Maxi Pereira po konci v Benfice posílil rivaly z Porta

15.07.2015, 14:35
Aktuality
V Portugalsku se letos hromadně boří hranice mezi jednotlivými rivaly. Nejprve kouč Jorge Jesus vyměnil jeden lisabonský velkoklub za druhý, teď zase jeho bývalý svěřenec Maxi Pereira po osmi sezonách v Benfice přesídlí do Porta. Loni druhý celek 31letého obránce podepsal jako volného hráče na tři roky...

Pro příznivce lisabonského giganta musí jít o zvláště bolestivou zprávu. Ofenzivní pravý bek si v jeho dresu odkroutil více než 200 ligových startů a do základní sestavy patřil ve všech osmi sezonách po příchodu z rodného Montevidea.

Zrovna loni začátkem října se přitom Maxi Pereira - jenž delší dobu rozděloval oba fanouškovské tábory a příznivci Porta mu často nemohli přijít na jméno - stal teprve druhým cizincem v dějinách Benfiky, kterému se podařilo dosáhnout hranice 300 soutěžních zápasů.

Nakonec to bylo samo vedení lisabonského klubu, kdo s uruguayským veteránem ukončil spolupráci, a Pereira se nyní rozhodl alespoň setrvat v Portugalsku - akorát vyměnit hlavní město za sever země.

"Nikdy jsem si nemyslel, že se dopustím tak velké změny, ale takový je fotbal," komentoval svůj čin účastník nedávno skončené Copy Amériky a kontinentální šampion z roku 2011.

Maxi Pereira se stává již 25. hráčem, který přímo vyměnil Benfiku za Porto, ale také prvním takovým fotbalistou za posledních sedm let - roku 2008 se takhle stěhoval jeho krajan Cristian Rodríguez, ačkoliv ten dříve v Benfice pouze hostoval.

Zkušený zadák vynechal tradiční prohlídku klubového muzea či stadionu a namířil si to rovnou do nizozemského Horstu, kde se aktuálně celé Porto připravuje na nový ročník. Dnešní přípravný duel s Fortunou Sittard ještě sice Pereira zmešká, již zítra se nicméně zapojí do tréninkového cyklu.

Autor: Tomáš Daníček / fcporto.pt

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Docela zabil

Reagovat
jany kozak

Reagovat
veikko

Ale i tak je to super hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Pereira se toho neboji

Reagovat
cologneFC

Som prave v Porte, uz vcera sa predavali dresy s jeho menom

Reagovat
smazaný uživatel

Na dovolenke? Porto parádička, ne? Na kolik tě to tak vše vyjde?

Reagovat
VdV

co to je otázku bože? Záleží asi na prioritách ne?

Stopem seš tam zadara, spíš v parku nadruhou stranu, já vyjdu v pátek večer, dojdu v sobotu a 4litry v hajzlu

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Ragazzo d'oro

Tvrdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cologneFC

Porto uzasne. Hej na dovolenke, bol som vcera pozriet stadion. Som tu na 5 dni, 5 dni Algarve a potom este 5 dni Lisabon. Vyjde ma to okolo 3tis so vsetkym dokopy. Hotely, auto, zena, syn

Reagovat
FC Porto FC

No že bych byl nadšenej....navíc většinou patřil k nejvíc nenáviděnejm hráčům Benfici u fans Porta. No ale k mání asi lepší pravej bek prostě nebyl krom Bruna Perese za kterýho chce Turín ale 15 milionů eur. Osobně bych zkusil toho Maykeho z Cruzeira ale co...Maxi se mi nikdy nezdá herně špatnej

Reagovat
VdV

Reagovat
STR

Snad to v obou klubech rozvrátí morálku, díky čemuž si sporting s Chesůsem dojde pro titul.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Ferguson6

Reagovat
Han střelil první

titul

Jesus

a nevysvětluj mi historii a tak, já jsem obeznámen

Reagovat
STR

Já nejsem za Jesusa taky moc rád, ale kdo jiný nás může dovézt k titulu když né on? Po tom co každý rok prodáváme důležité hráče. Smutně vzpomínám na partii v roce 2010/2011 Pilíř obrany Dani Carrico, na pravé straně lítal Pereira, v záloze malej šikula Matias Fernandez, + Maniche s Vukčevičem a útok zkušený Liedson s dravým mladíkem Djalem. Pak už kdo došel stál za velké prd, kromě Rickyho a Stijna...

Reagovat
Kucka

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

P*če !

Reagovat
smazaný uživatel

To maj za to že mu nenabídli novou

Reagovat
Pokahontas

Postmoderna par excellance...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně ,to maj za to že mu nedali novou smlouvu jinak perfektni hrač

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
REPLIKATOR

Srdcař

Reagovat
Bakary3

Pro mě je on spolu s Casillasem trochu úkaz vzhledem k přestupový politice Porta... vždy vzali neokoukanou tvář, a teď dva hráče za svým vrcholem... nevím, no.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele