Mancini po osmifinále Asijského poháru: Nebyl to nedostatek respektu, omluvil se

31.01., 17:42
Aktuality
Roberto Mancini (© AFP)

Roberto Mancini, trenér Saúdské Arábie, se omluvil za předčasný odchod ze hřiště při penaltovém rozstřelu v osmifinále asijského šampionátu s Koreou. Svěřenci italského kouče nakonec vypadli, Mancini ale zamířil do šaten už před rozhodujícím pokutovým kopem, za což sklidil od domácích médií ostrou kritiku. Trenér uvedl, že lavičku opustil, protože byl přesvědčen, že už zápas skončil.

"Omlouvám se za to, myslel jsem, že už je konec. Nebyl to nedostatek respektu," citovala Manciniho agentura AP. "Jsem ale hodně smutný, protože když prohrajete na penalty poté, co dostanete gól v poslední minutě... Protože nechápu to desetiminutové nastavení," neskrýval zklamání z vyřazení kouč, jenž v roce 2021 dovedl Itálii k titulu mistrů Evropy.

Saúdská Arábie vedla nad Koreou 1:0, favorit ale v deváté minutě nastavení vyrovnal. Po bezbrankovém prodloužení rozhodl o postupu svěřenců Jürgena Klinsmanna penaltový rozstřel, v kterém uspěli všichni čtyři korejští exekutoři v čele s hvězdou Tottenhamu Son Hung-minem. Za trojnásobné asijské šampiony Saúdy se trefili jen dva hráči.

Autor: ČTK

Komentáře (28)

Přidat komentář
kilobyte

Neví kdy skončí zápas, nechápe délku nastavení. Možná by si mohl nastudovat pravidla.

Reagovat
David4

Reagovat
Rizek

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
Kucka

Reagovat
Greaber

Reagovat
Jason_

pimpik hlupy čo si nevaži vyplatu ktoru si ani nezasluži

Reagovat
Csaplárova past

Vítěz EURA, Premier League, FA CUP, několikrát mistr Itálie a italského poháru se 3 kluby ...

Reagovat
Coutinho10

aha, nechápe desetiminutový nastavení, když se při každý příležitosti od něj z týmu snažil vždy někdo zdržovat při sebemenším i žádným kontaktu...dobře jim, tak že ten gól dostali takhle na konci a pak vypadli po penaltách

Reagovat
Bakary3

Ok, kdo je bez viny...

Taky jsem jednou zcakanej druhej den pískal halový turnaj přípravek a po penaltovým rozstřelu jsem odcházel za stavu 3:3 v domnění, že je rozhodnuto, než mě tahali nazpátek a nějakej ciganskej fotr si mě tam chtěl podat...

Ale na tyhle úrovni je to snad už moc

Reagovat
S-C-O-T-T

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky jsem kdysi dostal nabídku na to dělat rozhodčího, ale ne díky. Aby tě uráželi, ponižovali a vyhrožovali nebo dokonce dali po hubě nějaké špíny jen kvůli tak primitivní věci jako je kopání do míče to je fakt extrém. Kdyby šlo ještě o nějakou prestižní ligu nebo turnaje, které jsou nějak dobře hodnocené, ale nějaké random soutěže, kde každý chodí normálně do roboty a nikdo se fotbalem nebude živit to je fakt mimo. Sranda je že nám to příjde normální,nadávat, ponižovat a vyhrožovat lidem kvůli fotbalu.

Reagovat
pistacik11

A to si zober, že ešte sa chodí v takých súťažiach aj cez polčas do šatne, hodiť rozhodcom niečo do vrecka

Reagovat
Bakary3

Co na to říct... Když jsme hráli o postup, a postoupili... Tak se na naše zápasy delegoval šéf komise s tím, že čekal něco do kapsy...

Nic nepřicházelo, tak nás vždy ještě rizli

Když jsme pak hráli o padáka, tak jsme to nějak nehrotili, prostě když na to nemáme, tak spadneme...

No a stejna situace, taky bylo vždy očekávaný vsimny

Reagovat
pistacik11

Ako príde mi až úsmevne ako to berú niektoré dediny, že ale mi hráme kraj a nie okres moja dedina je tiež toho príkladom :D to bolo radosti, keď brali “odpad” a to čo vyšlo z dorastu okresného mesta a dotiahli to do rovnakej ligy . Aj keď tam to bolo pri postupe čisté, čo viem, keďže naložili skoro každému rozdielom triedy.

Reagovat
Bakary3

To je další věc, no... U nás v okolí takovej balíkov, tak se tam místní mecenáši zbláznili a začli vodit z okolí hráče za těžký prachy, i jim platí. Ok, tak se dostali o 4 soutěže výš... Sbírají frajery, který hráli třeba druhou ligu, sypou jim ranec, jejich měsíční rozpočet musí být někde kolem půl mega - vesnice kolem 500 obyvatel...

A já si říkám proč tvl

Nehraje jim tam nikdo místní, nebo možná jeden...

To bych se na ten fotbal ani nešel podívat, kdybych tam bydlel

Reagovat
HV

Tak proč… Jsou to hračky zbohatlíků. Tihle, o kterých píšeš, si na ně hrajou a dělají to stejné, co Boehly nebo Al-Khelaifi apod. Stejný princip, akorát na mnohem nižší úrovni.

Reagovat
Bakary3

Jako jo, ale na vesnici je to prostě hrozně směšný

Reagovat
HV

Tak jasné

Reagovat
Bakary3

No, já bych do toho taky nešel, tohle byla pomoc, když nás klub nebo můj kámoš pořádali turnaj.

Ale říct, že bych do toho nešel... Vlastně cítím jako alibismus, protože ty rozhodčí, ikdyz na ně taky kolikrát nadáváme, prostě potřebujeme

Reagovat
Kucka

Reagovat
Tomik111

To bude podobná úroveň, takže bych to nedramatizoval.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Acquanni
Reagovat
Kucka

Klasika

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele