Manchester United kupuje za 30 milionů liber mladíka Shawa

27.06.2014, 15:07
Aktuality
Manchester United získal další drahou posilu, za třicet milionů liber na Old Trafford přichází southamptonský obránce Luke Shaw, který podepsal pětiletou smlouvu. United o osmnáctiletého anglického reprezentanta usilovali delší dobu, včera Red Devils získali i záložníka Andera Herreru.

"Jsem nadšený, že přicházím do United. V Southamptonu jsem byl od osmi let a velmi rád bych mu poděkoval, stejně tak i jeho fanouškům za to, co pro mě udělali. Nyní chci pokročit ve své kariéře a Manchester je ideální místo, kde to udělat," řekl Shaw.

Manchester původně za Shawa nabízel sedmadvacet milionů liber, Southampton nakonec kývnul na nabídku o tři miliony vyšší. Mladý obránce se ve středu vrátil z neúspěšného mistrovství světa v Brazílii a okamžitě zamířil do Manchesteru dokončit přestup.

Shaw údajně kývnul na smlouvu s týdenním platem 160 tisíc liber. Její výše není potvrzena, pokud ale souhlasí, je nadějný Angličan nejlépe placeným teenagerem ve světovém fotbalu. Vedle toho se v pouhých osmnácti letech zařadil k nejdražším obráncům historie.

Red Devils tak pokračují ve velkých nákupech po nevydařené sezoně, ve které skončili až sedmí. Včera United oznámili příchod záložníka Andera Herrery, bilbajskému Athletiku za něj zaplatili 28 milionů liber.

Autor: Radim Šantrůček / skysports.com

Komentáře (1234)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele