McClaren byl podruhé odvolán od kormidla Derby

12.03.2017, 22:02
Aktuality
Derby County bude mít po pěti měsících nového manažera. Druholigové anglické mužstvo nenaplňuje očekávání klubového vedení a dnes na to doplatil Steve McClaren, který byl midlandským klubem vyhozen stejně jako před téměř dvěma lety...

Bývalý reprezentační kouč Berany vedl již v letech 2013 až 2015, v klubu také pracoval coby asistent na začátku své trenérské dráhy a za Derby nastupoval i jako hráč koncem osmdesátých let.

Loni v říjnu se do Derby vrátil, když nahradil Nigela Pearsona, a krátce nato s týmem zaznamenal sedmizápasovou vítěznou šňůru. Tehdy z toho bylo páté místo, momentálně jsou ale Rams desátí a na pozice zajišťující play-off o postup mezi elitu ztrácejí rovných deset bodů.

"Potřebujeme manažera, který sdílí naše hodnoty a je připraven rozvíjet mužstvo," uvedl klubový boss Mel Morris, jenž se ke změně rozhodl po páteční třígólové prohře v Brightonu. "Zápas v Brightonu byl na hony vzdálen tomu, co chceme vidět od hráčů oblékajících dres Derby County," dodal Morris.

Pětapadesátiletý McClaren v letech 2006 až 2007 vedl Albion, nedokázal s ním ale postoupit na evropský šampionát do Rakouska a Švýcarska. Jméno si udělal během pětiletého působení v Middlesbrough, kromě toho v kariéře vedl také Twente, Wolfsburg, Nottingham a Newcastle.

Autor: Petr Vaněček / bbc.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bylo načase.

Reagovat
FCSL

Zrovna když začal Vydra hrát

Reagovat
Venny

Celkem chytal formu no. V Anglii má ale stejně docela slušnou reputaci a jestli si tyhle solidní výkony udrží, tak snad základ hrát bude

Reagovat
dave30

Co vím, tak v Derby většina fanoušků nechápe, jak mohli dát za takového hráče 8 mil. liber...

Reagovat
Venny

Tak to nechápe snad nikdo, protože takovou hodnotu nikdy neměl, ale všichni pořád ví, že býval kdysi dost solidní střelec a dřímá v něm snad ještě nějakej potenciál, takže úplně zatracovanej není

Reagovat
Coutinho10

je to škoda no...proti Brightonu se dostal do pár šancí, trefil hlavou i spojnici, takže snad ho novej trener zase neposadí

Reagovat
smazaný uživatel

Ach Derby, 4 roky po sebe rovnaký scenár. Už by to chcelo nejakú stabilitu na trénerskom poste. Už nikdy McClaren, ktorý už raz zdrhol za lepším do Newcastlu.

Reagovat
REPLIKATOR

šašek

Reagovat
off-olda

Vydra ho zabil..

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

* Kněz

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

K anglickej repre nech je prča

Reagovat
Murtago

Reagovat
Murtago

Mohli by ho rovnou zaměstnat znovu a do konce sezóny vyhodit potřetí

Reagovat
Kuchta

Reagovat
smazaný uživatel

legenda Twente

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel v Anglii už nedorůstají ani kvalitní hráči, ani kvalitní trenéři...a po Brexitu se vrátí na úroveň další genetické degradace, kterou zažili před první světovou válkou a mnohokrát předtím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele