Má Scolari na to trénovat velkoklub?

13.01.2009, 16:01
Názory a komentáře
Na lavičku Chelsea usedal jako velký trenér, jenž měl na svém kontě nespočet úspěchů jak na klubové, tak reprezentační scéně. Na Stamford Bridge si od něj hodně slibovali a také on podával sebevědomá prohlášení. Když se ale podíváme na letošní sezonu před jejím začátkem a nyní, také vidíte ten rozdíl?

Obrana vs. útok

Od Scolariho se na Stamford Bridge čekalo mnoho. Jedním z důvodů jeho angažování byl styl jím vyznávaný. Dnes již 60letý kouč totiž preferuje, nebo alespoň do té doby než přišel do západního Londýna preferoval, útočný fotbal. Právě útočného fotbalu se od Josého Mourinha nebo Avrama Granta příliš nedostávalo, což bylo mimojiné jedním z důvodů, proč odešli. Oba tito trenéři, ačkoliv Izraelec Grant těžil během svého krátkého působení na lavičce Blues především z práce portugalského předchůdce, totiž vyznávali hru ze zabezpečené obrany. Ta byla v jejich dobách, nebo alespoň v té Mourinhově, skutečně nejlepší na Ostrovech a možná i na světě. Branek se dostávalo málo, obránci byli sebevědomí a nechybovali.

Ne každému se to líbilo. Výhry 1:0 byly na denním pořádku, ale Mourinhovi to vycházelo a sklízel úspěchy. Na něj krátce navázal Grant, ačkoliv žádnou trofej nezískal. Jeho fotbal se od toho v podání Mourinha příliš nelišil. Poté byl jmenován novým koučem Scolari a v Chelsea měla začít menší revoluce. Změny se měly týkat především předváděné hry, nikoliv například výprodeje hráčů. Trenér mistrů světa z roku 2002 od začátku svého působení na Stamford Bridge prohlašoval, že chce, aby hra Blues vypadala jako brazilská samba. K tomu si přivedl i dlouholetého "kamaráda” Deca z Barcelony, jenž měl dát hře Chelsea novou myšlenku. Nový rozměr.

Zpočátku si všichni v Chelsea mohli gratulovat. Scolarimu první zápasy vyšly na výbornou. Především v prvním duelu s Portsmouthem Chelsea předvedla onu pomyslnou sambu, když soupeři nedala šanci. Scolarimu a vůbec celé Chelsea podzim povětšinou vycházel skvěle. Třebaže to někdy trochu zaskřípalo. Případem budiž remíza v Lize mistrů na hřišti rumunské Kluže. První prohra v sezoně přišla až ke konci listopadu. Pro většinu ‘modrých’ příznivců to ale byla velká rána. Stamford Bridge totiž vyloupil Liverpool a padl tak více než čtyři roky trvající rekord neporazitelnosti. Scolari se ovšem hájil tím, že pro něj nějaký rekord nic neznamená. Pro něj jsou důležité body, které se však ten den nezískaly. Vše ale podle jeho slov patří k životu, stejně jako tato prohra.

Kouzlo velkých zápasů je pryč

Chelsea se následně zvedla a v lize přejela Sunderland s Hullem, oba celky si ze zápasu odnesly pořádnou porci branek. Poté však přišel další důležitý zápas a Blues opět vyhořeli. Tentokrát odevzdali tři body římskému AS v boji o postup ze základní skupiny Ligy mistrů. To už se psal prosinec a forma Chelsea z úvodu sezony se pomalu začala vytrácet. Dvě prohry s těžkými soupeři by se eventuelně daly považovat za jakousi výjimku, ale jak se později ukázalo, žádná výjimka potvrzující pravidlo to nebyla. Nejprve Chelsea ostudně vypadla z Ligového poháru s druholigovým Burnley. Poté přišel další duel Ligy mistrů a Chelsea potřebovala potvrdit proti Bordeaux postup. V důležitém duelu ovšem svěřenci trenéra Scolariho opět rupli a pouze remizovali. Vše korunoval následný ligový duel s Arsenalem. Další těžký souboj a ačkoliv Blues hráli doma, padli. A já se tu ptám, kam se poděla ta Chelsea, která dokázala v těchto chvílich porazit každého? Z těžkých zápasů jen málokdy odcházela poražena. Uměla porazit Manchester United, Liverpool i Arsenal. Ale teď? Jakoby se šlo do těchto duelů s poraženou náladou, jako by se snad ani nechtělo vyhrát. Chybí snad motivace? Ta určitě ne, alespoň ne podle Scolariho, který tvrdí, že hráče namotivuje samotný soupeř. Je to ale skutečně tak, jak říká zkušený Brazilec, jenž je ovšem na poli evropského klubového fotbalu poprvé? Opravdu nepotřebují hráči popostrčit, nabudit, vyhecovat k větším výkonům? Protože pokud ne, muselo z kádru snad vyprchat nějaké kouzlo, protože hráči nemohli o svou houževnatost a chtíč vyhrát jen tak přijít. Nových hráčů je totiž minimum.

Mizí i houževnatost, chtíč vyhrát..

Na tento problém může volně navázat jiná slabina Scolariho Chelsea. Blues letos až příliš často ztrácí zápas v jeho samém závěru, když za příznivého stavu vypustí, čehož využije soupeř a vyrovná. To byla ale kolikrát ta lepší varianta. Horší bylo, když Chelsea dostala první gól. Někdy stačilo, aby jen soupeř vyrovnal. Za dob portugalského stratéga Mourinha to nebyl příliš velký problém. Tým se semkl a na posledních dvacet minut soupeře zatlačil takovým způsobem, že rozhodující branka zkrátka nakonec přišla. Nyní to tak prostě není. Hráči působí odevzdaným dojmem, nebojují. Kam se poděla ta bojovnost, houževnatost, která londýnský celek v dřívějších letech zdobila a pomohla mu k mistrovským titulům? Tady určitě nemůže být problém jen v hráčích. Nebo snad ano? Odchází společně s příchodem Brazilců, Portugalců a dalších cizinců ta zdravá anglická dravost? Je především na trenérovi, aby hráče namotivoval a vyburcoval k lepším výkonům. Pokud si ovšem trenér myslí, že motivace není třeba, dopadá to tak, jak to dopadá. Takže jsme se opět dostali k problému, který bude moci vyřešit nejspíše jen sám trenér. Ten je ale dosud jiného názoru, tudíž se větší změna nedá očekávat.

Od prvního prosincové duelu, a už několik zápasů předtím, šly výkony Chelsea od desíti k pěti. Aktuálně zažívají v západním Londýně období, které dlouho nepamatují. Scolari se svou družinou dokázal v posledních jedenácti zápasech vyhrát pouze třikrát! To je na klub s takovými ambicemi jako je Chelsea velice málo. Blues doplácí především na koncovky zápasů, jak už bylo zmíněno. Pryč jsou časy, kdy všichni čekali, zda Chelsea nevstřelí v poslední minutě gól a rozhodne. Stávalo se tak často a spousta lidí kvůli tomu neměla Chelsea příliš v lásce. Jenomže branka v poslední minutě většinou nepřicházela náhodou, byla to tvrdě vypracovaná situace, jíž předcházel souvislý tlak, pod nímž nakonec soupeř padl. To Chelsea zdobilo zejména pod koučem Mourinhem.

Pod Scolarim již tyto branky nepřicházejí. Fanoušek Blues se sice v jednom zápase může radovat z vysoké výhry, ale v dalším ho radost hned přejde, když vidí, jak v závěru jeho klub inkasuje a ztrácí body. Skutečně nebyly lepší těsně výhry 1:0, 2:1, které však byly téměř pravidelné, než vysoké výhry, ale zároveň zbytečné ztráty? Pokud chce Chelsea trofeje, z celkového pohledu je určitě lepší první varianta. A že v Chelsea trofeje určitě chtějí. Také právě proto před sezonou vyměnili trenéra.

Obrana již není co bývala

Bylo tu také již zmíněno, že Chelsea si zakládala na výborné, propracované defenzivní činnosti. Těžko říci, zda chtěl úspěšnou taktiku klubu z let minulých úplně vymazat nebo jí upravit, ale věru se mu nepovedlo ani jedno. Alespoň v posledních týdnech to v obraně Blues nevypadá, že by měla kandidovat na nejlepší v lize, jak bylo zvykem. Nemohou za to ale jen obránci. Obrana začíná už od útoku, ačkoliv pokud Chelsea hraje na jeden hrot, útočníka se obrana zas tolik netýká. Pod Mourinhem bránili všichni záložníci - Lampard, Essien, Makelele, Joe Cole, Mikel, později i Ballack. Obrana poté nebyla tolik vytížená. Pod Scolarim toto "pravidlo” pomalu upadá v zapomění.

Možný problém: Deco

Určit jeden z důvodů by mohlo být jednoduché - Deco. Samozřejmě není rozhodně správné svalovat všechnu vinu na něj, jenomže je to právě Deco, který jaksi nabourává hru Chelsea. Pokud se chceme věnovat především jeho obranné hře, k moc uspokojivému výsledku nedojdeme. Již na útočné polovině není pressing portugalského kouzelníka příliš výrazný. V tvrdých ostrovních soubojích Deco zatím příliš neobstojí a poziční hra je na nízké úrovni, tudíž nedokáže například zachytit ani rozehrávku. Navíc když je potřeba se vrátit, naturalizovaný Porugalec to příliš neřeší. Deco navíc nepodává nijak oslnivé výkony ani co se útoku, či celkové hry týče. Přínos pro tým je malý a Deco zůstává za očekáváním. Škodit mu však může fakt, že Scolari ho staví do záložní řady společně s Lampardem a Ballackem, což není příliš ku prospěchu.

Zpět se ale vraťme k obranné hře. Tolik jistí již nejsou ani krajní obránci, zpravidla Bosingwa a Ashley Cole. Na začátku sezony to bylo dobré, zejména Bosingwa se jako nová posila předváděl ve skvělém světle. Bosingwa je navíc výrazně ofenzivně laděný typ obránce, takže vydatně pomáhá i v útoku. V posledních zápasech však již Bosingwa není tak jistý v obraně, jak by bylo zdrávo. Ne úplně povedený výkon vždy předvede Ashley Cole, ačkoliv oproti svému spoluhráči z druhého kraje obrany je směrem dozadu jistější. Ani kapitán Terry letos nepůsobí tak přesvědčivě, jak jsme u něj zvyklí. Ve stoperské dvojici letos působili hned čtyři hráči, mimojiné Alex s Ivanovičem, což také rozhodně neprospívá. V poslední době se po delším zranění vrátil Carvalho a je to on, který držel svými výkony obranu Chelsea. Ne nadarmo je to v posledních letech asi nejlepší obránce Chelsea. Sečteno podtrženo, to, na čem si Chelsea několik zakládala, je pryč a Scolari zatím týmu nedokáže vštípit jiný, podobně učinný styl hry.

Scolariho neschopnost

V průběhu sezony Scolari hlásal, jak potřebuje jakýsi plán B. Záložní plán - rozuměj taktiku, či rozestavení -, který by mohl Scolari použít v případě nepříznivého vývoje a dalších podobných situací. Kvůli tomu si chtěl přivést před sezonou krajana Robinha, ale přestup nakonec nevyšel. Přesto má Scolari k dispozici kádr, s nímž je možné během hry, pokud se vhodně zasáhne, změnit styl a i taktiku. Scolarimu se to však pravděpodobně nezdá a často se vymlouvá, že mu hráč podobný Robinhovi chybí. Přitom má prostředky na to, aby stále nehrál ten stejný fotbal, který je již hodně lehce čitelný. Vymlouvá se, že na rozestavení 4-4-2, tedy se dvěma hroty, což Chelsea letos příliš nepraktikuje, nemá kvalitní křídlo. Přitom v ten den, kdy toto prohlásil, odešel na hostování mladý Sinclair, v němž dříme obrovský potenciál, což již několikrát prokázal. Ačkoliv bývalý trenér kuvajtské nebo portugalské reprezentace prohlásil, že dá hráčům z rezervy šanci, dohromady všichni neodehráli všehovšudy ani celých 90 minut. Holt když se nevyzkouší všechny možnosti, je to téžké. Pak se může jen vymlouvat, že nejsou hráči. Podobně naštvaný může být i další nadějný mladíček Mancienne. Toho si Scolari stáhl z hostování s tím, že s ním počítá. Dokonce slíbil, že si zahraje v základní sestavě v pohárovém utkání. Nakonec však slib nedodržel a Mancienne vůbec nenastoupil. Pokud se s těmito nadějemi, které jsou často stavebními kameny mládežnických reprezentací, bude takhle zacházet, brzy z Chelsea prchnou. To už bychom se ale dostali ke zcela jinému tématu - mladíci Chelsea. A to by vydalo za samotný článek.

Právě mladíci v Chelsea by mohli být dalším motivem diskuzí, podobně jako Scolariho prohlášení, která jsou častokrát lživá, či nepravdivá, buď je nesplní a nebo je vzápětí popře. Rozhodně jsem se vám tu snažil vyjmenovat co nejvíce problémů současné ‘Scolariho Chelsea’, která by potřebovala zažít jisté zemětřesení, zejména co se sestavení kádru týče. Jelikož ale Scolari prohlásil, že v zimě žádnou posilu nepřivede, jen těžko se dá očekávat zlepšení. Nerad bych byl Scolariho černým věštcem, ale pokud bude v podobném stylu pokračovat, nemusí modrou lavičku už dlouho okupovat.

Abramovičovo ultimátum?

A že by Scolari mohl pozici manažera Chelsea opustit údajně potvrdil i samotný vlastník klubu Roman Abramovič. Anglický deník Daily Express tvrdí, že ruský ropný magnát dal svému podřízenému osmitýdenní ultimátum. Pokud prý do té doby Scolari s týmem něco neprovede, skončí. A proč právě osm týdnů? Pokud je zpráva anglického deníku pravdivá, pak je to tařka jasné. Za osm týdnů totiž budou hrát Blues odvetu osmifinále Ligy mistrů s Juventusem a právě případné vyřazení by mohlo být Scolariho konečnou.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (382)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Skolary VEN !

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně..Scolari nám ničí Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to neni scolarim ale celou chelsea proste je to hroznej tym s hroznou historii tak nevim proc to sadite na trenera idojoti

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak Scolari ven at přide Rajkard

Reagovat
smazaný uživatel

Ten by se v chelsea asi zblaznil

Reagovat
smazaný uživatel

Scolari ven

nema na to

Reagovat
georgeo

nemá

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

V dohledné době se odpověď na otázku(nadpis) nedozvíme...

Reagovat
smazaný uživatel

no jak kdy záleží na výsledcích

Reagovat
irik

Tak schválně, co myslíš, Talkersi?

Reagovat
terry

Jen ho nech.

Reagovat
irik

Já se jen těším na tu diskuzi . Předpokládám, že bude stejně ostrá jako článek.

Reagovat
smazaný uživatel

Ondřej Holzman je Talkers?

Reagovat
terry

Není.

Reagovat
terry

Ostrý článek.

Reagovat
irik

Jojo ..., mimochodem .

Reagovat
terry

Nebral jsem si servítky.

Reagovat
smazaný uživatel

ale dobry a pravdivy

Reagovat
smazaný uživatel

Nechte ho tak aspon chelsea nevyhraje titul

Reagovat
smazaný uživatel

tahni ty dedku nicis chelsea......!!!mi potrebujeme pepa guardiolu.... ne sranda.....ja bych si pral hiddinka doufam ze prijde

Reagovat
smazaný uživatel

Na otázku nechť si každý odpoví sám...

Reagovat
terry

Snažil jsem se odpovědět v článku.

Reagovat
smazaný uživatel

Scolari ale ještě žádný velkoklub netrénoval.....

Reagovat
terry

Ale no tak. Prostě se tak Chelsea bere, no.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jako bys označoval Leoše Mareše zpěvákem.

Reagovat
terry

To označení nevyšlo z mé hlavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale snažíš se ho obhájit...

Reagovat
terry

Tak nebudu to vyvracet.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Cruzeiro, Palmeiras, to jsou dost velké kluby, leč ne na evropské scéně.

Reagovat
smazaný uživatel

...Gremio Porto Alegre

Reagovat
smazaný uživatel

No do háje, já chtěl napsat Grémio a místo toho napsal Cruzeiro (které ale také trénoval), díky za korekci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, já bych chtěl vidět nějakého anglického trenéra jak dlouho by vydržel u kormidla brazilského klubu. Tipuju tak měsíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Nadarmo se neříká, že švec se má držet svého kopyta. Zpět do Brasilie a zůstat tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Počtem získaných pohárů ne,věhlasem a ano.

Reagovat
Paddy

Zbal kufry a hurá domů.To není ani možné co pod tebou Chelsea předvádí.

Reagovat
jtbs

tak grant bol dobrou nahradou za mourinha, toto si posrala chelsea. obrana terry, carvalho, alex, cole, bosingwa...je viac nez dobra, v zalohe je pretlak, naopak na kridlach su problemy, cole OK, malouda nic moc, mali si nechat robbena, zas chyba chelsea, v utoku drogba+anelka...drogba zaseknuty, anelka bohvie...

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana se ukazovala jako dobrá, dokud před sebou měla hráče jako Makelele, Essien. V současnosti působí spíš směšně.

Reagovat
terry

Bohužel, vše stojí a padá s Mikelem. A jelikož ho ještě nenechal Scolari vydechnout, výkony jsou horší.

Reagovat
terry

Prodej Robbena byl více než výhodný. Nebyl tu spokojen, víc než půlku sezony promarodil a za ty prachy co jsme ho prodali? - paráda.

Reagovat
jtbs

ak su ti prachy cennejsie nez trofeje

Reagovat
terry

Ale vždyť říkám, že on více než půl sezony promarodil. To nebyl zas tak prospěšný.

Reagovat
jtbs

nebyl, ale kukni sa na neho v reale

Reagovat
terry

Jasně, tyhle výkony předvádel i v Chelsea. Ale kolik zápasů za ten Real letos odehrál?

Reagovat
jtbs

no to neviem ale stale je lepsie mat obcas a velmy dobre hrajuceho hraca nez nic, pripadne snaziaceho sa maloudu

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší je mít skoro 40 mega a koupit si hráče, kterého máš pořád a nejen občas.

Reagovat
jtbs

ak hovoris o maloudovi, tak toho radsej nemat

Reagovat
smazaný uživatel

18 ostrých.

Reagovat
jtbs

to je dobry

Reagovat
smazaný uživatel

On hráč, který odehraje 5 zápasů za sezónu trofeje nevyhrává... Ale křídel je dost(na rozdíl od klasických záložníků) a pokud tak chtějí hrát, tak mohli najít slušnou náhradu.

Reagovat
terry

Reagovat
Paddy

souhlasím, ale musíš uznat, že na jeho hru, na jeho pohyb s míčem byla radost pohledět. Hrával velice dobře. Robben na levo, Cole na pravo, to byla paráda.Velice jsem toho litoval že odešel, ale když se podívám, že je v Realu taky často zraněný tak toho ani tak nelituju.

Reagovat
RMCF

Mě se líbilo když hráli křídla Robben a Duff a neustále si měnili strany... to bylo super

Reagovat
smazaný uživatel

Zase nepřeháněj... v Chelsea odehrál v průměru 34 zápasů ve všech soutěžích za sezónu. Mě náhodou jeho odchod dost štval, i když trpěl častými zraněními a simuloval ještě možná víc než takový Ronaldo... Přesto vyhrál spoustu zápasů a na většinu jeho akcí byla radost pohledět. Holt 25 mega liber bylo 25 mega liber. Problém nebyl ani tak v tom, že odešel, ale že se nepodařilo najít za něj náhradu... a sehnat kvalitní křídlo není zrovna nejlehčí.

Reagovat
Paddy

Reagovat
smazaný uživatel

Ono přeci jen je lepší mít křídlo - tedy alespoň z mého pohledu -, které ti odehraje za rok v lize dvacet dobrých zápasů, než křídlo, které jich může odehrát třicet, ale za to předvádí mizerné výkony jako Malouda.

Reagovat
terry

Tou souhlasím. Mě taky zpočátku jeho odchod štval, měl jsem ho rád. Ale když jsem viděl, jak je v Realu taky stále zraněný..

Reagovat
smazaný uživatel

Big Phil 4ever .... dufam ze na lavicke modrej sracky vydrzi co najdlhsie a na jeho ucinkovanie sa bude spominat ako na Ramosa u sliepok

Reagovat
Paddy

Reagovat
smazaný uživatel

cervene sracky ,mam najradsej,nahodou su 1v tabulke a veleke keci,aj tak skoncite najlepsie 2,manchester vas necha za sebou,a mozno aj ta modra sracka co pravidlene poslednych 5 rokov konci o aspon 10 bodov pred vami

Reagovat
smazaný uživatel

Nazdar haluzáci. Teda to je článek jak z partesu Opět českej amatér hodnotí něco, co je mu tak moc vzdálený a o čem nemá zdaleka ani páru...věřte působí to strašně směšně. Asi tak jako, že českej fanoušek nefandí žádnýmu českýmu týmu, ale zato fandí třeba Ajaxu.

Reagovat
terry

Hodnotit si můžu co chci! Hodnoceno tady toho bylo už hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

hodnoť si českou ligu ty jouzo a né něco, co maximálně vidíš o víkendu v televizi a přečteš si o tom na netu. HALUUUZ

Reagovat
terry

Pak nemůžeš hodnotit ani českou ligu. Nepohybuješ se v zákulisí klubu apod. Pouze koukáš na fotbal, maximálně se jedeš podívat na stadion. Zprávy se taky dozvídáš z novin, TV.

Reagovat
smazaný uživatel

když už chceš něco hodnotit, měl bys být právě jedním z těch, kteří se v zákulisí pohybují, viz kvalitní reportéři kvalitních českých médií...takhle se nezlob, ale nemáš mandát, abys něco veřejně soudil. Apropó jak můžeš být pravý fanoušek, když se tvoje liga hraje 1000km od tvýho domova?? Nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, např. Tittelbach nebo Poulíček.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže praví fanoušci bydlí na stadioně jinak žadní praví nejsou jo ?

Reagovat
terry

Řekl někdo, že jsem pravý fanoušek. Tohle se tu řešilo mnohokrát. A pak by nebyl fanouškem skoro nikdo.

Reagovat
RMCF

kvalitní reporteři kvalitních českých medii ale tak dobře pár by se našlo

Reagovat
Tomanatura

Pan Lež došel k nám a znovu rozdává rozumy. V tom případě by se mohl celý bulvár, či celá světová žurnalistika zbořit. Jak můžou teda Češi, Rakušáci, Němci a tak dále hodnotit konflikt v Gaze, když bydlí tak daleko?

Běž radši prodávat Robinha do Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo nejlepsi, treba proto ze exituje neco jako zahranicni zprqvodaj vime?

Reagovat
Tomanatura

Kterého tam mají nepochybně všechny deníky na světě

Reagovat
Bakary3

Ale prosim tě to tomu musíš rozumět o hodně víc, když o autorovi článku řekneš, že jsou to nesmysly. Asi máš lepší informace, nebo nevim...

Reagovat
smazaný uživatel

Skus ist na fanfora v Anglii a tam davaj mudrosti ak sa ti terryho clanok nepaci. Na tych forach uvidis kolko Anglicanov ma na podobne temy inteligentny a objektivny nazor. Takze nekritizuj, nemas na to ziaden dovod. Niektori co tu prispievaju (neboj, ty to nie si) maju ovela vacsie pravo robit analytikov ako ti co sa prezentuju na CZ TV... Radsej keby si aspon tie zarucene informacie podaval pravdive

Reagovat
r.mrazik

a dalsi amater (rozumej ty) keca do clanku...bud hod svuj nazor,nebo sklapni a nekritizuj praci nekoho jinyho...takovy lidi mam fakt rad

Reagovat
fantomas

Nevim, jak si přišel na to, že jeho názor je nějaký méně cennější oproti tvému, nebo co si tim jako chtěl naznačit. Pokud chtěl, tak jednoduše nemáš pravdu, a pokud ne, tvuj příspěvek je tak akorát o jednom velkém hovně.

Reagovat
smazaný uživatel

my nejsem socky jako ty, že na ty svý oblíbený fotbalový zahraniční týmyemůžeme jezdit, zajdi si na blšany

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea je presne ten klub, ktery chce vsechno hned. Bez jakehokoliv planu zacal Abramovic do klubu pumpovat penize, aby z ni udelal nejlepsi klub planety, coz si myslim, ze je spatne, protoze kluby by meli tezit hlavne z vlastnich zdroju a tradyc. Jenze fotbal je vdnesni dobe skoro jen o penezich

Reagovat
smazaný uživatel

nema na to ved ani velkoklub nevedie :Fuck off CHFC...

Reagovat
Paddy

nech si toho, Chelsea je velkoklub...s tím ty nic nenaděláš...

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo,zase cerveny scum,preco liverpoll ktory za poslednych 20 rokov vyhral raz ligu majstrov a prakrat nejaky pohar,poslednych 5 rokov konci aspon o 10 bodov za tou fuck off chelsea je ohromny velkoklub,po sezone zase skoncite 3alebo 4,no mozno aj 2 pri velkom stasti vy cerveny extravelkoklub

Reagovat
smazaný uživatel

MNA OSOBNE SKLAMAL MYSLEL SOM SI ZE CHELSEA BUDE VALCOVAT SUPEROV ALE...je to naopak.Scolariho uz stratil to caro ktore ho zdobilo teraz mu uz nikto neveri.Len nech tam zostane aspon bude mensia konkurencia a teda ako hovorim v PL vyhorel...

Reagovat
smazaný uživatel

Je zajimave, co se sebehne za diskuze po jednom prohranem zapase

Reagovat
Devil

Nevim jestli ma na to aby trenoval velkoklub,ale v Chelsea se me moc libi!At se mu dari takto i nadale.

Reagovat
honziss

Já bych tu diskuzi pod tímto článkem zablokoval, článek sice dobrý, ale ta diskuze tady to bude s prominutím jedno velké hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný článek

Reagovat
terry

Dík.

Reagovat
smazaný uživatel

Pridavam se, skvele napsany:)

Reagovat
terry

Rovněž děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych třeba i pochválil, neboť komentář je jedna z nejtěžších věcí, co se může psát, ovšem tady se to příliš nepovedlo. Ani jsem to nedočetl. Špatně se to četlo, nikterak nic nového, zajímavého... Tudíž zbytečně zdlouhavé.. Podnět k diskuzi dobrý, neboť o Chelski se baví stále rádo, ale to je asi tak vše...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se přidávám,terry tam shrnul vše,co si myslí fanoušek CFC.

Reagovat
terry

Ne každý, samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

Scolari je dobrý trenér,ale vybral si asi špatné angažmá,přece jenom je něco jinýho vést národní

tým a potom klub jako Chelsea.

Reagovat
homeles8

ja bych chtel aby roman prodal chelsea nakymu chytrejsimu cloveku a hlavne aby kamosil s mourinhem aby se vratil...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemel by odejit pred koncem sezony. Aby to pak nedopadlo tak, ze CHL bude hrat jak Villa, tak Toffees.

Reagovat
smazaný uživatel

at de pryč......sem to chce zpátky mourinha

Reagovat
smazaný uživatel

To mi prijde dost usmevny, kdyz vezmes, ze ten tym, se kterym momentalne CFC hraje je stale Mourinhuv.

Reagovat
homeles8

tak co je na tom usmevny? kdyz ten tym co tam hraje je mourinhovo tak by mozna koupil levy kridlo drogba by se kvuli nemu rozjel a aspon by je trnoval focus a chtel by vysledky a ne ze kdyz se nahodou ubrani standartka tak na ne scolari rve ze takle je to neucil ze to bylo naposled a priste po mym (=gol )

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutně nemá, at de s tou jeho sambou někam, Mourinho vrat se prosím

Reagovat
Paddy

Máš k tomu odpovídající nick

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na současné situaci mě začíná štvát další věc - že do diskuzí přihrne dav plakajících Mourinhovců, kteří Josého začnou volat zpět... Zaslepení poháry nevidí, že do současné situace nás přivedla především mizerná přestupová politika v podání Portugalce...

Reagovat
terry

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Já raději budu nadávat na kluzký trávník při penaltách v Moskvě, nebýt jeho vede nás dnes Avram...

Reagovat
homeles8

ja bych chtel mourinha a asistent zola

Reagovat
smazaný uživatel

Když už, tak naopak.

Reagovat
homeles8

jo sorry sem to prehodil fakt sem to chtel naopak napsat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak by to bylo naprosto ideální, Zola by se staral o příchody a odchody hráčů, vymýšlel by taktiku a tréninky a Mourinho by znervózňoval ostatní trenéry opičkama v médiích a motival hráče před a během zápasu. Dle mě povedený tandem. :-))

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

V poslední době to je jak z bláta do louže. Chyba byla, že se nepřivedl Hughes. Na Chelsea určitě nevzpomíná díky svému ještě vcelku čerstvému hráčskému angažmá u Modrých ve špatném, navíc by s jeho příchodem určitě zavládla určitá koncepce a řád v nákupech a nakonec by Hughes i věděl jakou zvolit taktiku oproti Scolarimu, který nemá o PL absolutně tušení.

Reagovat
smazaný uživatel

Krom toho Sparky přiznal, že je podobně jako třeba Joe Cole od malička fandou Chelsea... Hughes mě v létě opravdu mrzel...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, mě také, jsem si říkal, že když už mu jsou Rovers malí a Grant nebude pokračovat v CFC, tak je jasné, jak to musí dopadnout. Ale konečný výsledek by mě ani ve snu nenapadl.

Reagovat
smazaný uživatel

ted maji mourinhovci nad fanouskama jako jsi ty podle svyho mineni holt navrch a hromadu argumentu:)) uz se to vraci

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea nemá podle mě šanci na postup přes Juventus. Vidím to jako jasnou záležitost.

Reagovat
homeles8

jj letos by v LM postoupila jen se zenitem petrohrad (oba zapasy 0:0 a zenit by mel 64 sanci 20tycek 22 do brevna 22 tesne vedle a pak by prohrali na penalty)

Reagovat
homeles8

zenit by prohral (pro ty kdo by to nahodou nepochopil)

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni nejsou blbí jak ty!

Reagovat
homeles8

ach jo neres to prosimte ja sem to napsal tak ze to 1z1000000 nepochopi tak sem napsal este todle no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

já to říkal, odejde Mourinho a tu bandu hvězd nikdo nezkrotí

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, po bitvě je každý generál.

Reagovat
smazaný uživatel

zajíci se počítají až po honu

Reagovat
smazaný uživatel

rafa by mohl vypravet....

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Pred par mesicem byl pro vas buh kdyz kazdyho prevalcoval,od te dobry co vas prejel Liverpool je to cim dal tim horsi.Sice dela Scolari obrovsky chyby v sestave,ale spis bych videl problem v hracich,na jejich hre neni chut,dravost,nechcou vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Přejel Liverpool? :-))))

Naopak, chytře využil Scolariho taktické impotence.

Reagovat
smazaný uživatel

Tehdy prevalcovali jen tymy, jako Pompey, Sunderland, ktere prehrali zalohou. Uz jen na Wiganu byli radi, ze neprohrali. Uz tehdy spousta lidi rikalo, ze mnohokrat narazi a mnohokrat ztrati, protoze ten styl se v PL nemuze chytnout. Kdo ho mel za boha byl straslive slepy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

prejel Liverpool ve smyslu porazil :) ale kazdej ho mel za dobryho trenera,v te dobe ho "nikdo" nepomlouval a nenadaval na nej,ted ho tam nikdo nechce

Reagovat
smazaný uživatel

prejel Liverpool ve smyslu porazil :) ale kazdej ho mel za dobryho trenera,v te dobe ho "nikdo" nepomlouval a nenadaval na nej,ted ho tam nikdo nechce

Reagovat
smazaný uživatel

sry

Reagovat
smazaný uživatel

přesněji už ty remízy byli problém totenham, man. utd. a pak kluž a ještě do toho prohra s litrůlem

Reagovat
smazaný uživatel

I já plně souhlasím s Ondrou.

Reagovat
terry

To jsem rád.

Reagovat
r.mrazik

kdyz si vezmu,jaky fotbal s timto kadrem hral Grant a kdyz vezmu,co vyrabi tenhle dedula...to je jak nebe a dudy...pod Grantem hrali pekny,ucelny fotbal...Scolariho nechapu...od slozeni tymu,pres taktiku az po braneni treba rohu a standartek...kdyz to vzdy slo a ted to nejde,tak je nekde chyba...

Reagovat
fantomas

Má, jen ne v PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych to tak videl. Scolari je nesmirne kvalitni trener, ktery vedl mnoho tymu v mnoha velkych soutezich a vetsinou uspesne. Vyhral mnoho velkych zapasu a ziskal mnoho trofeji a oceneni - ne nadarmo dostal misto v CFC. Ale PL ma sva specifika, ktera je nutna chapat, nez trener muze byt uspesny. Benitezovi to trva sakra dlouho, proto je lepsi vytahnout trenera, ktery uz ma zkusenost, nez sice uspesneho cizince, ale cizince. Ani o Ramosovi bych nerikal, ze je spatny trener. Spis je PL spatna soutez pro nej.

Reagovat
fantomas

Jo, Ramos je právě podobnej případ. Naočkovat jižanský styl takovému Terrymu, říct mu, že má při rozehrávce přihrávat po zemi a ne to nakopnout dopředu (záměrně přehánim, je to jen příklad), je zkrátka nemožné.

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou já mam neskutečnou radost s toho jak chelski letos hraje...prostě na titul nemá nárok ani náhodou..

Reagovat
homeles8

mit radost z toho ze nejakej tym hraje blbe nejlepsi by bylo kdyby vsechny tymy byly furt v dobry forme a hrali dobrej fotbal a pak by to bylo zabavnejsi...

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší by bylo kdyby byl v dobré formě furt manchester united a hrál dobrý fotbal...

Reagovat
homeles8

jo bylo by nejlepsi kdyby furt hral dobre manutd, chelsea, arsenal, live, villa, WBA, real, barca proste vsichni

Reagovat
homeles8

A vsechno kvuli romanovi ten vyhodil mourinha jen proto ze s nim nekamosil tak hned pri prvni prilezitosti (remiza doma s rosenborgem trondheim) ho vyhodil roman scolari

Reagovat
smazaný uživatel

ano presne tak, jediny duvod vyhozeni Mourinha byl Trondheim. Jak proste.

Reagovat
smazaný uživatel

neodešel mourinho sám???

Reagovat
homeles8

jo ale protoze mu roman rek ze ho vyhodi ale nechtel si zkazit jmeno tak odesel sam

Reagovat
smazaný uživatel

jo aha...máš drsnej nick

Reagovat
homeles8

dik ty taky

Reagovat
smazaný uživatel

je tu velaludi čo krtzuje aj jedneho aj druheho na kritizovaní mourinha nevidim dôvod musel nakupovať hračov aby niečo vyhral lebo abramovič chcel vysledky s tym prichadza aj to že niektoré prestupy sa nevidarili ale to čo kupil da sa povedať vyšlo Carvalho napriklad niektore nevyšli napr. MUTU uplne vyhorel svojimi drogami ale som zvedavy ako by sa vam viedlo keby ste dostali sice miliony aaale musite hned vyhrať

Reagovat
smazaný uživatel

"nektere prestupy se nevydarily" je fakt tezky eufemismus...

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za kecy?? Vždyť je Chelsea druhá, Liverpool hraje teďka hodně dobře, takže si první místo zaslouží. Jak se říká, každý chvilku tahá pilku. V Lize Mistrů postoupila Chelsea dál, v poháru s Barnsley nevím, jak silná sestava hrála, ale tak jeden zápas podcenili, no a co.. A navíc na hřišti běhají hráči a ne trenér.

Autor článku si asi myslí, že když má Chelsea miliony, tak musí vyhrávat všechno. Takže buď je to zakomplexovanej fanoušek Chelsea nebo člověk typu Košťála. Vždyť Chelsea hraje pěknej fotbal, někdy jí nejde koncovka a tak co.. Na tréninku se na to zaměří. A teďka na ManU to byla taktická bitva.. Hold Chelsea udělala nějaké chyby v obraně a doplatila zase taky na standartky. Výsledek 3:0 ale rozhodně neodpovídá tomu, že by byla o třídu horší..

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jde spis o to, ze Chelsea za poslednich 11 zapasu vyhrala tri a za toho jeden s Kluzi, ze v PL z moznych 15ti bodu z poslednich 5ti zapasu ziskali 6 a prohrali na hristi nejvetsiho soupere v boji o titul 3:0, kdyz za cely zapas ani jednou nevystrelili na branu. Taky tu jde o to, ze CFC je druha jen proto, ze Man Utd ma k dobru dva zapasy a kdyz je vyhraje, tak bude CFC treti uz o 5 bodu. A taky tu jde o to, ze Chelsea hraje nejhorsi a nejmin ucelny fotbal od prichodu Abramoviche.

Reagovat
terry

Vysvětlí mi někdo, co tím tento člověk myslel? Sleduješ vůbec chelsea? Taktická bitva a skončit 3:0?

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea by se mela zamerit na treninku hlavne na rohove kopy a centrovane mice do 16-ky. Vzdit v LM v zapase s Bordeaux ani nepostavila hrace k tyci. Kdyby tam byl, tak by to urcite nebyl gol.

Reagovat
Tomanatura

Když nesleduješ Chelsea, tak to prosím nehodnoť. Všímám si, že sem vždy jen dojdeš a chceš kritizovat článek. O tomto nevíš zhola nic a předtím u shrnutí GL jsi psal, že je autor zaujatý vůči baníkovským fanouškům. Zřejmě máš inteligenci, jelikož máš slušné psané vyjadřování, ale tyto hlášky ti vážně škodí...

Reagovat
smazaný uživatel

nesouhlasím, chelsea hold nemá kvalitního útočník ( drogba se teprve rozehrává ) a taky nemaj kvalitního golmana, Robinho = měli by o 6 bodů více! Chyba byly nákupy typu maloudy či kaloua a Deco už má zenit hold za sebou

Reagovat
homeles8

podel mne cecha vubec nemeli kupovat pac carlo chytal dobre. to je jako kdyby ted real koupil buffona takze kdyz se to vezme tak cech taky nebyl extra podarenej nakup (i kdyz byl v ty dobe mozna lepsi nez carlo ale stejne kdyz maj good golmana tak hned nemusi kupovat the best golmana ale jinak cech cudicini )

Reagovat
homeles8

a utok... skoda ze didier uz nehraje jak hraval

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je složení zálohy Chelsea, ne Deco.

Reagovat
homeles8

prene tak scolari si koupi dobryho hrace a neumi ho ani poradne vyuzit (i kdyz tech zalozniku ma opravdu az moc a este je stavi blbe )

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je složení zálohy,kde trapí Deco a Malouda...

Reagovat
smazaný uživatel

Kromě Cola není kvalitní křídlo. Lampard, Ballack a Deco vedle sebe hrát nemůžou. Kdyby měl Deco za sebou Mikela a Essiena (vím, že je zraněný), bylo by to bezesporu lepší.

Reagovat
homeles8

jj a misto deka by tam moh bejt lampard i ballack to je jedno ale opracdu jen jeden z nich

Reagovat
smazaný uživatel

To opravdu nemohl, jestliže Scolari chce Chelsea vtisknout útočnou tvář.

Reagovat
homeles8

dyt lampard a balak jsou taky ofenzivni zaloha ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nejsou tak dobří režiséři jako Deco.

Reagovat
homeles8

aha tak jedine balaka prodat a lampard na stridacku?

Reagovat
smazaný uživatel

To bych před sezónou tvrdil taky, ale vzhledem k tomu, že se Deco během toho půl roku absolutně odnaučil nahrávat, tak je na hřišti naprosto zbytečný.

Reagovat
smazaný uživatel

Deco by líp určitě nehrál,kdyby byl v záloze Essien s Mikelem,protože by nehrál vůbec - alespon ne středního záložníka ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, no takový Lampard, který vyniká jen střelou, tak není žádná sláva. Ballack už vůbec ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tu nemluvím o kvalitách,které Deco nesporně má,ale o tom,že by nehrál. O tom,že by Ballack hrál ofenzivního záložníka tu taky nediskutuju,protože by taky nehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

To nemůžeš vědět.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,možná pod Scolarim... Ale to je stejně otázka měsíce nebo dvou...

Reagovat
fantomas

Ballack předčí Lamparda téměř ve všech směrech.

Reagovat
homeles8

meli by prodat vsechny 3 a koupit treba irelanda

Reagovat
smazaný uživatel

Ballack už je za zenitem

Reagovat
smazaný uživatel

Což se o Lampardovi nebo Decovi říct určitě nedá?

Reagovat
r.mrazik

Lamps neee...ten ma podepsanou prece novou kolikaletou smlouvu na 150 tacu mesicne?

Reagovat
smazaný uživatel

Lamps taky, ale ten může být ještě nějaký ten rok pro CFC prospěšný

Reagovat
r.mrazik

ja vim,ze taky...mela to byt narazka na tu chytrou "duchodovou" smlouvu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda, chce to omladit

Reagovat
fantomas

Tim horší vizitka pro Lampse, nemysliš?

Reagovat
smazaný uživatel

tím jsem chtěl i vyjádřit nesouhlas s tým názorem

Reagovat
fantomas

Lampard sice neni za zenitem, ale to jen proto, že na něm nikdy nebyl. Rozhodně ne takového rozměru, jako onehdá Ballack. Jsem toho názoru, že spolu s Terrym patří Lampard k jedněm z nejpřeceňovanějších hráčů Evropy. Já od něj letos neviděl nic, za co bych ho mohl pochválit a i když v minulosti to bylo o něco lepší, furt ho zkrátka neřadim mezi elitu mezi "špílmachry", kam je mimochodem řazen asi jen omylem.

Reagovat
smazaný uživatel

s Lampardem souhlasím, letos je to bída, ale Ballack to samé, na to co jsem byl od něj zvyklý je to velký krok zpět ... ale když je Scolari postaví vedle sebe ještě s Decem, tak moc možností vyniknout na hřišti nemají .. podobně jako Gerrard Lampard v Albionu

Reagovat
fantomas

To je samozřejmě pravda, já je ale hodnotil jako jedince, ne dohromady. A z toho pomyslného souboje u mě vítězí Ballack. Mimo hřiště se sice oba předhání, kdo mi bude nesympatičtější (i tam ale vyhrává Ballack, aspon že je plodnej, když už nic jinýho ), na hřišti je to ale jasné, koho mám radši.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Čemu se divíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu, žes tohle napsal.

Reagovat
fantomas

Proč jako?

Reagovat
vitasrp

Ale prosímtě, Lampard letos podprůměr??? Proboha... Nebudu ti vypisovat zápasy kde hrál výborně, protože to by neukázalo pravou důležitost toho hráče pro CFC, ale v zápasech, kdy hrál pouze on a žádný Deco, maximálně za ním ještě Belletti, tak CFC hrála suverénně nejlepší fotbal této sezony.. Když mu trenér dá volnost, nechá tahat útoky přes něj, udělá z něj absolutního lídra, tak Lampardův výkon ohromným způsobem vzroste.. Lampard hraje tužku od té doby, co se vrátil Deco a posléze i Ballack... A přitom v posledních zápasech, kdy se k němu postavil zase pouze jeden z té "světové" dvojice, dokázal skorovat 3 goly.. Udělat výsledek z toho tudíž není nějaký závratný problém

Reagovat
fantomas

Nahrát na jeden metr dokážu i já se zavázanýma očima, myšlenku, a už vubec k tomu nedávám přívlastek geniální, jsem od něj neviděl sakramentsky dlouho. Jestli todle je váš mozek, tak pak se nemužeme divit, že hrajete tak, jak hrajete.

Reagovat
vitasrp

Jseš proti němu strašlivě zaujatej, takže další rozebírání jeho výkonů by nikam nevedlo.. Jenom ty ho jak je vidno rád nemáš a tak mu to docela dáváš sežrat Každej na to máme jinej názor a vyvracet si ho, to by byla blbost.. Zkrátka tady se neshodnem...

Reagovat
fantomas

Ne zaujatej, spíš objektivní. To je horší, ty si fanda Chelsea, takže hlavně proto se přes tuto krutou pravdu, že Lampsovy kvality z velké části dělají mas-media, nedokážeš přenést.

Reagovat
vitasrp

Ještě se pozastavím nad tím tvým mozkem... Díky němu jsme právě měli to období, kdy jsme prostě hráli nejlíp, kdy jsme rozdávali ty "bůry" atp.. To byl Frank tím hlavním tahounem zálohy, hrálo se to přes něj a světe div se, hra měla myšlenku, spád, rychlej přechod, postupnou kombinaci, přenesení hry až k druhé postranní lajně a o to všechno se velkou měrou přičiňoval Lampard.. A vymyslet dobrou nahrávku taky umí, ale to není jeho nejdůležitější herní prvek... Když vemu fakta, těžko bude průměrný hráč dávat 20 golů za sezonu z pozice záložníka(byť ofenzivního), těžko bude průměrný hráč pro svůj klub stejně důležitý, těžko bude průměrný hráč tvořit rozdíl ve výkonu celého mužstva(a že tomu tak letos bylo, to nelze vyvrátit, viz. září/říjen), těžko budou trenéři průměrnému hráči svěřovat tak důležitou roli v týmu atp.. Já neříkám, že Lamps nemá nedostatky, ostatně jako snad každý hráč, ale tvrdit, že je to mas-médiami vytvořený hráč a že je ve své podstatě průměrný, je konina... Z toho mi znovu vychází, že ho rád nemáš, a proto nehodnotíš objektivně(já třeba taky ne ), ale ty tvé antipatie vůči němu jsou více než zřetelné..

Reagovat
smazaný uživatel

Scolari Chelsea kazí. Dostává zbytečné góly ze standartek (které dostávala i Portugalská reprezentace), v této době může Chelsea oloupit každý. Nechápu proč staví do základu 8, 13, 20, dávalo by to smysl jen tehdy, když by se chtěl pochlubit, že postavil "velké jména". Naprosto nesehraná trojka, tu by nepostavilo ani díte ve školce. Produktivita útoku je také na 0. Nechápu, že to vedení nevidí a neposkytne finance na křídlo/útočníka. Podle mě letos bez titulu. Scolari nebyl dobrý krok .

Reagovat
homeles8

scolari asi moc hraje FIFU 09 protoze jedine tam je tahle trojka vedle sebe nej zaloha

Reagovat
smazaný uživatel

Deco bohužel do týmu vůbec nezapadl, ale to se s ohledem na jeho spoluhráče dalo čekat...

Reagovat
homeles8

mel radsi koupit Xaviho

Reagovat
smazaný uživatel

Jak málo stačí někomu k radosti.

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám důvod diskutovat o něčem,o čem jsem psal dost už včera... Můj názor se nezměnil a všichni,které zajímal si ho mohli přečíst kdykoliv předtím.

Reagovat
homeles8

a proc to sem pises?

Reagovat
smazaný uživatel

protože to měla být reakce na Irika?

Reagovat
homeles8

aha tak sorry asi si zapomnel kliknout na reagovat ale to se obcas stane

Reagovat
smazaný uživatel

je to prostě prohnilý ze všech stran

Reagovat
smazaný uživatel

A já se znova ptám, jestli je nutné rozebírat ty modré sráče každý den? Věřím že nejenom mě už to leze na nervy, oni jsou totiž něco, za co by se měla PL stydět a ne to, co by mělo být rozebíráno každý den. Žádnému jinému klubu se zde nevěnuje taková pozornost, tak čím si to zasloužila zrovna Čuktoka?

Jinak abych nebyl tak zcela od tématu, tak Scolari nemá na lavičce klubu z PL absolutně co dělat, má zkušenosti z nároďáků a týmů z Brazílie, což je jižanská liga, kde je defenziva na nižší úrovni, takže v tom má logicky nyní pěknou bramboračku a je to vidět. A přinejmenším by měl přestat stavět to totální ořezávátko Deca.

Reagovat
homeles8

Reagovat
terry

Takové ty komentáře apod. beru, že tu nemusí být každý den. Ale tady jsem si s dovolením dovolil napsat jakýsi komentář, což není běžná spekulace nebo něco takového.

Reagovat
smazaný uživatel

Běžná spekulace....povím ti to takhle - tolik článků, co tady má Čukotka, už má snad jenom MU a to je tradiční klub, na který může být Anglie pyšná a která i teď poráží ten ropný humus....já to jednoduše nechápu, žádná rozumná diskuze se pod tímto článkem neurodí, protože o ní mají zájem jenom fanoušci čukotky a dobře víme, co je to povětšinou za živočichy....prostě si myslím, že čím méně bude Chelsea ve středu pozornosti, tím lepší bude obrázek PL

Reagovat
smazaný uživatel

1 část

2 část

Reagovat
smazaný uživatel

už jen proto, že tam hraje Péťa, by se tu čas od času mohlo něco o Chelsea objevit ... navíc takový článek má vždy obrovské množství příspěvků, tudíž tvůj opodstatněný postoj sdíli zanedbatelná část čtenářů

Reagovat
homeles8

cas od casu jo ale ne furt a le tendle clanek

Reagovat
smazaný uživatel

Péťa ??? Jupiter ?

Reagovat
smazaný uživatel

Brzdi s tím ořezávátkem, chlapče. Že ho Scolari neumí využít, je jeho problém...

Reagovat
smazaný uživatel

Deco na pověsti ztrácí už jen tím, že je tam kde je a hraje. Možná až se vrátí na sluníčko a bude mít zas na všechno dost času, bude zase zářit, ale ta, kde teď hraje je prostě ořezávátko a to naprosté....

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt, že třeba na Euru "na sluníčku" měl asi dost času (nebo inteligentnější spoluhráče, kterým mohl poslat přihrávku)...něco na tom možná bude, když se tam Anglie neprobojovala. Teď Deca moc podrobně nesleduju - kdo by se na ty nekopy taky díval, nedivím se, pokud je Deco trochu znechucen, spíše mě překvapuje, že i v téhle mizérii je údajně Deco ořezávátko - tak tu nebudu mlžit.

Reagovat
smazaný uživatel

Však se taky nedvej a drž se svých iluzí...Deco na to v Anglii nemá a ne že bych se chtěl zase zapojovat do hádek o kvalitách lig - zkrátka to není vhodný tip hráče. Na Euru jsem ho sám vychvaloval, možná to tu ještě najdeš, ale po dobu angažmá v Čukotce je úplně směšný, jako Scolari a celá Čukotka sama. A jestli je to podle tebe systémem, tak mi to prosímtě nějak podrobněji zanalyzuj, proč to tomu chudákovi nesedí, jelikož takhle mi to může být úplný šumák, protože prostě vidím že hraje tužku...

Reagovat
smazaný uživatel

Vhodný tip to opravdu není. Jsem rád, že jeho typologickou vhodnost ani náznakem nezpochybňuješ. Pokud tedy umíš česky.

Reagovat
smazaný uživatel

Česky umím, neboj se. Další náznaky invektiv si odpusť, já vím že jsi přece přemoudřelý španělák, ale ani ty nevíš víc než ostatní, neboj se

Reagovat
Tomanatura

Ale prosimtě. Deco je letos naprosto podprůměrný absolutně ve všem. A jeho výkonost jen snižují zápasy s WHU, Blackburnem, Stoke atd., kdy se nedokáže vypořádat ani s nejmenším dotekem soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho výkonnost snižuje týmové rozestavení a pozice, alespoň co jsem měl možnost slyšet od fanoušků Chelsea...

Reagovat
Tomanatura

I kdyby tohle vse hralo proti nemu, tak stejne by mel alespon trochu hrat. Ale jeho vykony jsou asi jak cesti politici. Za hodne penez nulove vykony.

Reagovat
r.mrazik

navic tim,ze se udravil drogba,sla forma anelky silene dolu...tenhle hrac potrebuje totalni podporu,pak se odvdeci vykonem (anelka)...takze ted tam je z formy drogba a anelka strida...takze jde taky pekne dolu...

Reagovat
smazaný uživatel

čím dřív ho prodají, tím líp

Reagovat
r.mrazik

ted myslis koho...anelku,nebo drogbu?

Reagovat
smazaný uživatel

Didiera, vždyť to odhodlání co ukazuje v zápasech je k nezaplacení

Reagovat
r.mrazik

jasny,ja si jen nebyl jisty,koho myslis...taky nechapu,kdyz anelkovi to slo,tak zacne stavet drogbu...mno,to je jedno...jeho takticky tahy pochopit asi nejdou

Reagovat
mike.84

podle mě chybí cfc momentálně hráč s vybušným pohybem, hladový po uspěchu. to už jim chybí od prodeje duffa gronkjaera robbena ad. drogba a anelka vubec nefungovali spolu, disanto na to nema co naplat když mu scolari říka pokyny 15 min než přišel na hřiště když je neviditetlný protože utok byl naprosto odříznutý. křídlůa žadne nejsou a když už i deco hraje ze strany tak to je fakt problem. malouda ven a koupit třba affellaye a dopředu třeba místo drogby nebo anelky vučiniče. nebo podolskio který je myslím že levak takže by se hodil popř i na levé křídlo. proti man utd se bna to nedalo dívat prostě nemají vubec ohyb po stranach a bez toho nemužou uspět.obranu bych neměnil prostě todle byl typický zapas když už byli v křeči a prostě to ví každý fotbalista že v takové situaci tam spadne všecko ale standartky brání dost blb posl.dobou ale to je chyba systemu ne obrany jako takové.

cfc prostě všecko nemuže tahat přes střed. bosingwa posl dobou děla klukovské utočné chyby když se snaží obehrat protihrače naivním zpusobem a j cole to všecko neodehraje sám což se potvrdilo.měli by si pořadně sednout(vedení) a najit vhodne posily na kraj a ne furt doprostřed.

Reagovat
homeles8

dobre ty a este jednou

Reagovat
smazaný uživatel

Scolari by mel opravdu odejit a to cim driv tim lip, nema absolutne zadnou zkusenost s PL a absolutne neumi pracovat s mladezi( zapracovavat je do tymu ), u reore je to urcite jednodussi tam sebere zrovna ty nejlepsi co zrovna jsou a hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

"Těžko říci, zda chtěl úspěšnou taktiku klubu z let minulých úplně vymazat nebo jí upravit, ale věru se mu nepovedlo ani jedno. "

Já bych řekl,že se Scolarimu povedlo to první - tak tragickou defenzivu neměla Chelsea ani bez Romanových millionů

Ohledně chyby v Decovi - tam jí nemá cenu hledat - sice je to zbytečnej hráč,ale za krizi nemůže. Za tu může naprosto nesmyslná taktika,sestavení zálohy a celkový způsob hry.

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslel jsem si, že bych to někdy napsal, ale

Reagovat
smazaný uživatel

Scolari ven. at jde pryc. Chelsea bude rozhodne lepe hrat bez nej. Ale tim nechci shazovat jeho trenerske kvality,ale proste na Chelsea nema.Tam by mel jit trenovat nekdo jako treba Rijkaard

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro MU

Reagovat
vitasrp

Rád bych k článku jako takovému něco dodal, ale prostě nemám co... Naprosto perfektní článek, velká pochvala pro autora .. Mimochodem jak dlouho si nad tím pracoval??

Jinak Scolari kvality pro velkoklub asi má, ale určitě ne pro anglický.. Spíše takové Španělsko, Portugalsko nebo Brazílie, kde již také posbíral nějaké trofeje... Celkově se dá říci, že v těchto ligách není potřeba tolik taktických schopností jako v PL nebo Serii A... Ovšem teoreticky by mohl vyhrávat jen na domácí scéně, jaksi nevěřím, že by se svým systémem bránění standartních situací a své taktické vyspělosti uspěl třeba v LM.. To si nedovedu představit, už jen ten fakt, že inkasuje v jednom z nejdůležitějších zápasů sezony 3x gol ze standartky, je hrozný.. Takže Scolari pro určitý typ velkých klubů trenérem je, ovšem nadruhou stranu, že by to byl trenér komplexní, to se říci opravdu nedá... Na to má až přespříliš nedostatků..

Reagovat
terry

Děkuju. Netrvalo mi to tak dlouho, jak bys asi myslel. Jelikož Chelsea sleduju, věděl jsem, co sem tam děje. Pak jsem si v podstatě jen srovnal, co a jak je špatně a mezitím mě napadlo, že napíšu článek. Už mě to zkrátka nebavilo, jen se na to koukat :-)) Chtěl jsem napsat svůj názor. Problém byl v tom, aby se mi všechno vešlo právě do jednoho článku. Chtěl jsem toho říct hodně a ani nevím, jestli jsem řekl všechno. Už tak je to dlouhé..

Reagovat
smazaný uživatel

Vam stejně nikdo nepomuže ste jenom parta debilů kteří mají prachatyho majitele

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

OT Pardon, nešlo odolat, souvisí to vzdáleně s článkem, protože je to z Brazílie:

Lékaři Gremio Porto Alegre seriózně zkoumají možnost aplikovat při zápasech ve vysokých nadmořských výškách na zkoušku hráčům Viagru (heh, ta je modrá, takže to zase souvisí s Chelsea ), za účelem lepšího okysličení krve Otázka je, zda to nebude bráno jako dopink a lituju ty chudáky při těsném osobním bránění zezadu Ale zase se zvýší dámské osazenstvo...

Reagovat
smazaný uživatel

To pak můžou hrát hned a můžou hrát dlooouuuuho. Eh, to je vlastně zase Clavin strong.

Reagovat
smazaný uživatel

uf, to je dobře, že ten tým netrénuje Scolari, protože myslím, že kluci víc než na fotbal budou myslet na š--ání a když nebudou holky po ruce ...

Reagovat
smazaný uživatel

přiznám se že jsem to nečetl celý ale to co sem přečetl tak stálo za to, skvělý článek

Reagovat
smazaný uživatel

scolari uz zrobil svoju pracvu teraz jenacase abi sa vratil mourinho moutrinho PRIDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Reagovat
homeles8

skus si to PRIDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD rict

Reagovat
smazaný uživatel

Zvláštní zábavu si našel útočník Pobřeží Slonoviny Didier Drogba, jenž na dnešním tréninku po spoluhráčích házel nebezpečnou pyrotechniku. Jednalo se o velké petardy, které ještě na Silvestra zřejmě nevystřílel. Žádný hráč Chelsea nebyl naštěstí zraněn a africkému útočníkovi bude udělena pokuta o velikosti jeho týdenního platu - 100 000 liber. Klub vydal oficiální prohlášení, že se tato situace již nikdy nebude opakovat. Reagovala taktéž na tento incident komise FA, která udělila Drogbovi tří zápasový distanc. Africký kanonýr tedy vynechá utkání se Southendem, Stoke City a Middlesbrough.

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Kašlite na chelsea. Ten modrý paklub nikoho nezaujíma. Do čela sa dostávajú ozajstné kluby a záver sezony bude konečne ako sa sluší a patrí. Chvílku ma mrzelo, že chelsea neobrala mancs o nejaké bodíky ale teraz už kašlem zvysoka nato. Konečne si to rozdáme s naj nepriateľom o tú najcennejšiu trofej a ak účka obhája skloním hlavu a zablahoželám im.

YNWA

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, rivalita Man Utd a LFC je neco neuveritelnyho. At uz clovek fandi jim a nebo nefandi, tak jejich souboje maji v sobe neco magickyho a CFC nikdy nic takovyho tomu souboji o titul nemuze nabidnout. Zatimco kdyz to bude vyhecovany mezi MU - LFC, tak to bude konecne zajimavy. Treba me to bude i zase bavit sledovat. Chelsea proste do boje o titul svym zpusobem nepatri a kdyz se LFC udrzi nahore, tak to bude poprvy po letech zajimavy:))

Reagovat
homeles8

no a co ze nebudou bojovat vo titul to neznamena ze nikoho ten ''paklub'' nezajima

Reagovat
smazaný uživatel

jak malo ti staci k vyprovokovani

Reagovat
homeles8

ach jo. chutna ti bucek?

Reagovat
Tomanatura

A co to je, když ne "paklub"? Nic jiného. Doufám, že to Romana už přestává bavit a konečně se vrátí Chelsea a ne to "TO", co nemá nic s fotalovým klubm společného.

Reagovat
smazaný uživatel

Smutny je, ze prichazi generace fanousku, pro ktere je takova CFC "prirozena"... znaji CFC dva roky a ty cely dva roky CFC ma prachy a Romana... na chelsea-fc.ru jsem na to narazil a docela me to zarazi:))) jsem si nikdy nepripustil, ze to tak bude...

Nemuzu se dockat, az taci fanousci pujdou proti Man City a budou jim tu nadavat do umelotin

Reagovat
homeles8

vis proc fandim CFC?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je vec kterou nesnasim. Snad to rovnou napisu, kdyz to chci rict,ne?...

Reagovat
homeles8

ja fandim chelsea protoze sem byl malej a hrozne se mi libilo ze ceskej brankar se menuje cech a pak sem ve zpravach videl ze prestoupil do chelsea tak sem ji fandil jen kvuli cehovi a vubec sem nevedel co je cheldea zac a pak kdyz sem se kouknul na zapas tak sem znal este lamparda pac dostal zlutou ale jinak sem nevedel ani co chelseaFC je natoz kdo ji vlastni a jak je bohata a ze soucasny situace sem sklamanej a je mi ji docela lito a jedinej kdo se mi tam libi je cech terry a lampard zbytek

Reagovat
smazaný uživatel

A nepremyslis nad tim, ze by bylo lepsi si vytvorit vztah ke klubu, ktery ti treba bude sympatictejsi?... Wigan ma ted docela rozlet

Reagovat
homeles8

no jo ale este se mi libil robben,duff,drogba,makelele a ty uz tam ted nejsou akorat didier ale ten uz nehraje jako driv... a cau du hrat WoW

Reagovat
Tomanatura

To musíš mít tak 12-13 let teda.

Reagovat
homeles8

proc (18 )

Reagovat
Tomanatura

Tak před 4 lety jsi byl malé dítě? A hraješ Wow?

Reagovat
homeles8

no 14 uz sem byl velkej? NE!!!! a wow je pro deti?

Reagovat
Tomanatura

Tak třeba tu na webu je tolik 14-ti letých, kteří mají inteligenci opravdu vysokou. Ve 14 jsem se ani já za dítě nepovažoval.

A WoW není pro děti? Ale to víš, že je. A to každopádně.

Reagovat
homeles8

to je jedno me to bavi a bavime i pat a mat nebo bob a bobek no aco jako

Reagovat
homeles8

jo a ja sem se za dite povazoval do 15-16 let

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
homeles8

no co a este me bavi simpsonovi

Reagovat
honziss

Ti baví i mnohem starší lidi. To je seriál pro všechny generace. Záleží jestli v něm spatřuješ pouze "pohádku" nebo i dumáš nad obsahem.

Reagovat
honziss

Moc se tomu nediv, potkal už jsem takové typy jako on. Jak už jsem poznamenal, jde o pomalejší vývoj, kdy člověk dospívá později, veškeré věci, jako puberta s tím spojené hormonální změny jsou opožděné. No a většinou je tento pomalý fyzický vývoj spojen i s pomalým psychickým vývojem.

Reagovat
Tomanatura

Zřejmě

Reagovat
honziss

Tak tady bych si dovolil tvrdit že určitě.

Reagovat
homeles8

ach jo hele dam este brko a du chrnet zejtra du do skoly

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť to říkám

Reagovat
honziss

No tak to je jiná, tohle není jen opožděný vývoj. Krocisi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

a jak si na to prisel ty si nakej vedec? jo a ze mam zpomalenej vyvoj... no a? vadi ti to? mas s tim problemy?

Reagovat
honziss

Právě že vůbec ne. Jak jsem poznamenal, poznal jsem víc takových lidí jako ty a nic proti nim nemám. Takže se hned nečerti.

Reagovat
smazaný uživatel

Někdy jen prostě stačí přestat kouřit tu trávu:

Reagovat
homeles8

posledni brko fakt pak du chrnet a kvuli tobe hulit neprestanu

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobře člověk přestane až kvůli sobě. Někdy. Vsadím se, že Wowko hrát nezhulený nemůžeš, co?

Reagovat
homeles8

noo.. este sem to neskousel pac sem zhulenej tak nejak furt

Reagovat
smazaný uživatel

no jo. pomalý psychický vývoj. Já věděl, že to je blbost

Reagovat
homeles8

co to zas meles?!?!?!

Reagovat
smazaný uživatel

že už to nemáš hulit

Reagovat
homeles8

nech me uz hele je tam i posledni tak tepic bratri

Reagovat
Tomanatura

Tak mi povez, co teda kouris za hulivo? Jenom abych se presvedcil, ze nekecas.

Reagovat
honziss

Podle toho jak tady vystupuješ bych ti hádal teda o dost míň, ale tak co no, pomalejší vývoj. Hlavně se neuraž.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
honziss

Přesně si toho chlapce dokážu představit, hold za dlouholetou praxi na táborech jsem poznal spoustu typů dětí a mládežníků v různých letech a stádiích vývoje.

Reagovat
homeles8

nejakej problem?

Reagovat
Staenly10

Tak když jsi ve 14 něvěděl co to je Chelsea,tak to taky neni zrovna veselý...

Reagovat
homeles8

tak kdyz sem se nezajimal o focus....

Reagovat
honziss

Ty musíš být z Wiganu teď tak unešený že se divím, že se ještě vydáváš za fandu Manchesteru. Docela mě zlobí ten tvůj Wigan, už má docela pěkný náskok před náma.

Reagovat
smazaný uživatel

9 let fandeni z hlavy nedostanu ... Nikdy Man Utd prat neprestanu:)) Ale co budu delat zitra pri zapase, to fakt nevim

Reagovat
fantomas

A co teprv když se budou kopat penalty, co?

Reagovat
smazaný uživatel

To zitra hrozi?

Reagovat
fantomas

Bodejt by ne, spešl pro tebe sem je objednal.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Tomanatura

Tak to je docela jednoduché. Wigan má bodů víc než dost, United potřebují nutně, aby byli čím dál blíž Liverpoolu. Takže...

Reagovat
honziss

To je jasné, já to napsal trochu s nadsázkou.

Zítra uděláš nejlíp když se na to nebudeš dívat a pak jen shlédneš závěrečný výsledek.

Reagovat
smazaný uživatel

to je jasný, budeš si přát remízu

Reagovat
vodka

Reagovat
Tomanatura

Já zažil horší věci. Třeba to, že mi dědek ve Fortuně při sledování řekl: ,,Ty vole, Barcelona - Real. Ta Mexická liga se tipuje nejhůř. Ti, co koupil ten ruský milionář, tam hraje s nimi taky?´´

Upozorňuju, že nebyl opilý ani sfetovaný a ani to nemyslel ze srandy.

Reagovat
smazaný uživatel

A myslíš, že po dvou vydařených sezónách United, nepřišli noví "fanoušci"? S každým klubem to tak je když se daří. A Chelsea má bohatou a zajímavou historii. Každý klub má své nej období, pro Chelsea to je začátek 21. století, i když hra Chelsea v letech devadesátých byla podle mě lepší, i když bez trofejí.

Reagovat
Tomanatura

On se bavil ale o něčem jiném. Ty chceš srovnávat historii United a Chelsea?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, jen sem mu chtěl zdělit, že vlna "fanoušků" United v posledních dvou sezónách taky o historii jejich klubu moc neví. A že za ty dva roky mají United taky Ronalda dva tituly EPL a LM. Stejně jako Chelsea Romana a Čecha.

Reagovat
Tomanatura

To je docela blbý příklad. Je jasné, že ta situace dosáhne větší popularizace u fanoušků fotbalu, ale předtím MU neexistoval, či nevyhrával? Chelsea ne.

Reagovat
homeles8

chelsea existovala!!!!!

Reagovat
Tomanatura

Máš pravdu Chelsea existovala. Teď už neexistuje.

Reagovat
homeles8

existuje a bude existovat furt!!!! klidne ve 4.lize ale porad tu bude se mnou a ja s ni CFC

Reagovat
smazaný uživatel

Ach

Reagovat
homeles8

no s fotbalovym klubem to ma spolecnyho to ze cutaj fotbal a jak je videt tak romana to konecne prestava bavit (taky me sere co s chelsea udelal ale pak mi je ji lito pac CFC za to nemuze )

Reagovat
Tomanatura

Vždyť si ji předtím neznal, tak jak ti to může být líto?

Reagovat
homeles8

no neznal ale tak nak z casopisu tady z komentaru a z FIFI 2001-2002

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea mohla zůstat tím čím byla i s penězmi, kdyby kompetentní bývali byli věci znalí

Reagovat
smazaný uživatel

tak vysoký tep jako při zápase s MU sem snad ani neměl

Reagovat
smazaný uživatel

*zápasech

Reagovat
smazaný uživatel

Proto byla skoda, ze si loni dal Riise vlastnak:(( To by bylo finale. A Iron Man by nemusel plakat po penaltach a sedel by doma:))

Reagovat
homeles8

Reagovat
Tomanatura

To já mívám pernamentně v těchto zápasech. Naposledy doma (na OT) to bylo nejkránější.

Reagovat
smazaný uživatel

já mám zvýšený tep už hodinu před každým zápasem a sleduji ofic. stránky, jaká je dnes sestava....protože to, co dokáže poskládat Rafa abych se bál, že mě ve 30-ti chytne infarkt....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně Scholari ven!!

Reagovat
smazaný uživatel

my chceme ulicnihooooo

Reagovat
smazaný uživatel

nechte Scolariho být, v Chelsea odvádí dobrou práci

Reagovat
homeles8

tak mi rekni jedinou vec co dela dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Když si ještě jednou přečteš nick člověka na kterého jsi reagoval a stejně ti nedocvakne jak to myslel, pak už ti zřejmě není pomoci.

Reagovat
homeles8

tam moh dat aspon smajlik

Reagovat
smazaný uživatel

300. pro lidi, co me maji radi

Reagovat
homeles8

ja te mam rad i kdyz te neznam tak si hustej typek

Reagovat
Tomanatura

Dík:)) Hustej týpku

Reagovat
homeles8

mas neco proti hlasce ''hustej typek'' ?!?!

Reagovat
smazaný uživatel

no... na to že fandíš Účkám jsi fakt "hustej týpek"

Reagovat
smazaný uživatel

jen tak dál ať u Chelsea zůstane a doufám, že se Chelse propadne a nebude ani v pohárech.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by zajímalo proč má Scolari stále takovou důvěru? Proč už neproběhl nějaký tlak (medializovaný ze strany vedení)? Vždyť 3 výhry z 11 zápasů? Mourinho vloni "vyklidil" pozice daleko rychleji.

Z jeho vyjádření po zápasech mám pocit, že "hráči si musí zorganizovat..." "musíme se podívat proč někteří hráči zahráli tak jak zahráli..." "hráči musí vědět..." - prostě chyba je všude okolo, já za nic nemůžu.

Všimnuli jste si jak v zápase proti Fullhamu při udílení taktických pokynů Bosingwa jenom zlostně máchnul rukou? Přitom by jeden řekl, že zrovna tady půjde o dobrý vztah už z portugalské repre. Nálada v kabině zřejmě veselý karneval v Riu příliš nepřipomíná.

Bohužel to, co zpočátku vypadalo jako nevinný mráček na modrém nebíčku, přerostlo v v obrovský těžký mrak, který pomalu začíná dusit všechny naděje.

Nezbývá než doufat, že si Scolari vzpomene na význam slova trenér a začne konečně pracovat. Osm týdnů je dlouhá doba a když se podívám na rozpis zápasů Chelsea na únor (což zřejmě bude zlomový měsíc sezóny - Liverpool, Hull, Aston Villa, Juventus a Wigan) mám, jako fanoušek, docela sucho v hrdle.

Reagovat
maniche55

mozna ma mozna nn to se newi ale z reprezanticniho kresla jit rovnou do chelsea mel prvne zkusit nejaky menis klub a pak jit do chelsea chtel bych aby se vratil ranieri

Reagovat
smazaný uživatel

Scolari ničí Chelsea? Open eyes, Chelsea zničil Roman .. a teď je krize a Chelsea padá tam, kam patří..

Reagovat
smazaný uživatel

bez Romana by ten klub už dávno neexistoval anebo by byl tam kde je teď Leeds....ten klub se zničil sám.....

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož byl veleúspěšný v Gremiu či Palmeiras, tak je ta otázka v nadpisu docela směšná.

Reagovat
terry

Myslel jsem hlavně evropský.

Reagovat
smazaný uživatel

dr.kyslik

chelsea neni zadny gremio ani pelmeiras

Reagovat
smazaný uživatel

To nic nemeni na tom, ze to jsou velkokluby:)

Reagovat
fantomas

To je pravda, to jsou totiž ty pravé velkokluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý a velmi dobrý článek, dík za něj autorovi . Myslím, že Scolari na to má, ale ne v Anglii, nějak se mu to vymyká z rukou. Jsou tam holt zvyklí na jiné věci a fotbalové návyky, myslím, že Scolari by se více prosadil v "jižních" soutěžích...

Reagovat
smazaný uživatel

Příliš se spoléhá na hráče, musí si uvědomit, že nemají takovou herní inteligenci, z PL nejsou zvyklí na systém v pravém slova smyslu, nejsou schopni si to sami dirigovat a když se o to někdo pokusí, je rozmetán dokonce vl. fanoušky...přesto si Scolari dál naivně myslí, že Deco nakazí kreativitou a citem pro hru ostatní...pak logicky přichází frustrace na všech frontách...i José takhle přemýšlel a proto kladl důraz na nezřídka robotickou hru...

Reagovat
fantomas

Hrozný kraviny...

Reagovat
smazaný uživatel

já bych neřekl, že Scolariho hráči postrádají herní inteligenci, chyby vidím, jinde...

Reagovat
Tomanatura

Nejsou zvykli na system a kombinaci

Reagovat
smazaný uživatel

prosim vas

nema niekto link na ktorom by som mohol bezplatne pozerat MU-Wigan lebo nova sport to nedava DAKUJEM

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.atdhe.net/, tady si najdi onen zápa a poběží ti to zdarma a s dobrým obrazem

Reagovat
smazaný uživatel

mně je scolariho lito ale je pravda ze celsea neni uz co byvala ale nechal bych ho tam do konce sezony

Reagovat
smazaný uživatel

nech z nej uz konecke vypadne nema tam co robit

Reagovat
smazaný uživatel

Scolari ven akorat chelsea zkurvil at se vrati mourinho

Reagovat
smazaný uživatel

Scolari zůstan, musíš svoji práci dokončit...neboly dojeb..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Chelsea je tak nepovedenej klub, že to nemůže zachránit ani Abramovič ani Scolari

Reagovat
smazaný uživatel

Jedinej kdo je tady nepovedenej seš ty

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak..Scolari je dobrý trenér, ale je ve špatnym týmu

Reagovat
smazaný uživatel

měl dost času na to aby si vybral posily... to neudělal takže si za to může sám...

Reagovat
smazaný uživatel

dívá se někdo na ten zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

jo dívám

Reagovat
smazaný uživatel

Druhou půlku je to jakžtakž dobré ze strany Chelsea už. Až na Bosingwu, ten chlap je uplně mimo. Očividně si vybral špatný sport, měl dělat radši atletiku, nebo tak něco. Jonak Joe Cole už je opět zraněný a vypadá to vážně

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak

Reagovat
smazaný uživatel

taky to sleduju avšak ne od začátku. Když jsem viděl ten stav 1:0, tak jsem si řekl, že se na to podívám, že by to mohlo být zajímavý.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to zapl taky až tak od třicáté. Scolari se radoval jakkdyby vyhráli Ligu Mistrů . Jinak dnes fakt jakýsi nešťastný den, nejdřív Ibiševič, potom Rooney a nakonec Cole. Všichni kolena. Tohle je hnus, to fakt nikomu nepřeju.

Reagovat
smazaný uživatel

u tohoto clanku sem si vzpomnel jak vyhodili Capella z Realu ikdyz vyhral titul tak ho nesnaseli ze nehral utocne v chelsea trenera nesnasi ze se nestazi betonovat

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá na to. Už tím že přivedl Deca ...

Reagovat
smazaný uživatel

To je zase zabavna diskusia

Reagovat
smazaný uživatel

Na to trénovat velký klub nemá. Však mu je to jedno on si přišel jen vydělat na důchod a po sezóně může s krásným balíkem peněz odejít. A svádět neuspěchy týmu na trenéra. Nejak mi přijde že křivka poptávky po ropě s křivkou úspěchů chelsea je totožná

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by nemohl ? Z Chelsea ho vystrnadili ufňukaný blbečkové Čech, Terry a spol. !!! To je tým zmrdů a ne fotbalistů !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele