Manuel Pablo: Musíme pracovat poctivěji směrem dozadu

13.12.2012, 18:59
Aktuality
Deportivo La Coruña se po jednoroční pauze vrátilo do španělské nejvyšší soutěže a s průběhem letošní sezony zatím na Riazoru nepanuje spokojenost. Galicijský celek je na posledním místě tabulky, jeho obránce Manuel Pablo si pak moc dobře uvědomuje, v čem tkví největší problém současného týmu...

Deportivo posbíralo v patnácti zápasech jenom jedenáct bodů a ke dnu ho táhne především defenzíva. Zatím inkasovalo 37 branek, což je jednoznačně nejvíce ze všech dvaceti klubů, naposledy si přivezlo debakl 0:6 ze hřiště Atlética Madrid.

"Kvalita zde je, ale vedle ní musíme ukázat i svou cenu, samotná kvalita nám záchranu nezajistí. Na hřišti musíme být chytřejší a hrát taktičtěji. Zatím nemáme výsledky, je zřejmé, co je naším největším problémem - obrana. Společně musíme pracovat poctivěji směrem dozadu," uvědomuje si Pablo.

"Není to tak, že by nás inkasovaný gól zcela odradil a my přestali hrát svou hru, ale nepomáhá nám to, naopak je to otravné. Do zápasů musíme jít s tím, že budeme bránit stejně tak dobře jako útočit. Filosofií trenéra je hrát co nejvíce s míčem, ale neútočit bez toho, aniž bychom bránili. Je třeba připravit se lépe po mentální stránce, hrát pozorněji a spojit síly," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

a to docela dobře vkročili do sezony škoda sympatický tým přeju jim PD

Reagovat
smazaný uživatel

Na týhle fotce vypadá jak Marek Smola

Reagovat
Neuro

jako jako Eržik Jažura z přednádraží

Reagovat
Neuro

nebo jako*

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď sa zachránia je to sympatický klub ktorý má z minulosti mnoho úspechov no zrejme ich dosť poznačil odchod Guardada pred sezónou ktorý bol pre nich kľúčový hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem se Pepe zase zachoval jak čuně. Kdo už jednou tomu hovadu zakáže fotbal?

No a Iker? Proč má potřebu se vyjadřovat o La Masíe? Dělá ze sebe kašpara.

Reagovat
Arne

Tak se ho na to zeptali a odpověděl, no, ty to zase dramatizuj... Zvlášť když máš sám od sebe potřebu se vyjádřit o každým Ronaldově křivým pohledu.

Reagovat
smazaný uživatel

No, jenže vyjádřit se tak, že tenkrát se nedařilo, tak proč se chlubit teď, když se daří, mi přijde naprosto mimo. Kor když sám přiznává, že by taky přivítal, kdyby se prosadilo v Realu víc odchovanců Fábriky.

Reagovat
Arne

Nevím, asi bych potřeboval si to přečíst v originále, ale ráno jsem to četl na football-espana a nepřišlo mi to jako nějak debilní vyjádření... Možná až na tu část, kdy říká něco ve smyslu "Madrid je velký klub a potřebuje výsledky", to trochu zní, jako kdyby Barcelona nebyla.

Ale jde mi spíš o to, že sám od sebe se těžko pustí do nějakých soudů Barcelony, jen prostě něco řekl na otázku, žádná potřeba rejt.

Reagovat
smazaný uživatel

"Yo también recuerdo al Barcelona hace 11 ó 12 años con casi ningún canterano, tampoco puedes presumir ahora de jugar con todo canteranos porque esto va por etapas. Es el eslogan que ahora quieren comunicar, pero en esa época estaban Puyol, Xavi y poco más", manifestó Iker.

Z tohohle je to napětí hrozně cítit. Nezmínil, jak je ten počin obdivuhodnej, ale zmínil situaci zpřed deseti let. Sorry, ale tohle je kašparské ...

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc - kdyby šlo o jednu vyjímečnou generaci, ...

... ale ona La Masía plodí další a další talentované hráče pro áčko.

Reagovat
Arne

Tak zatím to je dejme tomu jedna výjimečná generace... Jestli Tello, Deulofeu nebo Bartra na tom budou tak, aby vás taky táhli za titulama, to se teprve uvidí.

S tím nahoře máš ale asi pravdu, šlo to říct trochu jinak, lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ona to přeci není jen jedna generace. Puy a Xavi jsou první vlna. Druhá je Iniesta, Vicky, další je Sergio, Pique, Messi, Pedro, Cesc a dejme tomu Alba a teď další vlna s Bartrou, Montoyou, Thiagem, Tellem, Cuencou a dál tu máme nastupující vlnu s Rafinhou, Donguem, Gerardem, Sergi Robertem ...

Reagovat
Arne

Tak já beru tu druhou, dva hráče (byť jaký) neberu jako generaci a u té třetí a čtvrté se uvidí, jestli budou taky tak výjimeční.

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele