LYON TÁPE, O KRIZI PRÝ NEJDE

05.02.2007, 15:00
Aktuality
Pokud by se měl volit klub, který zůstal na začátku roku 2007 nejvíce za očekáváním, měli by francouzští fanoušci jasno. Svými prsty by určitě ukázali na Olympique Lyon. Úřadující pětinásobný šampion Ligue 1 stále čeká na své první vítězství v novém roce, prezident Jean-Michel Aulas však myšlenky na možnou krizi nebo dokonce paniku odmítá...

"Není důvod pro nějaké obavy, věci se stále vyvíjejí příznivě. Musíme mít jasnou mysl, naším cílem je stále to samé - vyhrát ligu," říká první muž fotbalového Lyonu, který se obává jistého sebeuspokojení hráčů po první polovině sezóny.

Lyonu vyšel skvěle podzim. Mužstvo se s přehledem kvalifikovalo do osmifinále Ligy mistrů a svým nejbližším pronásledovatelům v lize ujelo doslova o parník. Tým Gerarda Houlliera vyhrál šestnáct z devatenácti zápasů a jeho náskok činil patnáct bodů. V roce 2007 je to však úplně jiná písnička. Olympique se trápí, vypadl z tamního poháru a nevyhrál již pět ligových duelů v řadě, z toho dokonce třikrát prohrál a rozdíl mezi ním a druhým Racingem Lens se smrskl na jedenáct bodů.

"Možná jsme až příliš vnímali všechny komplimenty, kterými média v první polovině sezóny nešetřila. Musíme se dát zase dohromady a před sobotním utkáním proti Lorientu najít odpovědi," vyzývá Aulas všechny hráče a trenéry. "Zápasy v evropských pohárech jsou o něčem úplně jiném. Stále se chceme dostat dále než v předešlých letech," připomíná prezident, že Lyon je stále ve hře i v Lize mistrů, kde ho v osmifinále čeká AS Řím.

Hodně zklamán ze současného vývoje je pochopitelně také trenér Gerard Houllier, ani on však z nepříznivé situace nedělá žádnou velkou tragédii. "Procházíme složitým obdobím. Jsme hodně zklamaní, protože v závěru jsme si vytvořili více šancí," řekl bývalý manažer Liverpoolu po včerejší prohře 0:1 na půdě Troyes, o níž se svým gólem v nastaveném čase postaral domácí Nivet.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele