíka Gintera, takže jeden skoro nic neodehrál a druhý pro změnu má sotva 19 let a za U21 ještě nenastoupil.

Reagovat
Arne

Určitě ke Ginterovi Sobiech nebo Rüdiger, plus na levou stranu Kolasinac, ne tam zkoušet někoho předělávat... Možná i Baumann místo Lena by si za to jaro zasluhoval víc, ale zase musí to trochu odpovídat tomu, v jakým složení hráli. Každopádně se mi to nelíbí, jak to vzadu funguje.

Reagovat
jv

Jo, to je další věc. Neodchytal Baumann větší část kvalifikace?

Reagovat
Arne

Vůbec nevim, jak to tam bylo.

Jinak někdo se tu ptal na Leitnera - on ho prý nevzal kvůli tomu, že má bejt problémovým hráčem a nějak slovně útočil na Junga a ještě někoho.

Reagovat
jv

Úplně bychom zapomněli na Trappa, právě on chytal většinu kvaldy, něco málo Baumann a Leno si tam stoupl jen na poslední dva kvalifikační mače. On by jinak dělal nejspíš dvojku, zase je však výhoda, že může chytat ještě celý další cyklus a už něco bude mít za sebou.

Tak tohle mě popravdě úplně minulo, nikde jsem to nezaznamenal a potom je to zřejmě chyba na jeho straně, i když Adrion mi přijde taky trochu "zvláštní", takže kdoví, co tam bylo nebo nebylo a to už je koneckonců jedno, když teda odejde (snad jedině velký úspěch by ho tam udržel, takže spíš to beru tak, že odejde).

Reagovat
jv

Jinak další velkou chybou bylo postavení Mlapy na úkor rozjetého Vollanda, snad to dneska alespoň srovnají a od příště to už postaví normálně.

Reagovat
JozkokozleJ

Prvy polcas som nevidel, len zostrih (ozaj nic moc). Ale ten druhy polcas uz nevyzera zle a niektore akcie su i pohladne.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se to dopředu v druhé půli hodně líbí, dozadu je to dost pochybné

Reagovat
JozkokozleJ

Nielen stoperi, ale mna za tu pol hodku vylozene sokuje Sorg. U neho som zvyknuty na ine. Ale nechapem, ze Jantschke hraje na LB a Sorg na RB.

Reagovat
Arne

Druhej gól je otázkou času... Jen to chce stihnout ho předtím, než udeří na druhý straně z brejku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte, kdo asistoval na oba góly? Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

na prvy Ola john na druhy nikto

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
kiwwi

ako hral Strootman?

Reagovat
db18

Holtby!

Reagovat
JozkokozleJ

Korunuje vyborny vykon.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Ne že by tam nebyli jiní kvalitní hráči, ale on to převyšuje - prakticky pokaždý, když vidím "21" hrát.

Reagovat
kiwwi

jj...ale pravdupovediac som od neho cakal trochu viac v PL...viem ze kratky cas na aklimatizaciu spravi svoje, navyse zimny prestup je vzdy tazky do rozbehnutej sezony, takze som zvedavy na dalsiu szezonu, ale prisiel mi taky zakriknuty

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyby se tam neprosadil, tak ho v BL uvidím moc rád.

Reagovat
Arne

Slyšel jsem, že prej fyzicky nestačí... Hrál aspoň na desítce nebo levým křídle? Vy v Anglii máte často tendence ty hráče "převychovávat".

Reagovat
kiwwi

tam je to tazke, pretoze sa vsetko prisposobuje Baleovi...ten si beha kde sa mu zachce a ostatni sa musia presuvat

Reagovat
db18

A jak je to s odchodem Balea?

Reagovat
smazaný uživatel

Snad zůstane!!

Reagovat
kiwwi

tak to nikto netusi...yidos su presvedceni ze ostane, mufani ze ide do United a merengues ze do Realu

teoreticky sa crta rosada Bale do Realu, Ronaldo naspat do United ale fakt tazko povedat...to by boli prilis velke bomby

Reagovat
Arne

A nehraje tam pod hrotem taky Sigurdsson? Toho když srovnám s Holtbym podle toho, co oba předváděli v bundeslize, tak ten by mu sahal po kolena... V Hoffe kromě penalt a nějakých standardek nic moc, spíš nic.

Bale snad odejde a Lewis Spurs potáhne, on na to má.

Reagovat
smazaný uživatel

Gylfi hrál spíš zleva často. Na konci sezony se v celku rozehrál, ale žádná hitparáda no.

Reagovat
Arne

Hm, to je potom špatný... A Bale pod hrotem hraje jak? Já se dost divil, když jsem se dočet, že ho AVB staví tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně mu to prospělo. On si prostě běhá kdekoliv a ta hra stála prakticky jen na něm. Ale zas kdo ví kdyby odešel, tak se možná většina hráčů zvedne, ptže mi často přišlo že prostě hledaj jen jeho. Daj mu míč a udělej s tim něco. Každopádně se stal mnohem komplexnějším, takže velmi dobrej tah Boase

Reagovat
Arne

Tak pak je otázka, jak to prospělo celkově týmu...

Reagovat
smazaný uživatel

Toť otázka. Faktem je že hodně hráčů hrálo pod svoje možnosti a nebýt Balea, tak se ani o LM nebojuje. Spoustu zápasů rozhodl prakticky sám

Reagovat
kiwwi

Gylfi ak hra, tak prave kvoli Baleovi hra na kridle

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky když jsem ho viděl hrát za 21, tak bylo vidět, že je prostě někde jinde než zbytek. Škoda, že si nedokázal udržet takovou stabilní formu v klubu. A když už se chytal, tak přestoupil

Reagovat
jv

Tak zřejmě budete mít Goretzku, snad ještě větší talent.

Reagovat
smazaný uživatel

perfektný výkon dnes už v Schalke som vedel že bude TOP o pár ročkov..

Reagovat
smazaný uživatel

A teď ještě jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Ale do jiné sítě

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Holtbyyyyyyy!!

Reagovat
Arne

Adrion raus !!! Takhle špatný bránění standardek jsem asi ještě neviděl.

Reagovat
brainbug

Nederland!!!!!!

Reagovat
es tut mir leid

Tyvoleee.. člověk má vsazeno na Němce, v poločase brečí, pak se to neskutečně začne votáčet a nakonec dá gól v 90. nějakej FERda...

Reagovat
brainbug

Je to tam voor Oranje

Reagovat
smazaný uživatel

Strootman paradna hra perfektny prehrad.. Wijnaldum tiez dobry vykon .. skoda zbytocnej jedenastky na zaciatku druheho polcasu potom jednoznacne Nemecko hralo lepsie no ale nakoniec vitazstvo prislo v hodine dvanastej oranjes

Reagovat
Arne

Docela jsem se tu druhou půlku bavil. Jak Němci zapnuli, tak Nizozemce převyšovali... Ale měl jsem z toho dojem, že to všecko jde skrz individuální kvalitu hráčů, žádnej systém, vzadu vždycky půlka hřiště totálně vyklizená, o bránění standardek se radši nezmiňovat...

Já nijak nesleduju nizozemskou ligu, ale takřka identickej gól od Fera vidím už potřetí nebo počtvrtý... Adrion ani hráči o tom očividně doteď neměli ani ahnung. Docela se divím, že on na té lavičce pořád sedí, zvlášť když na minulý Euro se ani nedostal.

Reagovat
smazaný uživatel

ono v holandskej lige hrajú mladý hráči a často odchovanci v TOP tímoch, ak si prehliadneš dnešnú zostavu tak je to Ajax, Feynoord, PSV, Twente, Alkmaar...a podobné TOP destinácie z Eredivisie a tí hráči už hrajú nejaký ten mesiac a patria často do základnej zostavy...to však platí už aj v Nemecku zopár rokov, len tí hráči nehrajú v TOP tímoch resp. tí najlepší už sú v A-tíme repre, ale v 1.polčase boli holandania jednoznačne lepší čo ma sklamalo...2.polčas nemci zapli a už to vyzerlo pre mňa krajšie škoda, že Draxlera zavolal Jogi na prípravné zápasy A-čka, dnes mohol hviezdiť s Holtbym....každopádne mládež v Nemecku, HOlandsku a Španielsku je aktuálne TOP v Európe zaujímava je aj Talianska zostava...Angličania celkom v pohode mená, ale výkony tradične zaostávajú aj keď som včerajší duel nevidel...ale myslím to všeobecne

Reagovat
Arne

Kromě Draxlera na to věkově mají, pokud se nemýlím, taky Götze a Schürrle, ale pro jejich vývoj by to už asi nemělo cenu... Němci v tomhle výběru nikoho z top týmů nemají, ten výběr, co byl před čtyřmi roky, ten se jen tak opakovat nebude. Nizozemci jsou každopádně v práci s mládeží jedničky. Na to, jak je to relativně malej stát, tak super hráčů vyprodukují neskutečný množství.

Reagovat
smazaný uživatel

súhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Mladší ako Holtby je dokonca aj Ilkay Gundogan...ale ten by tam asi vyzeral ako Porsche medzi Škodovkami Síce tam majú nemci celkom silný tým, ale ten materiál majú ešte ďaleko lepší

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, napadá mi ešte ter Stegen

Reagovat
smazaný uživatel

Věkově sem patří i Toni Kroos. Být tu všichni tak ta záloha by byla skoro na úrovni seniorské repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni tam všichni byli, když vyhráli nějaký to mistrovství ne? Už si nepamatuju kdy to přesně bylo, ale vím že to tehdá byla hodně našlapaná sestava

Reagovat
jv

To bylo ME U21 v roce 2009, když ve finále rozprášili Anglii a to tam hrála generace kolem Khediry, Özila, Boatenga nebo Neuera.

Reagovat
smazaný uživatel

normálně by ta sestava mohla klidně vypadat i nějak takhle: ( i když je jasné, že by to nefungovalo, tak jen tak podle jmen to zní zvučně ...až našlapaně)

Ter Stegen - Jung, Ginter, Kirchhoff, Sorg - Kroos, Güdogan - Schürrle, Holtby, Draxler - Götze

hlavně ta ofenziva je neskutečná

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jsem si toho Holtbyho dával z fanty pryč

Reagovat
Ed_Hazard

vie mi niekto vysvetliť tú katalánsku tlačenku v obrane? Montoya out - Carvajal in

Reagovat
RMCF

Taky bych radši viděl Daniho, ale Montoya letos ukázal svoje kvality v Barce... je to asi na vkusu trenera koho vybere...

Reagovat
-Carles-

Dôvod na takú zmenu?

Reagovat
RMCF

Jinak ta Španělská záloha je luxus...

Reagovat
Ed_Hazard

klobúk dolu pred Thiagom, to je neskutočný hráč......bodaj by sa chcel pohádať s Barcelonou a prestúpil k nám na SB

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Ed_Hazard

čo sa tlemíš? Bartru ako tak chápem, iného stredného obranca prakticky nemajú, ale Montoya? absolútne sa nezapájal do útoku, ak tam raz za čas vybehol tak iba naraziť loptu a hneď zostal stáť na mieste, Carvajal by bol raz tak lepší

Reagovat
X-bano-X

Montoya tam hráva už dlho predlho a vždy patrí medzi topku turnajov. V Barce tiež nehral zle a v poslednom zápase sa predstavil parádnou pumelicou. Carvajal hral dobre v prvej sezóne. Naviac ak si má tréner vybrať tak si vždy vyberie hráča, ktorý je zohraný s hráčmi z obrany a nie niekoho kto s nimi nehráva. Čo samozrejme neznamená že by bol Carvajal horší hráč.......

Obecne mi ten tvoj protibarcelonsky hate už lezie krkom.

Reagovat
Ed_Hazard

protibarcelonský hate? podľa čoho si si ma tak zaškatulokoval? ale beriem, ty musíš byť odborník na všetko ak uprednostníš hráča ktorý mal v poslednom zápase pumelicu pred stabilným hráčom Leverkusenu a najlepším pravým bekom Bundesligy (spolu s Lahmom a Piszczekom)

Reagovat
Jerichoo

tak odohral toho podstatne viac, podla všetkého mal aj famóznu výkonnosť. Je to na vkuse trenéra

Reagovat
CR7RONALDO

Ja som videl oba zápasy a Isco,Thiago,Holtby,Wijnaldum, Morata sú úplne nikde inde, super hráči!

Reagovat
smazaný uživatel

Morata jinde je, v lize a částečně i v Segundě má proti chlapům problémy, ale tady ty poloviční děcka se na něj v soubojích nechytají.

Reagovat
Tomanatura

Canales zase zraneny, hmmm...

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt hrozny, az se tomu musim smat. Chudak.

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý Pato. Už dávno bych ho chtěl k nám zpátky, kdyby byl normální, protože čistě po fotbalové stránce je super.

Reagovat
Counter

Za pokus nic nedám - sleduje někdo ME U19, konkrétně Španěly? Koukám, že Bellerín zatím odehrál oba zápasy v základu, zajímalo by mě, jak se mu daří.

Reagovat
olis

nejaky web kde sa daju pozriet predpokladane zostavy ?

Reagovat
fantomas

Aaa, Mlapa mi dělá pěknou čáru přes fantarozpočet.

Reagovat
Counter

Takže místo boje o desáté místo budeš rád za patnácté. To je toho (-.-)

Reagovat
fantomas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele