Lovren přestoupil z Lyonu do Southamptonu

15.06.2013, 08:59
Aktuality
Southampton získal první velkou posilu pro novou sezonu, z Lyonu koupil obránce Dejana Lovrena, který se anglickému klubu upsal na čtyři sezony. Lyon za třiadvacetiletého chorvatského reprezentanta obdržel deset milionů eur.

"Jsme šťastní, že jsme Dejana získali. Je to velmi dobrý hráč, který má zároveň velký potenciál. Vedení odvedlo výbornou práci, když ho získalo brzy. Dejan díky tomu absolvuje celou přípravu, což je důležité," pochvaluje si manažer Mauricio Pochettino.

Přestupová částka se může ještě o dva miliony eur zvýšit v závislosti na hráčových výkonech. Lovren se do nového působiště těší. "Předseda a trenér mě přesvědčili, že se v Southamptonu rodí skvělý projekt, jsem rád, že budu jeho součástí. Přestupem se mi plní sen hrát Premier League," prohlásila posila.

Dejan Lovren působil v Lyonu tři a půl roku, v lednu 2010 přišel z Dinama Záhřeb přibližně za osm milionů eur. Letos za Olympique odehrál osmnáct ligových zápasů a vstřelil jednu branku.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (400)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele