Marquinhos načne v PSG další desetiletku s novým kontraktem

19.05.2023, 14:47
Aktuality
Marquinhos (© AFP)

Brazilský stoper Marquinhos si výrazně protáhne pobyt v hlavním městě Francie, kde letos uzavírá svou první desetiletku. V PSG ho vázala smlouva do příštího léta, ta nová však vyprší až v červnu 2028, krátce po obráncových 34. narozeninách.

Ještě před dovršením třicítky lze Marquinhose považovat za novodobou legendu Paris Saint-Germain. Odchovanec Corinthians si v Paříži začátkem letošního dubna připsal jubilejní 400. start a má spolu s Marcem Verrattim, který nedávno též prodloužil, na dosah absolutní klubový rekord v počtu soutěžních zápasů (Jean-Marc Pilorget jich nashromáždil celkem 435).

Marquinhosova výstavní skříň čítá sedm ligových titulů a dalších 12 pohárových, po neúspěchu ve finále roku 2020 se mu však nadále vyhýbá blyštivá trofej pro vítěze Ligy mistrů. Vzhledem k aktuálnímu šestibodovému náskoku na čele si nejspíš brzy spraví chuť svým osmým dobytím Ligue 1 - a rekordním jedenáctým pro klub jako takový.

Představit si základní sestavu PSG bez současného kapitána je také letos prakticky nemožné, když Marquinhos naskočil do 42 soutěžních duelů a hranici 3000 minut v sezoně naposledy nepřekročil ve své první sezoně v hlavním městě Francie. Marquinhosův nový kontrakt zřejmě potvrdí Brazilcovu pozici jednoho z pěti nejlépe placených hráčů v Ligue 1.

Autor: Tomáš Daníček / psg.fr, getfootballnewsfrance.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Bandita_Harry

Hodil by sa do Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, skvělá náhrada za Silvu, který snad dotáhne Chelsea aspon na 11. místo.

Reagovat
Salfovic

Nedotáhne, koukni, jaké zápasy jim zbývají.

Reagovat
Manik...

Když dostaneš správně zaplaceno, klidně přežiješ i Mbapeho kapitána..

Reagovat
Salfovic

Škoda ho, borec, který by hrál snad v jakémkoliv top klubu, stráví kariéru v tomhle.

Reagovat
Ranoth

tak ked mu staci vyhravat francuzsku ligu tak asi moc ambicii nema

Reagovat
Hachim Mastour

Je to srdciar

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
EaP

Možno po tomto 10 ročnom fiasku postavenom skôr na marketingu ako na tímovej chémii sa Chelaify poučil a začne to budovať odznova. Ale pochybujem , že Marquinhos zažije úspech mimo L1. V podstate toto leto sa bude snažiť väčšina zdrhnut kade tade. A taktiež pochybujem , že tam nejaká úplná top kvalita bude chcieť prestúpiť . Ak, tak jedine opäť žoldnieri pre peniaze. Toto je krásny príklad toho , ako aj napriek nekonečným finančným možnostiam nedá nikam posunúť .

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi přeceněný hráč. V repre se vždy ukázala realita.

Reagovat
smazaný uživatel

Zůstane v PSG kvůli prachům....A já se mu nedivím když máš prachy tak máš pěkně kočky a nejenom to většina lidí ti leze do prd..e...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele