Luiz Gustavo se přibližuje přestupu do Arsenalu

13.08.2013, 09:44
Aktuality
Přestup Luize Gustava z Bayernu Mnichov do Arsenalu je stále pravděpodobnější. Kanonýři už podle anglických médií učinili první nabídku a brazilský záložník je změně dresu nakloněn. Potřebuje pravidelně hrát, aby se probojoval na domácí mistrovství světa.

"Mám v Bayernu smlouvu do roku 2015, klíčové ale pro mě je, abych pravidelně hrál a udržel se v reprezentaci. Jsem v delikátní situaci, kterou musím vyřešit. Mám osobní i profesionální důvody k odchodu," prohlásil Gustavo před přátelským zápasem kanárků proti Švýcarsku.

Nejvážnějším zájemcem o služby šestadvacetiletého záložníka má být v tuto chvíli Arsenal, který už údajně nabídl přibližně dvacet milionů eur. "Slyšel jsem o jeho zájmu. Arsenal je velký klub, rád bych za něj hrál. Je to účastník Ligy mistrů, atraktivní fotbalová značka. S Bayernem jsme proti Arsenalu loni hráli a nebyla to žádná brnkačka," doplnil Gustavo.

Manažer Arsenalu Arsene Wenger se zatím k zájmu o záložníka Bayernu Mnichov konkrétně nevyjádřil. "Sledujeme přestupový trh a snažíme se posílit náš tým. Je ale důležité pracovat se stávajícím kádrem a soustředit se i na blížící se zápasy, ne jenom na přestupový trh," říká Wenger.

Arsenal v létě zatím neúspěšně usiluje o liverpoolského Luíse Suáreze a fanoušci jsou netrpěliví, protože Wenger nepřivedl žádnou zvučnou posilu. Tou by se mohl stát Luiz Gustavo, Arsenal ale není jediným nápadníkem. Svůj zájem už dříve potvrdili Wolfsburg, podle německých médií hráče sledují také Neapol a některé kluby ze Španělska a Ruska.

Autor: Radim Šantrůček / skysports.com

Komentáře (351)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele