McLeish se vydá na dobrodružství do Egypta, upsal se Zamaleku

23.02.2016, 11:57
Aktuality
K poněkud bizarní trenérské výměně došlo v Egyptě; bývalého útočníka anglické Premier League Mida střídá na lavičce Zamaleku zkušený skotský manažer Alex McLeish, jenž donedávna vedl belgický Gent. Mido byl vyhozen před dvěma týdny a jeho nečekanou náhradu nyní potvrdil sám tradiční klub.

Ryšavý manažer dlouho platil za starousedlíka. Svých prvních sedm angažmá si odbyl na Ostrovech a většinu z nich dokonce přímo v rodném Skotsku.

Jeho první zahraniční anabáze byla potom dosti krátká - trvala jednu sezonu, během které McLeish s ambiciózním Genkem ani nezvládl pokukovat po titulu. Mistři z roku 2011 pod ním finišovali až sedmí.

Se Zamalekem byl McLeish poprvé spojován již v lednu, než se Mido ke slavnému klubu podruhé vrátil, aby tentokrát u kormidla vydržel pouze 37 dní. Zamalek je aktuálně v tabulce egyptské ligy druhý za svými káhirskými rivaly z Al Ahly.

Někdejší manažer Aston Villy či Birminghamu se stane už čtvrtým koučem Zamaleku v této sezoně; před Midem na horké křeslo usedli ještě Paqueta s Jesualdem Ferreirou.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pro mě suverénně jeden z nejhorších manažerů, jaké znám

Reagovat
smazaný uživatel

"Alex McLeish, jenž donedávna vedl belgický Gent."

"Jeho první zahraniční anabáze byla potom dosti krátká - trvala jednu sezonu, během které McLeish s ambiciózním Genkem ani nezvládl pokukovat po titulu."

Ale no ták ;)

Reagovat
smazaný uživatel

je takový připálený..

Reagovat
Arsenalista

To on vlastně stáhl Aston Villu do těch sra#ek, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Lambert

Reagovat
Han střelil první

McLeish hodně podupal hlavně BCFC.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Blues měl u nohou a pak jako chameleon utekl k AV, to se v Birminghamu neodpouští! Obrovská zrada pro blues! Dodnes mu nemůžou přijít na jméno, no vlastně se ani nedivim...

Reagovat
smazaný uživatel

On mu celý Birmingham nemůže přijít na jméno

Reagovat
Han střelil první

Ať si ho tam nechají. Strašný manažer a krysa k tomu.

Reagovat
Milan.B

Sracka trener

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele