Máčala touží s Bahrajnem zarmoutit Japonsko

11.03.2009, 13:23
Aktuality
Český trenér-světoběžník Milan Máčala se s reprezentací Bahrajnu chystá do Japonska . V kvalifikaci o světový šampionát je po polovině odehraných zápasů se svým týmem na třetím místě. Po vítězství v Uzbekistánu si Bahrajn brousí zuby i na dvě přímá postupová místa.

Máčalovi se proti Japoncům daří. Za poslední rok je dokázal s Bahrajnem už dvakrát porazit. Loni v březnu v předchozí fázi kvalifikace a také v letos v lednu v kvalifikaci na asijský šampionát. "Naši hráči si na ně mohou věřit. Tlak bude na Japoncích," říká Máčala.

Trenér, který je v Česku spjatý hlavně s Olomoucí, ale vedl na začátku devadesátých let i československé národní mužstvo, má v arabském světě skvělé jméno. Postupně už usedl na lavičku Kuvajtu, Saúdské Arábie, Ománu a teď Bahrajnu. S tím má za cíl ukořistit jedno ze dvou přímých postupových míst. "Kdyby se to ale nepovedlo, pořád je tu ještě třetí místo, které zaručuje play-off," připomíná Máčala.

"Ani kdyby se nám nepodařilo v Japonsku bodovat, nejsme ze hry. Japonci a Australané jsou favorité a pokud budou pokračovat ve svých skvělých výkonech bude těžké je předstihnout, ale minimálně se pokusíme je zarmoutit," dodal Máčala. Jeden z klíčových zápasů sehrají jeho svěřenci 28. března v Saitamě.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zřejmě dobrý kouč.Hodně štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně štěstí

Reagovat
Lorcan

al přece jenom jako favority skupiny vidím Austrálii a Japonsko, Bahrajn by mohl postoupit z baráže

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole, tak ten musí být POŘÁDNĚ v balíku!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele