Mancini viděl řadu pozitiv, v pondělí chce lepší výsledek

08.09.2018, 12:39
Aktuality
Ostrou premiéru na lavičce italské reprezentace za sebou má Roberto Mancini. Tým z Apeninského poloostrova se včera v rámci Ligy národů střetl s Polskem a doma v Boloni nakonec bral jen bod za remízu 1:1, nový kouč přesto našel řadu aspektů, s nimiž mohl být spokojen...

Italové museli dohánět jednobrankové manko poté, co se v závěru první půle prosadil Piotr Zieliński. Stav 0:1 následně vydržel do 78. minuty, domácí dostali výhodu pokutového kopu a z něj stanovil konečný stav Jorginho.

"V prvním poločase jsme až příliš snadno přicházeli o míče, vedle toho musíme být důraznější před brankou, jinak ale hráči dělali vše, co jsem po nich žádal," prohlásil někdejší kouč Interu Milán, Galatasaraye nebo Manchesteru City.

"Jorginho byl hlídán Zielińskim a jakmile se mu povedlo najít si volný prostor, celý tým hrál rázem lépe. Po svém příchodu si vedl dobře Chiesa, má schopnosti, které většina jiných hráčů postrádá, je mladý a bude se rychle zlepšovat. Dobře zahrál i Bernardeschi, po technické stránce je velmi dobře vybaven a dovede góly jak dávat, tak i připravovat. Má ještě obrovský prostor pro zlepšení. S postupem času se na něm projevila únava, což je pochopitelné," hodnotí Mancini klady několika svých nových svěřenců.

Italská reprezentace si v posledních letech zažila několik zklamání a Mancini má tým vrátit zpět mezi absolutní evropskou a světovou špičku. Další těžká prověrka na něho čeká už v pondělí, Italové hrají v Portugalsku.

"Určitě uděláme několik změn a chceme stavět na výkonu ze druhého poločasu. Potřebujeme uhrát ještě lepší výsledek. Mohli bychom sáhnout i ke změně systému, ale výkon z prvního poločasu nebyl ani tolik o taktice, jako spíše o technice. Když pokazíme méně přihrávek, obrana bude mnohem méně trpět," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (34)

Přidat komentář
Puskas

Jorginhovi byl dán prostor, až když Zielinski odešel, navíc zavinil gól. Poláci výborní, na to, že to byl trenérův první zápas, tak hodně dobrý výkon.

Reagovat
stas87

Co Reca? Videl som len zostrih a mnimalne vyrovnane to bolo. Cize napravili si trochu reputaciu po fiasku v Rusku.

Reagovat
Puskas

Skvělý debut, vůbec se neztratil. Ještě se mi moc líbil Bereszyński, plus ti dva vepředu Lewy a Zielinski. Ta jejich spolupráce byla ukázková.

Reagovat
REPLIKATOR

Nebýt dementního zákroku Błaszczykowskiho, tak nemají ani ten bod.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, já prostě tem italský fotbal nemám rád

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to za prvé pořádného trenéra a ne tady ty dva co tam byli jako poslední pak se to může někam pohnout

Reagovat
JuventusFC1897

s tymto chmulom sa taliani nikam neposunu

Reagovat
smazaný uživatel

utok tam je kde brat, Balotelli,Chiesa,Bernardeschi,Insigne ale zoufale italum chybi krajni obranci.Ten tym ma dobra jmena, ale prijde me ze oni porad nenasli to idealni slozeni, porad hraje jina sestava.Maji ten problem jako u nas.Doufam ze Mancini zacne konsolidovat sestavu, protoze ve vyberu nema spatne hrace.

Reagovat
Zark

Polovina polské repre hraje v Itálii.

Reagovat
Anacron

Pos*aný repre pauzy .

Reagovat
Pablos

OT: Toma Bašić si na podzim nezahraje Evropskou ligu. Důvodem je skutečnost, že Bordeaux novou akvizici z Hajduku Split zapomnělo napsat na soupisku, na vině je administrativní chyba.

tak to potěší

Reagovat
db18

FM klasika

Reagovat
Pablos

tam si dávám bacha na to teda

Reagovat
db18

já taky, ale tohle je pak jediná výmluva, která zabere, když tam toho hráče nedáš proto, že máš lepší alternativy... jakmile řekneš něco jinýho, tak se nasere...

Reagovat
Pablos

mě se líbí, že se uzavřou přestupní okna ...a hned na to mi začnou chodit žádosti některých hráčů, že chtěj jít někam hostovat

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Dá se sehnat nějakej starší FM s aktuálníma soupiskama?

NIkdy jsem to nehrál a mám slabší noťas, tak mě kdyžtak neukamenuj, dík

Reagovat
Pablos

absolutně v pohodě.... zadej si na google FM (rok co chceš) database update 2018 a určitě ti toho plno vyjede.

Reagovat
Pride

V pohodě bych neřekl, lidi na to po čase dost serou. Vím, že se pořád dělají soupisky na FM17, ale na ty předešlé těžko říct. Po delším hledání by se možná něco našlo.

Reagovat
Pablos

no já dal jen tak zkusmo FM2014 a vyjelo mi plno toho (ale jestli všechno je v pohodě stažitelné to jsem nezkoušel) ale prostě mi to nabídlo dost stránek... tak jsem napsal v pohodě no.

Reagovat
Pablos

a otázka taky je, jak až moc má ten noťas slabej... já si teď koupil před měsícem jen takovou jebku na internet domu za 4tis. a hraju to na tom úplně v klidu... a na streamu byl i FM18 za pár korun, takže pohoda.

Reagovat
Pablos

myslím tím tu FM18 že hraju v klidu

Reagovat
Pride

Já si taky myslím, že FM nemůže být náročná, maximálně ten zápas se mu může nějak zasekávat, ale s tím se dá pohrát v nastavení nebo při nejhorším přepnout na psaný text.

Reagovat
Pablos

pravda musím mít databázi hráčů do 50tis. a stadion bez diváků ...ale jinak cajk mám to normálně v 3D a žádnej ani minimální sek jsem nezaznamenal... jak píšeš dá se i tohle při nejhorším pořešit 2D aspoň

Reagovat
smazaný uživatel

Díky moc, tak jsem stáhnul FM18 z czechtorrentu a nejde mi bohužel ani jeden crack

Reagovat
Fridgiee

Novej crack na FM vychází zásadně až s dalším FM. Počkej tak 2 měsíce do 19ky a bude crack na 18

Reagovat
Pablos

tak si může stáhnout FM17 a crack bude mít no ...při nejhorším

Reagovat
Pablos

tak to nepomůžu... já si ho normálně koupil, když byl na steamu za pár éček. Ale teď ho tam mají nepochopitelně za plnou pálku

Reagovat
Pablos

*steamu .... na streamu

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouho jsem neviděl takhle well-dressed manažera, respect

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mirek na tenisu

Italové tragičtí, Poláci skvělí. Italům evidentně chybějí rozdíloví hráči. U tak tradiční fotbalové velmoci je to na pováženou. Baloteli vypadal jak hráč FC Amfora.

Reagovat
smazaný uživatel

Itálii toho chybí v poslední době dost. Snad Chiesa naplní svůj potenciál. Ale je to bída.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele