MASOPUST OCENĚN OD FIFA

27.03.2005, 00:13
Aktuality
Josef Masopust, jeden z našich nejlepších fotbalistů všech dob, dostal ve svých 74 letech ocenění, které je, když ne cennější, tak alespoň srovnatelné se Zlatým míčem z roku 1962. FIFA mu udělila Order of Merit, neboli Řád za zásluhy.

FIFA tuto cenu při příležitosti stého výročí svého založení uděluje význačným osobnostem národních asociací.

Hráč ze Střimic, kterého zastihla v jeho dětství 2. světová válka, ukázal celému světu, jak přes odpor rodičů k fotbalu a hrozné dětství, se z malé vesnice může někdo dostat až k několika významným oceněním. Kromě nejlepšího fotbalisty Evropy v roce 1962, se mu dostalo ocenění i doma, a to za nejlepšího fotbalistu století.

Životním týmem Josefa Masopusta byla Dukla Praha, ve které strávil několik let a ukončil tu kariéru. Předtím působil v Mostě a Teplicích. V reprezentaci se objevil také dříve, než v pražské Dukle. Na mistrovství světa 1962, ve finále proti Brazílii, otevřel skóre zápasu. Sice to ke zlatu nevedlo ale přesto opět ukázal své dovednosti.

Josef Masopust převzal cenu na trenérském semináři pro české špičkové trenéry v Praze. "Výkonný výbor ČMFS se na navržení pana Masopusta jednomyslně shodnul, určujícím byl samozřejmě jeho titul Fotbalista století České republiky," uvedl generální sekretář ČMFS Petr Fousek.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*

Je dobre ze FIFA nezapomela na takoveho HRACE. Presto si myslim, ze muze Masopust trosku litovat ze nemel moznost zahrat si ve svych nejlepsich letech za nejaky spickovy svetovy klub. Pak by jeho velikost a kvality staveli i ve svete daleko vys. Takhle ho povazuji jen za hrace ktery zaril v reprezentaci

Reagovat
smazaný uživatel

ni jasný bylo to způsobený tou dobou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele