Martin Vozábal: Budu šťastný, když mi Dynamo prodlouží smlouvu

07.11.2007, 18:12
Rozhovory
Server EuroFotbal.cz Vám přináší další z řady rozhovorů s českými a slovenskými fotbalisty. Několik otázek nám tentokráte zodpověděl českobudějovický záložník Martin Vozábal, jehož jsme vyzpovídali po ligovém utkání s ostravským Baníkem...

Lepší start do utkání s Baníkem jste si nemohli snad ani přát, že?
Tak lépe to opravdu asi nejde. Pro nás to byla velká pomoc, chtěli jsme hrát aktivně, pokusit se dát gól, ale to je asi všeobecně snaha všech domácích týmů.

Chtěli jste na ně tak rychle vletět, nebo to prostě vyplynulo z průběhu zápasu?
Ještě ráno mělo pár starších hráčů na toto téma hovor s trenérem Strakou. Nakonec jsme si řekli, že prostě to na ně spustíme, ale až takhle jsme si to nepředstavovali...

Utkání bylo v podstatě během 25 minut rozhodnuté, neměl jste strach, že váš tým poleví, Baník vstřelí nějaký gól a z tohoto zápasu udělá například ještě vyrovnaný souboj?
Tak určitě už jsem zažil, že jedna branka může hodně věcí změnit. Proto jsme se snažili hlavně neinkasovat, jelikož s případným gólem by Baníku narostla křídla, což jsme si také uvědomovali.

Díky těmto třem bodům jste se posunuli již na 10. místo, jak jste s letošní sezónou spokojen?
Pořád je odehráno jen 12 kol a mě zajímá, jak budeme v tabulce po konci ligy, popřípadě během zimní přestávky. Ale jinak jsme měli někdy štěstí, někdy smůlu, proto jsou body s 0stravou pro náš tým důležité. Například doma jsme ztratili zbytečně body s Viktorií Žižkov, ale velké štěstí jsme měli na druhou stranu s Mostem, kdy jsme rozhodli až v závěru. Zatím jen taková mírná spokojenost.

Dynamo se po příchodu Františka Straky zvedlo jak výkonnostně, tak i herně, byla změna trenéra pro vás důležitým faktorem?
Tak trenéři se u nás měnili hned v úvodu. Ovšem myslím, že tým máme takový, že bychom nakonec sezónu stejně nastartovali. Pokaždé výměna přinese nějaký impuls u hráčů, ale nakonec na hřišti jsou jen a jen ti hráči.

Na podzim Vás čekají ještě čtyři velmi těžké zápasy, kolik bodů byste z nich nejraději vytěžili?
Nejraději maximum, ale jsme realisté. Máme opravdu dost těžké vylosování, i proto opakuji, že s Baníkem jsme si byli vědomi důležitosti zápasu, ale nebuďme skromní! Při losu venku Teplice, doma Liberec, venku Plzeň, doma Zlín by mě 7 bodů uspokojilo.

Po roce jste se opět vrátil zpátky na jih Čech, nelákalo Vás spíše druhé zahraničí angažmá?
Tak pokud by mi někdo ukázal konkrétní možnost na papíře, tak bych o tom v létě uvažoval, ale nabídky byly jen z naší ligy a já upřednostnil Dynamo. Nabídka z ciziny v létě žádná jednoduše nebyla a nemrzí mě to.

Můžete prozradit, kdo konkrétně z Gambrinus ligy měl o Vás ještě zájem?
Byly to Teplice, ta nabídka ale byla u agenta v momentě, kdy jsem dal slovo Dynamu. Nechtěl jsem nic měnit.

A kdyby přišly obě nabídky současně, koho by jste upřednostnil?
Tak to jsem rád, že nepřišly. Teplice mají jiné možnosti, to si nebudeme nalhávat, ale jsem přesvědčen, že stejně Dynamo. Určitě Dynamo...

Po každém ne moc povedeném angažmá jste se vrátil zpátky do Budějovic, kde jste se opět vrátil do původní formy, plánujete do konce své kariéry hrát ještě za nějaký jiný tým?
Nemám v současné době něco takového v plánu. Spíš budu šťastný, pokud mi Dynamo prodlouží smlouvu. Samozřejmě, když přijde nabídka ze zahraničí, rád si ji vyslechnu. A v lize si troufnu říci, že po loňské zkušenosti určitě dres měnit nebudu, i když Most mi pomohl strašně moc a byl jsem tam moc spokojený.

Řekl jste, že by jste rád v Dynamu prodloužil smlouvu, ovšem co kdyby jste ale sestoupili do druhé ligy, hrál by jste za Budějovice i nižší soutěž?
Myslím si, že pokud by Dynamo mělo zájem, tak asi jo. Člověk nikdy neví, ale neměl bych s tím problém. Už jednou po návratu z Řecka jsem tady druhou ligu hrál, ovšem Dynamo patří do Gambrinus ligy.

Jak vzpomínáte na angažmá ve Slovácku?
Dneska už s odstupem času jen s úsměvem. Jinak ale rád vzpomínám na kamarády, které jsem si tam našel - Drobisz, Němčický, Ivana, Hoftych, Malura. Ještě pár mimo fotbal, ale to je tak asi vše.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

I liked the information you have.View this site http://www.assignmenthelperuk.co.uk as the data available will give you a helping hand when you agree to order assignments online and to achieve the highest results When it comes to custom assignments writing service.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele