McLeish ve Skotsku skončil, jde do Birminghamu City

27.11.2007, 17:43
Aktuality
Vedení Birminghamu City pozvalo novináře na středeční tiskovou konferenci. Podle všeho na ní představí svého nového manažera, kterým se stane Alex McLeish. Ten v úterý oficiálně oznámil rezignaci u skotské reprezentace.

48letému trenérovi běžela smlouva u skotského národního týmu do roku 2010. Se svými svěřenci byl navíc blízko postupu na evropský šampionát v Rakousku a Švýcarsku. Po pečlivém zvážení se ale rozhodl přijmout nabídku Birminghamu City.

"Měl smlouvu na další dva roky a původně jsme se domnívali, že u skotské reprezentace zůstane. Alex byl pro Skotsko fantastický kouč, proto nás jeho odchod mrzí," uvedl šéf Skotského svazu Gordon Smith.

McLeish tak v Birminghamu vystřídá Stevea Bruce, který nedávno zamířil za tři miliony liber do Wiganu a navíc vzal s sebou dosavadního manažera a asistenta Erika Blacka.

Podle Smitha budou muset "Blues" vyplatit kompenzaci okolo 1 milionu liber.

Birmingham zkoušel před McLeishem oslovit řadu trenérů, ale dva nejžhavější kandidáti odmítli. Martin Jol i Marcello Lipii si své příští angažmá představují u papírově silnějšího týmu.

Hledání trenéra se nyní rozběhne ve Skotsku. Prvním zájemcem je Billy Davies, kterého po víkendové porážce s Chelsea odvolalo vedení Derby County. "Jsem připraven naslouchat jakýmkoliv nabídkám," prohlásil.

Autor: Pavel Janega / BBC

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele