LYON SI VĚŘÍ

15.03.2006, 14:49
Aktuality
Několikanásobný francouzský mistr Olympique Lyon znovu potvrdil, že již definitivně patří k evropské klubové špičce. Bez problémů z Ligy mistrů vyřadil PSV Eindhoven a nyní si brousí zuby na slavný AC Milán.

FC Lyon má ve svých řadách tři vynikající Brazilce a sedm fotbalistů, kteří se pravděpodobně objeví na MS 2006 v dresu "Galského kohouta". Jaká je hlavní zbraň tohoto mužstva? Dalo by se to přirovnat ke slavným mušketýrům a jejich heslu: "Jeden za všechny a všichni za jednoho!" Síla je v kolektivní hře a právě tak se chtějí lyonští postavit ve čtvrtfinále LM svému mírně favorizovanému soupeři.

"Pracujeme společně, nikdo nemá žádná priveligia, tady nejsou hvězdy a nosiči balonů!", říká Juninho Pernambucano, zcela jasně v narážce na Real Madrid a jeho galaktickou jedenáctku... Ale i tak je nutno přiznat, že právě tento 31letý brazilský reprezentant je jedním z nejdůležitějších nástrojů lyonského orchestru. Jeho perfektní zahrávání trestných kopů je lahůdkou pro oko fotbalového diváka a zároveň postrachem pro brankáře soupeřů.

Výrazným rysem jeho charakteru je skromnost a proto nemluví o svých individuálních kvalitách a nesporném podílu na vynikajících výsledcích v posledních letech. Po vítězství 4:0 v osmifinále LM nad PSV Eindhoven prohlásil: "Dnes to byl Tiago (autor 2 branek), kdo rozhodl o našem úspěchu. V příští zápase to může být kdokoliv jiný. U nás nezáleží na tom, kdo dal gól, jsme jedna parta a chceme, aby Lyon vyhrával!" O jeho slovech mluví jasně následující: V sobotu to byl Patrik Müller, který se stal 14. střelcem Lyonu v této sezoně. Proti PSV nemohlo nastoupit hned kvarteto obránců, a nehrál ani potrestaný Sidney Govou. Problém? Ne, hráči z lavičky je nahradili.

Jaký je ten sportovní "duch" tohoto kolektivu, vypovídá následujíci historka. Padla čtvrtá branka zápasu a všichni se radují společně s jejím autorem. Jeho jméno? Fred, národnosti brazilské. Neměl nastoupit, protože dostal volno, aby mohl asistovat při manželčině porodu. Ale ta přivedla potomka na světlo tohoto světa o pár hodin dříve a tak se šťastný novopečený otec hlásil do služby. Dudlík měl v kapse u trenek a při oslavě gólu věděl, jak ho použít!

Lyon se bude muset vydat z posledního aby se probojoval do semifinále Ligy Mistrů. Bude mu chybět Juninho, potrestaný zákazem startu v prvním zápase na Stade Gerland. Ale bývalý hráč Vasco de Gama věří spoluhráčům, že to dokáží. "Samozřejmě, že bych rád nastoupil proti AC Milán v obou zápasech, ale jsem si jistý že moji spoluhráči dosáhnou výborného výsledku."

Obránce Eric Abidal tvrdí, že je velice důležité "zůstat ve hře" po prvním zápase a v Miláně nastoupit s odhodláním postup uhájit. Florent Madoula dodává, že Juninho nedal proti PSV svůj typický gól z trestného kopu a proto má jeden schovaný na zápas v Itálii! Pro mnoho týmů by ztráta hráče jako Juninho znamenala katastrofu a dala průchod výmluvám o důvodu případné porážky. Ale Lyon je jiný. Jsou to opravdoví mušketýři!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (48)

Přidat komentář
HOST*

Jedéééééééém Lyon!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*jirka.kara

Lyon je roseka uz se na to tesim

Reagovat
HOST*yarda

Alegre, já ti nebudu kritizovat článek, protože víceméně není co, ale musíš se furt otírat o Real? Nezkusíš to příště o někoho jiného?

Reagovat
HOST*alegre

Kaji se a slibuji, že se budu otírat o nějakou jinou..... a o Realu napíši ještě dnes něco móóóóc hezkého!

Reagovat
HOST*yarda

Tak proč ty červené oči a žlutý obličej

Reagovat
HOST*alegre

sem se splet!

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon má skvělou formu,ale to AC taky.A ta produktivita proti Bayernu byla úžasná.Dokáží potrestat skoro každou sebemenší chybu a v tom je jejich síla,která se bude jenom těžko překonávat.

Reagovat
smazaný uživatel

No, dvojzápasem proti Bayernu bych se moc neoháněl. V prvním zápase ste si skoro neškrábli a kdyby si sudí nevymyslel pencku, tak ste projebali. No a ve druhým špílu zase přísná pencka, první gól podle mě z ofsajdu. K tomu totálně zmatenej střed obrany Němců, který snad ani nechtěl postoupit a nehorázný štěstí v koncovce. Prostě podle mě navzdory stavu 5:2 celkem haluzovej postup

Naproti tomu Lyon z PSV zametl nevídaně, přímo je zadupali do trávníku. Podle mě vás ti kluci opálení Lyonští sfouknou jako svíčku .

A abych dokázal, že si to fakt myslím, že jenom neprudím, tak slibuju, že v tipáči dávám postup Lyonu za min. kilčo

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden tvrdí střelecká efektivita, druhý štěstí, asi se neshodnete.

Reagovat
HOST*deco

ty ses pekna kunda ktera nerozumi fotbalu

Reagovat
HOST*dadoprso

kilčo to sou teda prachy,kdyzž někomu věřim tak dám aspoň kapříka ne?

Reagovat
HOST*dadoprso

ale dávám taky na lyon ,sem zabral,tak ať nežeru:-)

Reagovat
sansiro

Kdo si neškrtl, tak byl Bayern v obou zápasech. Dal dva haluzové góly a jinak si pořádně nevystřelil...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom pro doplnění: NEFANDÍM Milánu.

Reagovat
HOST*Andy

Juve?

Reagovat
smazaný uživatel

jistě

Reagovat
HOST*-bobo-

Jenže to by lyon ty chyby musel udělat. Dlouhodobě si drží vynikající výkonnost a proti ac to nebude vypadat jinak. Ze srdce jim přeju, aby milan rosekali jak maly kluky:

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon spolu s Barcou predvadeji v Evrope asi nejlepsi fotbal,a tak si myslim,ze AC vyradi,ale nebudou to mit vubec lehke.

Reagovat
smazaný uživatel

No, ja proti Lyonu vcelku nič nemám, ale ten Fred s tým cumlíkom On si to pomýlil s materskou školou? Ja viem, že sa mu narodil synek, ale takto nám zachvíľu budú hráči oslavovať jak mentálne postihnutí..

Reagovat
HOST*Andy

Náhodou ta oslava byla originální...

Reagovat
smazaný uživatel

To je asi to jediné plus Predstav si, že jeden keď dá gól, bude behať po hrisku s cumlíkom, druhý napodobňovať psa pri malej potrebe, tretí zas cvičenú opicu, ďalší sa budú po hrisku preháňať vo vláčiku - no hotový blázinec

Reagovat
HOST*Andy

Já mám rád blázny

Reagovat
HOST*Albe

Dobrý večer. Musím říct,že sem už minimálně přispívám do diskuzí, protože některé výtvory fanoušků jsou úplně hloupé a dětinské, ale to neznamená,že články nesleduju.

Některé články jsou naopak velice zajímavé a pěkné a to ode všech autorů, zejména však od Viléma Hodra. A tak přeji skvělou tvorbu fotbalových článků na těchto stránkách, které tím začínají být stále zajímavější.

Reagovat
smazaný uživatel

podpis - Vilém Hodr?

Reagovat
HOST*alegre

To jako myslíš, že mám zapotřebí psát oslavné ódy na vlastní výplody? Tak se chlapče mýlíš…….

Reagovat
smazaný uživatel

no tak sa hneď nejeduj ale ono to tak pekne do seba zapadalo, aj ten text..

Reagovat
HOST*alegre

Abych pravdu řekl, některé oslavy branek mě připadají doslova stupidní. Zvláště ty kolektivní tanečky, mašinky a pod. Asi to mnozí nacvičují místo treninku. Ale jinak: Proti gustu neni dišputát a je to jen můj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já se u fotbalu chci i zasmát, takže vítám jakékoli slavení branek - salta, tanečky, gesta, slíkání dresů, slavení s fanoušky, valné hromady, kolíbání dětí ... To všechno mám rád. Jediné mě zarazilo a to zvednutí nohy a imaginární pochcání praporku jako pes - to jsem fakt nepochopil

Reagovat
HOST*yarda

Ještěže jenom imaginární Což mě připomíná, že kdysi dávno, se jeden hráč v půlce zápasu vys... za postranní čáru a dostal za to červenou, chudák

Reagovat
HOST*Andy

Reagovat
HOST*Ondrej

Lyon jede jak parni valec.Klidne bych jim pral,aby to vyhrali cele...naopak AC Milan nesnasim...jsou to betonari...hrajou jenom na brejky a kdyby nemeli Kakaho,tak hrajou uplne hovno...doufam ze alespon pusti Jankulovskeho do toho AS Roma...tam by to mel lepsi...jinak se pristi rok tešte na VALENCII !!!

Reagovat
HOST*megalodon

Lyon nema v tomto zapase ani nejmensi sanci, AC je rozseka na sracky! FORZA VECCHIO CUORE ROSSONERO!

Reagovat
smazaný uživatel

??? si nemyslim, Lyon je rozseka 1:0 doma a 0:0 na san siru..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, že výsledku 1:0 se asi rozsekáni řict nedá.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*1860

pro Lyon to rozsekání bude když hraje proti Acéčku...

Reagovat
HOST*

dej pokoj s tou sigmou

Reagovat
HOST*Greg

prej sracky, kdybys je potkal, tak pred nima kleknes na kolena a pote budes koktave zadonit o podpis. nez neco napises tak si to predem rozmysli to se pak neda cist

Reagovat
smazaný uživatel

Ok hoši, všechno ukáže zápas, do té doby se tady mužem naparovat jak chcem, ale postup se rozhodne na hřišti.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
sansiro

AC by si mělo s Lyonem poradit. FORZA MAGICO MILAN!

Reagovat
HOST*MISAK

Milan je v pikách, Lyon je rozseká na maděru

Reagovat
HOST*1860

Lyon je jasný postupující, není co řešit..konečně vyhraje fotbalová krása nad obranou..

Reagovat
sansiro

Milán co byl na ČT2 v LM s Bayernem tak Schalke jen bránil - to byly nekoukatelné fotbaly...

Reagovat
smazaný uživatel

LYON POSTOUPÍ A BUDE HRÁT FINÁLE S BARCOU

Reagovat
HOST*GREG

ALLEZ LYONNAIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*tony

Lyon hraje dobre ale s AC Milan to bude mit tezky tak uvidime

Reagovat
HOST*tony

fuck of Lion!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Banik do hnoje fůůůůůůůjjjjjjjjjjjjj

Reagovat
HOST*jakub

ac...,ac.,ac..do plynu.lyon do kyslíku.lyon je rozmetá jak japončíci perl harbor a ac si ani nekvíkne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele