Lyon pokračuje v posilování. Má i Makouna

16.06.2008, 19:34
Aktuality
Další posilou Olympique Lyon se stal Jean Makoun. Kamerunský záložník přichází z Lille za čtrnáct milionů eur. Týmu sedminásobného francouzského mistra se pětadvacetiletý hráč upsal na čtyři roky.

Lyon zatím pošle do Lille čtrnáct milionů eur, ovšem v závislosti na záložníkových výkonech se částka může ještě o jeden milión zvýšit.

Francouzský mistr o Makouna usiloval už několik roků, ovšem úspěšný byl až letos. "Jsem rád, že jsem tu," neskrývá Makoun. "Lyon o mě měl zájem už dlouho, jenže s Lille jsme hráli Ligu mistrů, takže přestup vždycky padl. Až teď je hotový."

Jean Makoun se z Kamerunu vydal do Lille v roce 2001 a klubu od té doby pomohl k účasti v Lize mistrů v sezónách 2005/2006 a 2006/2007.

Nyní si zahraje za další francouzský tým. V Lyonu se sejde s bývalými spoluhráči Mathieu Bodmerem a Kaderem Keitou, není navíc vyloučené, že je bude brzy následovat současný kouč Lille Claudie Puel.

Makoun je už čtvrtou zvučnou posilou Lyonu toto léto. Před ním přišli brankář Hugo Lloris, záložník Ederson (oba Nice) a další záložník Miralem Pjanič (Méty).

Autor: Radim Šantrůček / skysports.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bezva prestup alespon podle me

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas ale radsej mohol ist do arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

skvelý rýchlik

Reagovat
honziss

Tak tenhle přestup mě netěší. Další skvělý plejer, který jde z mého oblíbeného francouzského týmu do Lyonu. Keita, Bodmer, Makoun a ještě jestli tam odejde Claude tak to bude konec. Doufám že aspoň zůstane Mavuba a příjde za Makouna nějaká adekvátní náhrada.

Reagovat
smazaný uživatel

hodně dobrá posila,akorát Lyon začíná mít zálohu extrémně našlapanou,ale na druhou stranu je vidět,že nechtějí,aby se opakovali některé letošní zápasy a kvalitně posilují akorát smůla pro Lille,začínají mi připomínat přestupovou stanici do Lyonu

Reagovat
herbage

Bodmer, Källström, Santos, Juninho, Ederson, Bodmer, Toulalan, Makoun - velmi silná konkurence na 3 posty a to nemluvím o tlačenici na křídlech - Govou, Arfa, Pjanič, Delgado, Keita, případně Benzema a to se jedná o 2 posty, někdo půjde s kola ven a bude zajíma kdo to bude. Ještě bych lehce zhodnotil situaci v obraně, kde bych prodal Boumsonga a Grossa i když ten hrjae teď dobře a koupil Armanda z PSG. Škoda že odešel Belhajd, moc šancí zrovna nedostal a přitom kvalitu měl, chtělo to jen více trpělivosti.

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě nejspíš odejde ze zálohy Santos,ale jinak netuším,protože co hráč,to kvalita

odchod Boumsonga a Grossa? zde bych spíš upřednostnil odchod Andersona anebo Müllera

a situace na křídlech také ještě bude zajímavá,docela vtipné bude,jestli odejde Govou,protože sám říkal,že buď teď anebo nikdy,tak uvidíme...a čím dál víc si začínám říkat,proč přišel Delgado,mi moc nepřipadá,že by zapadal do koncepce

Reagovat
herbage

Delgada taky nechápu, Anderson by měl taky jít, to byla jen krítkodobá náhrada místo Crise, Boumosnga nema rád, je desně neohrabanej, Müller už odešel

Reagovat
smazaný uživatel

já Boumsonga taky moc nemusím,ale připadá mi jako ideální náhradník,i když konečně nějakou pořádnou posilu na stopera bych uvítal,kdyby se zase dlouhodobě zranil Cris jako letos,tak by to chtělo podobně kvalitního stopera,Anderson mi v tomhle ohledu rozhodně jako adekvátní náhrada nepřipadá a koneckonců ani ten Boumsong...

jinak Armand by mohla být zajímavá posila,ale říkám si,jestli Grosso není lepší,přece jen v Lyonu opět ožil,ale pokud bude mít opravdu nějaký italský klub o něj zájem,jak již bylo několikrát napsáno,tak bych příchod Armanda jednoznačně kvitoval

Reagovat
herbage

tak na stoperu dokáže kvalitně zaskočit i Bodmer, ale kdyby odešel Boumsong s Andersonem a přišel jeden dobrej stoper, třeba Basa z Le Mans, vůbec bych se nezlobil. Armanda každopdáně brát, mít zdvojené posty je dnes nutnost. Ale ta záloha s útokem budou smrtící, bude hodně záležet na novým trenérovy, co z toho dokáže vytěžit, potenciál tam rozhodně je. Takovej koeman je volnej

Reagovat
smazaný uživatel

Kdby to byl nový Vidič,tak bych se za jeho příchod vůbec nezlobil,ale docela mě štve,že se Lyon nechytil Barzagliho,když odcházel z Palerma skoro zadarmo,určitě by posílil...

Reagovat
smazaný uživatel

je skvělej..a lyonu se fakt bojim v LM

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

nemusej posilovat ted se jim vrati baros a maj titul v kapse

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele