Lyon přivedl posilu do útoku, z Heerenveenu dorazil v pondělí Sarr

31.01.2023, 08:06
Aktuality
Amin Sarr (© AFP)

Lyon zatím oznámil více odchodů než příchodů. A to i přesto, že prezident klubu Jean-Michel Aulas ještě před přestupovým obdobím avizoval, že po vstupu nového majitele Johna Textora k Les Gones bude mít klub slušné finanční prostředky. Dosud utratil pouhých 13 miliónů eur, z toho jedenáct za švédského forvarda Amina Sarra, který dorazil do Francie z Heerenveenu.

Jednadvacetiletý útočník fotbalově vyrůstal ve svém rodném Malmö, poté v lednu roku 2022 zamířil poprvé do ciziny. A v dresu Srdíček se stal hned jedním z nejlépe hodnocených hráčů, letos v Eredivisie nastřílel pět gólů, přičemž fríský celek patří spíše k průměrným účastníkům nizozemské nejvyšší soutěže. Olympique za něj Heerenveenu poslal 11 miliónů eur, částka se každopádně může zvýšit o další milión v případě bonusů. A celkem deseti procent z případné sumy z dalšího prodeje se ještě nizozemský výběr může dočkat dodatečně v příštích letech.

Sarr se stal po Dejanovi Lovrenovi druhou zimní posilou OL, za chorvatského stopera uvolnil Olympique zkraje ledna dva milióny eur. V Auvergne-Rhone-Alpes hodně potřebovali posílit ofenzivní řady poté, co na půlroční hostování do Rennes zamířil Karl Toko Ekambi, který se bude na Bretaňském poloostrově snažit hledat novou motivaci, a co do anglického Leicesteru mířil Tete. "Lyon znám odmalička,” pronesl první slova v novém působišti Sarr. "Je jedním z největších klubů ve Francii. Jsem rád, že jsem podepsal novou smlouvu zrovna zde. Doufám, že pomůžu týmu dosáhnout na jeho cíle. Těším se, až potkám nové spoluhráče a fanoušky.”

Autor: Patrik Sandev / ol.fr

Komentáře (12)

Přidat komentář
Langi

Divný přestup...borec sice mladej, ale stats má, i na holandskou ligu, kde padá asi 5 gólů za zápas, docela nic moc...v čem bude lepší, než Barcola nebo Ekambi, který šel na hostování?

Ještě dnes prosím podepsat toho Wilsona Isidora...to bude naprostý gamechanger letošní sezóny

Reagovat
Kucka

Souhlas, příchod Sarra teda nechápu.

Reagovat
juninho8

Ja som si dal pár týždňov pauzu od sledovania Lyonu a vlastne futbalu celkovo a teraz sa nestíham diviť. Snáď uhráme aspoň prvú desiatku s tým čo nám tam zostane. Tá zostava vyzerá ako za čias kedy neboli peniaze absolútne na nič a staval sa štadión a kupovali sa (pod)priemeraci z ligy....a tie príchody? Veď to je absolútna katastrofa.... aspoň že ten Isidor neprešiel zdravotnou prehliadkou...Tohto Sarra absolútne nepoznám. Ale veru neverím moc že bude lepší ako to čo sme tam mali doteraz....Proste Lyon robí klasické lyonske ťahy

Reagovat
Langi

a jo on neprošel to je tak možná nejlepší zpráva tohohle přestupáku...to by byla už fakt hrozná ostuda, tahat sem hráče z ruských klubů, kteří dají max 8 gólů za sezonu

Reagovat
juninho8

Ono keby to bol nejaký porobný prípad ako Tete tak toho by som bral všetkými desiatimi.....ale to si myslím že by Isidor určite nebol. Toho Teteho je škoda. ALe bol iba na hosťovaní a Premier League je Premier League

Reagovat
Hunt

Zase tak divné mi to nepřijde, 11+6 ve 34 zápasech v NL není úplně špatný. Ekambi by už za velké peníze nešel, Barcola v lize ještě nedal gól.

Reagovat
Langi

A kam by měl jako Ekambi chodit? Loni dal 18 gólů, předtím 14 a to nikdy nebyl ani útočník číslo 1...teď se půl roku svezl s příšernou formou celého týmu a byl horší, tak šup s ním na hostování...tohle přemýšlení je tak lyonské.

A Barcola sice v lize ještě gól nedal, ale několik jich zařídil, třeba o víkendu jeho akce rozhodla zápas na Korsice...je to odchovanec, který nás nestál ani korunu a mezi ním a Sarrem za 11 ME teda na papíře nějaký rozdíl nevidím. Ale OK, rád se budu plést a Sarr bude super...jen vím už teď přesně, jak tohle skončí...tyhle rošády, kdy jde stabilní hráč kádu na hostování a na jeho místo se koupí náhrada...mě to prostě nedává logiku...celý Lyon nedává logiku.

Reagovat
Hunt

Tak asi tam celkově ochladly vztahy mezi ním a klubem/fanoušky, ne? Tolik do toho nevidím, ale jestli ho tam párkrát vypískali, tak se nedivím, že chce pryč. Jen to hostování je zvláštní...

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pablos

Tos mi dal nápad se mrknout jak jsou na tom v lize ve srovnání s naší schválně, která je bojovná a jejich útočná.

Erendivise letos: 508g všechny týmy za 19 zápasů = 26,74g / 18 týmů = 1.48 gólu průměr na tým na jeden zápas.

Česká liga: 414g za 17 zápasů = 24,35g / 16 týmů = 1.52 gólu průměr

Reagovat
Langi

slušný Holanďani docela polevili...tam nebylo nikdy nouzi o výsledky 4-3 a podobně

Reagovat
Pablos

Ale jo tyhle výsledky tam oni furt mívají... jen když se to pak tak sečte, tak prostě to, ale o nic lepší než naše liga... i když tuhle sezónu taky hodně zvedá Slavia, která dává nadílky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele