Lyon ztrácí dalšího odchovance, Bradley Barcola přestoupil do PSG

01.09.2023, 00:11
Aktuality

Bradley Barcola už nebude svůj talent rozvíjet v Olympique Lyon, nadále však zůstává ve francouzské nejvyšší soutěži. Dvacetiletý křídelník přestoupil za 45 milionů eur do Paris Saint-Germain, s nímž podepsal smlouvu pro nadcházejících pět sezon...

Lyon může další finance dostat na bonusech, konkrétně jde o pět milionů eur.

Bradley Barcola, jehož starší bratr Malcolm také působil v Lyonu, do prvního týmu Olympique nakoukl v sezoně 2021/22, prorazil však až během loňského ročníku. Francouzský mládežnický reprezentant si připsal pět gólů a devět asistencí, čímž na sebe uporoznil i za hranicemi Francie. Zájem měla Chelsea, nakonec ale domovinu neopouští a přestoupil do PSG.

Barcola se s mateřským klubem loučí po 47 odehraných zápasech ve všech soutěžích s bilancí sedmi gólů a 12 asistencí. Ani jeho přítomnost v letošní sezoně nezabránila trápení Lyonu, jenž má z úvodních tří ligových zápasů na kontě jediný bod a dvě vstřelené branky.

Lyon před Barcolou prodal další produkt mládežnické akademie dvacetiletého stopera Castella Lukeba do RB Lipsko, které může i s bonusy zaplatit 34 milionů eur.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, lequipe.fr

Komentáře (47)

Přidat komentář
Eichel

Chudák Doumbia

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
RadekVonCZE

Ten Kolo Muani padl nebo se stále vyjednává?

Reagovat
Maximm9

''vyjednavani'' preslo do faze ''trucovani''

Reagovat
Ladas321

Už by to mělo být hotové

Reagovat
Dirtyfoxx420

Jako ok, za ty prachy super pro nas, ten borec za 50 mio. zatim nestal, tak ze super kauf, palec hore, fajn

Ale jako vazne na konci prestupaku prodmame nase nejprespektivnejsi a nejepsi kridlo, kdyz nejsme schopny privest nahradu?

Ten Noamah sice "drtil" danskou ligu, ale Ligue 1 je nekde jinde a snad si Textor nemysli, ze to je adekvatni nahrada, kor kdyz neni vubec provereny..

O Jeffinhovi, Alverovi a Sarrovi se nema smysl bavit, to nejsou hraci do zakladu a Kadewere byl fajn jednu sezonu, ted si s nima muze podat ruku.

Tak ze s kym tam chce ten debil Textor hrat?

Reagovat
herbage

O Sarrovi se spíš nemá cenu bavit, protože odešel do Wolfsburgu

Reagovat
Kucka

Reagovat
Dirtyfoxx420

To mi uniklo, ale je to tak nezajimavy, ze ten prestup/hostovani nikoho nezajima, logicky

Reagovat
Seydou Doumbia

Jeff, Cherki, Nuamah

Laca, Kade, Nuamah, Balde

Nuamah, Balde

Asi takhle to je poreseny. Pro tým, který se nutně musí dostat do poháru to je výsměch.

Reagovat
Dirtyfoxx420

Vysmech je celej prestupak, takove krasne sumy za odchazejici hrace a nejsou schopny sehnat adekvatni nahradu a uz vubec ne posilit, tahle sezona bude jeste horsi, ne-li ultimatni pruser.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jděte do prdele fakt v ofenzivě náš rozdílový hráč, zatím daleko lepší jak Cherki, který má větší hype. My jsme fakt v prdeli. Nuamah a Balde sice přišli na konci prestupaku, ale nikdo neměl odejít. Však to jsou náhrady za odcházejícího Ekambiho a Faivreho. Ten tým je úplně v piči a jestli fakt nepřišel další obránce ani šestka tak končíme zase někde okolo 10 místa (všechny podobné silné týmy před nás + tak 2-3 sračky taky)

Reagovat
M0rb1D4S

Jak už jsem ti říkal, pořád můžeš naskočit na Strasbourg hype

Reagovat
Dirtyfoxx420

Soucitim s tvym rozhorcenim

Reagovat
Langi

Balde je co jako? Rocni hostovani s opci, kterou stejne nezaplatime …to je typickej panic na sezonu, protoze musel odejit Ekambi, kterej by v tomhle sranci byl jako utocnik c. 2 uplne v pohode

Reagovat
Seydou Doumbia

Baldé bude Beauvue 2.0

Reagovat
Langi

Jojo...ještě budeme vzpomínat na Brianda, jaký to byl útočník par excellence

Já hlavně celkově hostovačky nesnáším...koncepčně a dlouhodobě zcela nedávají smysl pro TOP týmy ligy...mají sloužit k rozehrání talentů v horších klubech nebo získání herní praxe hračů po zranění a hlavně krátkodobě...ale ty vole, aby hráč z Troyes šel na sezónu hostovat do Lyonu...kde to jsme?

Reagovat
Seydou Doumbia

Nová doba, musí se rozehrát v horším týmu aby mohl Troyes pomoci za rok

Reagovat
Kucka

Nechápu tu totální rezignaci na pohárové příčky a divím se Lacovi, že zůstal v tom bordelu a neodešel někam do SA.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pořád může odejít ze...čas má ještě 3 týdny dokud se nezavře v SA prestupak

Reagovat
vlastik

14 hodin. Pokud nepřijde RKM, má Campos v záloze nějakého mlaďase, Juan Bernat do Benfiky, to má Jurasek blbe.

Reagovat
Sigma Olomouc

Bernat?

Reagovat
Israha

Brutální propad v tom Lyonu, momentálně jsou regulérním týmem středu tabulky. Připomíná mi to doby, kdy v Marseille hráli "borci" jako Sougou, Abdallah, Fletcher, Barrada, Hubočan, etc. Škoda...tomuhle Olympiqueu příliš nefandím, ale do pohárových bojů patřili .

Reagovat
Seydou Doumbia

Přesně jsem si vzpomněl na vás a na dobu kdy jste měli jakž takž 12 použitelných hráčů a v případě jakéhokoli problémů tam hrál no name odpad

Reagovat
Israha

Ta samá situace. U nás tomu McCourt jako nový majitel pomohl nahoru velmi slušně, ale Textorovi zdá se zas tak moc o obnovení zašlé slávy klubu nejde, no.

Reagovat
Israha

I když " jakž takž 12 použitelných hráčů" - jednu sezonu byla základní sestava v obraně Evra (v 37 letech) - Fanni (v 36 letech) - Rolando - Sakai. Tam bývalo i méně, než 12 použitelných .

Reagovat
Seydou Doumbia

Jakž takž jsem myslel jako že polovina z nich se hodí alespon na lavičku, ten zbytek se nehodil ani do širšího kádru. Textor nevím co si o něm myslet. Zda nechce nebo je to tím že jsme měli měsíc nebo 6 týdnu ban na přestupy a máme nějaké problémy a i díky tomu přišel ten Nuamah na host s opcí a koupil ho Textorův belgický tým a takhle to ojebavame právě kvůli těm problémum a nebo fakt mu o klub nejde. Protože zatím kdo do Lyonu přišel tak to byl jen low cost přestup.

Reagovat
Israha

Zase na prodejích jste získali cca 100 mega. Minimálně prodeje vám jdou pořád velmi solidně (srovnej s tímhle https://www.transfermarkt.com/olympique-marseille/rekordabgaenge/verein/244/saison_id/2023)...ale zatím Textor není úplně čitelný v tom, jestli z klubu chce jen firmu na vydělávání z prodejů hráčů, nebo ho zajímají i úspěchy. Ban na přestupy je jedna věc, ale měli jste zakázáno i o přestupech jednat?

Reagovat
Seydou Doumbia

Hlavně ten Guendouzi za 13+5 v bonusech je wtf. Mi neříkej že po těch dobrých sezonách v OM kdy je ještě relativně mladý by za něj nějaká sračka typu WHU nedala 30-40 mega. Ale zase máte dobré koupě, Ndiaye 17 (jeden z nej střelců loni v Shefieldu co postoupil do PL je super cena), Sarr 13 (PL+Champ zkušenosti jako hovado), Lodi 13 (LM, španělská liga, repre)...takže chujové prodeje ale dobré koupě zase, ale spíš čas ukáže

Jo jednat minmálně mohli, prej se intenzivně zajímalo o šestku Guido Rodrigueze z Betisu, ale než jít do Lyonu to bych radši hrál za Granadu ve 2 lize asi.

Reagovat
Israha

Guendouzi mě sere. Hráč s největší hodnotou v kádru a takové mrzké peníze za něj. To jsme si ho radši mohli nechat a uvalit za podobnou cifru někde Ounahiho nebo krále průměrnosti Rongiera. Chápal bych, že by Guendo byl obětí nutnosti vydělat a odešel by za větší peníze, ale toto je provar.

Granada hraje La Ligu letos .

Reagovat
Seydou Doumbia

A s jakou bravůrou Ounahi přicházel po MS. No nakonec na šestku přišel nějaky Paul Aoukhou (nechce se mi hledat ted jméno přesně) z Betisu, což je fakt posila na úrovní Granady, at už prvoligové nebo druholigové.

Reagovat
Seydou Doumbia

Blanc měl zájem o G.Rodrigueze z Betisu, Krunjice z AC, Tapiu z Celty a příjde tento hráč.

Reagovat
Israha

Akoukoua si z Betisu ani pořádně nepamatuju, byl tam náhradník. Slabé, no...přitom ty prachy se Barcolovi, Lukebovi a Faivrem vydělaly. Ale kdo dobrý půjde hrát střed Ligue 1 bez pohárů do týmu, jehož majitel se příliš netváří jako sportovně ambiciózní člověk...

Reagovat
Seydou Doumbia

no když se podívám jaký přestupák udělal lorient - gomis do brány, mendy, bakayoko, faivre...ano trochu pochybní hráči, ale mi neříkej že do lyonu by se nedal sehnat lepší hráč jak nějaký akouach zase na druhou stranu nikdo není asi tak blbý aby tam dobrovolně šel, mimo no name hráčů a děcek co mají talent...já fakt nevím zda to chci letos sledovat co říkáš na ten utok psg? ten je dost dobře poskládaný a hlavně zdvojený ne? loni mimo té slavné trojky tam na lavici byli hráči na urovní lorientu, dnes pokud budeš hrát mbappé-muani-dembélé máš na lavici více než slušné náhrady ramose, barcolu a asensia, velký upgrade za mě

Reagovat
Israha

Yep, PSG vypadá jako kvalitně složený kádr pro týmový fotbal, bez spoléhání na individuální geniality. Otázka, co s tím Enrique bude schopný hrávat, protože on bez ofenzivních géniů hrával povětšinou diskutabilně efektivní tiki taku z wishe. Ale ta skladba hráčů je výborná, bohužel .

Reagovat
Seydou Doumbia

Souhlasím. Počítám že v LM stejně nemají šanci, protože je zradí záloha, Verratti dle mého ještě odejde někam do SA nebo Kataru a tím stejně končí i když mají top ofenzivní beky, top stopery a top utok. Ale mít 4 z 5 nej ofenzivních hráčů domácí hráče, říkám si proč to nešlo dřív než za 10 let projektu.

Reagovat
Langi

Marseille nebyla snad nikdy tak strasna (minimalne vysledkove) jako soucasny Lyon …jinak Hubocan a Sougou mi zase dali vzpomenout na to, jak v Lyonu radili borci jako Rose, Monzon, Mammana nebo Danic…a dovedes si predstavit tu frustraci, kdyz ted po 10 letech podepisujeme borce z Angoly, co hral belgickou ligu

Reagovat
Israha

Jste tu poslední roky dost unisono nadávali na Aulase, ale ještě na něho budete nostalgicky vzpomínat. A bude to IMHO velice brzo bez Blanca, protože ten mi nepřijde jako takový ten bláznivý hecíř, co vymáčkne z party průměráků něco rozumného jen na základě psychické masáže "my jsme přece Lyon!".

Reagovat
Langi

Budem no...já jsem tušil průser už v červnu...hlavně Blanca bud vyhodí, nebo IMHO půjde sám, protože aby si kurvil jméno v současném Lyonu ho taky dlouho nebude bavit

Reagovat
Israha

A skončíte s Antonettim či někým podobným .

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako příjít po 7 nebo kolika let kdy si netérnoval do nejhoršího Lyonu co pamatuji a být vyhozen to fakt chceš...to mohl zůstat v důchodu radši.

Reagovat
Israha

Jestli doufal, že mu Textor bude kupovat hráče na míru nebo netuším...obecně myšlenka o tom, že pomůže pod novým investorem nastartovat klub, který začal upadat, je ambiciózní. Myslím, že tohle asi nečekal .

Reagovat
Langi

Blanc mel prijit v dobe, kdy to trenoval ten magor Sylvinho, ktery dostal nejlepsi kadr za celou dekadu…ted je to s krizkem po funuse

Reagovat
Seydou Doumbia

Přesně...přál jsem si ho do Lyonu 5 let a on příjde v nejhorší možnou dobu

Reagovat
Langi

Cely Lyon at tahne do prdele

Behem pul roku tricetileta prace a pile Aulase pryc, kvuli nenazranymu zmrdovi, ktery nerozeznal normalni fotbal od americkyho. Jako to mela OL Groupe tak diletantsky management (vcetne Aulase), ze si tohle nepohlidali a prodali to prvnimu prachacovi, bez vize, co sel okolo

Reagovat
Langi

jinak twl, on i ten Sarr šel na hostování do Wolfsburgu ...s kým teda v útoku chceme hrát, když odešel Barcola? tam bude hrát...to jako někdo jako Baldé, který je nota bene na hostování bude mít jistý základ?

Reagovat
Seydou Doumbia

tak hrot zvládné baldé, nuamah i ten kadewere, ke kvalitě se radši vyjadřovat nebudu ale počítám že laca odehraje vše jako loni, pokud se zraní tak už fakt sestup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele