Mata potřebuje čas, míní Rooney

15.02.2014, 11:49
Aktuality
Ostře sledovaný příchod španělského talentu Juana Manuela Maty sice potěšil nového spoluhráče v dresu Red Devils, ale zkušený útočník zároveň soudí, že bude potřebovat čas k aklimatizaci. Poté by fanoušci United mohli vidět to nejlepší ze Španělova umění.

Juan Manuel Mata stál Manchester United celkem 37,1 milionů liber, čímž se stal bezpochyby nejsledovanějším transferem měsíce ledna. V dresu londýnské Chelsea nedostával ofenzivní hráč tolik příležitostí, kolik by podle svého mínění chtěl, což kromě jiného vyvolalo jeho odchod. Reakce na příchod nové posily se samozřejmě lišily, s tou pozitivní se ale pochlubil nejeden nový spoluhráč. Na umění španělského fotbalisty se těší například Wayne Rooney, který po fanoušcích žádá strpení nutné k aklimatizaci. Tu Manuel Mata začal již na konci ledna, když ve své premiéře nastoupil k utkání proti Cardiffu. Od té chvíle si připsal další tři starty.

Mata si již stihl připsat první zápasy v novém dresu, které podle spoluhráčů zvládl na výbornou. Toho si všiml i hvězdný útočník Wayne Rooney, který popsal schopnosti svého nového spoluhráče jako "vzrušující". United se na závěr sezony připraví v Dubaji, což si pochvaluje také anglický zakončovatel. V krátkém interview se hvězdný kanonýr podělil o své dojmy následovně: "Je krásné strávit čas společně jako tým. Posiluje to naši soudržnost. Když trénujeme doma, tak po skončení jedeme domů ke svým rodinám. Teď je to ale jiné, trávíme čas pouze se spoluhráči, což posiluje charakter mužstva. Je to jiné prostředí, musíme si zvykat na mnoho nových věcí a to nás udržuje v kondici. Pokud se chceme dobře připravit na Premier League, musíme na sobě zapracovat a toto turné by nám mohlo pomoci," chválí Rooney strategii společného tréninku mimo Manchester.

Hlavním tématem v okolí tradičního klubu však byl v uplynulých měsících přestup Juana Manuela Maty. Nová akvizice týmu manažera Davida Moyese však potřebuje klid na práci a trpělivost fanoušků. O tu žádá i Rooney, který říká: "Je to skvělé, protože díky němu máme v týmu dalšího hráče světových kvalit. Bude potřebovat nějaký čas, aby se aklimatizoval, tak jako každý jiný hráč. Přichází sem s velkými očekáváním, což nikdy není snadné. Tak jako každý z nás, i Mata ale doufá, že týmu pomůže v dosažení mnoha úspěchů a bude střílet důležité branky. Až se dostane do formy, věřím, že bude více než úspěšný," doufá populární "Wazza". I když je přestup krátce před nadcházejícím mistrovství světa v Brazílii poněkud riskantní, Juan Manuel Mata přichází do Manchesteru United s jednoznačným cílem - nasbírat potřebné minuty a dokázat sobě i veřejnosti, že jeho pečlivě rozvíjený talent se může časem proměnit v nesporné kvality hráče světové úrovně.

Autor: Ondřej Pražák / football365.com

Komentáře (1645)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele