Markarian: Někdy je třeba přizpůsobit hru výsledkům

17.07.2011, 09:22
Aktuality
Včera večer odstartovala vyřazovací fáze Copa América a hned na úvod se zrodilo překvapení. Když v polovině října roku 2009 končila kvalifikace na MS do JAR, skončili na posledním místě Peruánci, kteří si napravili reputaci a včera po prodloužení vyřadili Kolumbii...

"Tým působil na hřišti jednotným dojmem. Teď nás čeká další důležitý zápas a máme čtyři dny na to, abychom se na něj co nejlépe připravili. Můj gól byl výsledkem práce, kterou jsem na hřišti odvedl. Tím nejdůležitějším pro mě je to, že jsem pomohl týmu," pochvaloval si po utkání Juan Vargas.

V základní hrací době branka nepadla a o postupujícím nakonec rozhodlo prodloužení. Kolumbijci hledali recept na brankáře Fernándeze marně, Peru naopak udeřilo hned dvakrát. Ve 102. minutě otevřel skóre Lobatón, o deset minut později pak definitivně srazil soupeře do kolen Vargas.

"Až do této chvíle jsme dělali vše, co bylo v našich silách a podařilo se nám dojít do semifinále. Bude těžké najít další zbytky sil, ale tým táhne za jeden provaz a to je důležité. Mám v týmu 22 hráčů a žádný si nestěžuje na to, že hraje nebo nehraje. Máme dobré hráče, dříve se říkalo, že hrajeme pěkný fotbal, nyní je to zase efektivní. Někdy je třeba přizpůsobit hru výsledkům," říká peruánský kouč Sergio Markarian.

Kolumbie vyhrála svou základní skupinu před Argentinou a proti Peru byla favoritem. A svou úlohu by splnila, nebýt neproměněných šancí. Tou největší pohrdl kanonýr Falcao, ten v 65. minutě šel kopat penaltu, tíhu okamžiku ale neunesl a míč poslal vedle.

"Dali jsme do toho všechno, ale nepodařilo se nám vyhrát. Zaznamenal jsem, že jsme si během čtyř zápasů vypracovali 36 gólových šancí. Máme k tomu dobrou obranu a hrajeme dobrý fotbal. Takové věci se stávají, zápas jsme měli vyhrát v devadesáti minutách. Radamel Falcao nikdy nezahodil penaltu, ani na tréninku, ale dnes selhal," litoval kolumbijský kouč Dario Gomez.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Už na No Goal Cupu se mi jejich hra líbila. Ten tým nemá tahouna, žádný Farfán, žádný Vargas. Jak je tady napsáno, všichni táhnou za jeden provaz a tak to má být. Do finále ale asi neprojdou. I tak si zaslouží obdiv

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu ....

Reagovat
smazaný uživatel

protože Farfán chybí - to jim pak ani nic jiného nezbývá...

...ale tým to zvládl perfektně

Reagovat
smazaný uživatel

Sergio Markarian je ale koumes!!! Jak vidno, svůj tým připravil na Copu Américu a obzvláště na včerejší semifinále opravdu fikaně. Nuttno uznat, že jim k tomu Kolumbie pomohla svým neproměňováním vyložených šancí (penalta, atd.).

Peru hraje opravdu týmově, vše do sebe zapadá, všechny řady jsou vyvážené. Zaslouží si i můj obdiv

Reagovat
smazaný uživatel

Včera se hrálo čtvrfinále.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra ... já su vůl!!! Taková hrubka

Děkan za upozornění ...

Reagovat
FC Porto FC

Vargas,Guerrero,Alberto Rodriguez,Acasiete škoda že tam není Farfán

Reagovat
smazaný uživatel

a Pizarro - chladnokrevnější útočník před brankou jim docela chybí

Reagovat
Manik...

Peru hrálo dobře, hlavně nějaký Chiroque ten hrál suprově

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele