Manchester United dohodl příchod Depaye

07.05.2015, 13:13
Aktuality
Memphis Depay se bude po letošní sezóně podle očekávání stěhovat z PSV Eindhoven do Manchesteru United. Nizozemský celek potvrdil dohodu, nyní musí Depay ještě projít lékařskou prohlídkou...

Depay je odchovancem Sparty Rotterdam, barvy PSV Eindhoven ale hájí od svých 12 let a prošel tak u tradičního celku prakticky všechny mládežnické kategorie až do prvního týmu.

Za ten nizozemský reprezentant nastupuje čtvrtou sezónu, pořádně však na sebe upozornil až během té minulé, kdy zaznamenal 12 ligových branek. Ještě lepší bilanci má Depay letos, kdy PSV pomohl k zisku titulu rovnou jednadvaceti góly, čímž nejspíše získá korunu pro krále střelců.

Rázem se tak začalo spekulovat, kam talentovaný ofenzivní hráč po sezóně zamíří, favoritem pak byl od začátku Manchester United, kde jako manažer působí Holanďan Louis van Gaal. "Jsem na Memphise hrdý. Prošel všechny naše mládežnické týmy, odvedl toho pro klub hodně," prohlásil eindhovenský sportovní ředitel Marcel Brands. "Ztrácíme velkého hráče," dodal.

Manchester United se dohodl jak s klubem, tak i samotným hráčem, nyní zbývá k oficiálnímu dotažení přestupu ještě absolvování zdravotní prohlídky. Detaily transferu nebyly uvedeny.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, psv.nl

Komentáře (937)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele