LM: OSUDOVÝ LOS...

29.08.2004, 01:26
Aktuality
Zděšení! AC Milán s Barcelonou! Valencia s Interem! Real Madrid s AS Řím! Italsko - španělská válka na obzoru!! Baroš proti Plašilovi! Nedvěda budou hlídat Grygera s Galáskem! Manchester na Spartě! Mourinho se vrací na místo činu! Larsson právě tak! Co na to říkají hlavní protagonisté, jaké jsou jejich první názory a postřehy? Zde je máte...



Mauro Silva (Deportivo): "Nevidím jednu jedinou lehkou skupinu a v té naší nás nečeká procházka růžovým sadem. Alespoň, že jsme se vyhnuli Bayernu, Milánu... Začíná tvrdá práce, den co den, musíme se připravit dobře. Postup je naším hlavním cílem začátku sezóny".

Rick Parry (FC Liverpool, ředitel): "Nehrajeme ve skupině těch velkých, ale na jásání je ještě čas. Ne vždy ti slavní jsou i nejlepší, jak nám ostatně ukázal minulý ročník evropských pohárů. Hlavně jsme spokojeni z našeho návratu do "Evropy". Čeká nás "španělské" derby s Deportivem, věřím že Rafa Benítez něco na své krajany vymyslí. Respektujeme naše soupeře, ale strach z nich rozhodně nemáme."

Didier Deschamps (Monaco, trenér): "Liverpool je vždy těžký soupeř, ale jinak je to docela příjemná společnost. Pokusíme se postoupit, ale nebude to jednoduché, hrát v Anglii je dost komplikované, ty jejich stadióny, nevím, nevím. Ale navázat na loňský úspěch, snad ano, ale..."

Dušan Bajevič (Olimpiacos, trenér): "Všichni soupeři v naší skupině patří v Evropě mezi ty lepší. Musíme hrát na hranici našich schopností a při troše štěstí by to mohlo vyjít. Máme zkušený tým, řadu roků hrajeme tuto soutěž. Monaco a Depor jsou technické celky, Liverpool žije ze slavného jména, ale je to mladý kolektiv."

Emilio Butruageňo (Real Madrid, generální sport. ředitel): "Bylo to jen další losování v řadě a po něm se vždy každému něco nelíbí, nezamlouvá. Ale já si myslím, že Real má na postup do další fáze. Víme velice dobře, že dnes jsou mužstva vyrovnaná, nedá se spoléhat na teoretické odhady a předpovědi. Los je dobrý, jedeme do Německa, to bude moc důležitý start, pak máme doma Řím a Kyjev. Věřím, že po odvetě v Kyjevě budeme mít jasno a postup bude náš."

Franco Baldini (AS Řím, sport. ředitel): "S Realem jsme sehráli řadu zápasů, není to tedy pro nás nic nového. Tak jako jsme my dokázali vyhrát na Santiago Bernabéu, oni umí vyhrát u nás. Není výhodou hrát hned 1.kolo s Kyjevem, oni mají polovinu sezóny za sebou a my ještě ani nezačali. Bayer Leverkusen se po problémech postavil na nohy a je znovu nebezpečným rivalem!"

Klaus Augenthaler (Bayer Leverkusen, trenér): "Když jsme sem postoupili, věděli jsme velice dobře, co nás čeká. Nejsme favority v této skupině, ale ve fotbale se dějí kolikrát věci!"

Jozef Szabo (Dinamo Kyjev, trenér): "Jen blázen může čekat náš postup do dalšího kola. Ano, přiznávám, jsem blázen. Jen se podívejte na výsledky loňského ročníku. Real, Řím? A kde skončili!? Kdo ví, co se stane letos."

Henrik Larsson (Barcelona): "Vím velice dobře, co nás čeká v glasgowském 'Ráji', zvláště v noci poháru zaslíbené. To bude pro Barcu hodně složité, hrát v tomto kotli. Celtic vyřadil Barcelonu již v loňském Poháru UEFA a fanoušci jsou ve Skotsku opravdu tím dvanáctým hráčem. Pozor na to!"

Carlo Ancelotti (Milán, trenér): "Tak to není ale vůbec lehká skupina. Včera jsme s Barcou prohráli a dnes víme, že to je opravdu dobrý tým. Celtic v posledních letech několikrát dokázal, že tyto turnaje hrát umí, Šachťor se zase v létě kvalitně posílil. Ale jsem v klidu, protože vím, že naši soupeři se nás bojí mnohem víc, než my jich!"

Martin O'Neill (Celtic, trenér): "Vidím skupiny snadnější, než je ta naše, ale jinak se dá říci, že v LM si nevybereš. Jak vytahovali ta jména, tak po Barce a Milánu jsem si říkal - sem ne, tady být nechci! Asi není těžší a vyrovnanější skupina, ale zase ty zápasy, co sehrajeme, to bude dobrá škola, atraktivní pro diváky. A to, že se vrátí Larsson hrát k nám? Já to čekal, je to něco speciálního."

Viktor Prokopenko (Šachťor, viceprezident): "Jak můžeme být v klidu, když nás čeká taková trojice. Lepšili jsme se každým rokem, cílem byla Liga Mistrů. Teď, když jsme v této skupině a vidím složení těch ostatních, tak je tu jediný rozdíl. Jsou zde čtyři zcela rozdílné taktické styly hry. Bude to vynikající pro diváky, nesmíme nastupovat předem poraženi!"

Claudio Ranieri (Valencia, trenér): "Inter má velké hráče, Brémy jsou nejlepší v Německu, a kdo vyhraje tuto ligu musí být hodně silný, Anderlecht má zkušenost a je to již tradiční účastník. Je to od začátku komplikované."

Hugo Broos (Anderlecht, trenér): "Ptáte se, zda jsem spokojen? Ne! Werder Bremen jsem nechtěl, ze čtvrté urny byl nejnepříjemnější. Nejhorší je to, že Němci se nevzdávají nikdy, vedete o dva góly, ale dokud soudce nepískne konec, nemáte jistotu. Jako jednička ve skupině je Valencie a to je dobré, Inter je asi lepší, bude to moc složité."

Thomas Schaaf (Werder Brémy, trenér): "Vyrovnané, zajímavé, nemohu se dočkat zahájení zápasů prvního kola. Strach nemáme, bude to bitva, postoupit může z této skupiny kdokoliv."

Roberto Mancini (Inter, trenér): "Složité, ale ne nemožné. Tady jsou jen velké týmy, nevyberete si. Jsem optimista, Inter má výborné fotbalisty, jsme schopni porazit každého soupeře!"

Tak to bylo několik prvních reakcí na los Ligy mistrů. A jaký je náš názor? Ten amatérský a tudíž omylný...

Skupina A: Velice vyrovnaná, Monaco asi letos nezopakuje loňskou sezónu a Deportivu nenasází onu nadílku. Řekové budou betonovat, Liverpool je doma těžko k poražení, Deportivo sází na sehranost. Můj tip na postup: DEPORTIVO, LIVERPOOL.

Skupina B: Ve vší úctě k ostatním... REAL, AS ŘÍM.

Skupina C: Ajax bude tradičně zlobit a právě tak tradičně to nedotáhne do postupového konce. BAYERN, JUVENTUS.

Skupina D: Sparta to ve skupinách umí. Doma to "ušmudlá", z venku něco přiveze a kolem a kolem jí to k postupu pomůže. Ale Manchester bude letos lepší než Chelsea vloni, a tak vyhraje bez problémů. MANCHESTER, ...... SPARTA!

Skupina E: Arsenal je letos favoritem číslo 1, a to nejen v této skupině. Nizozemci mají kvalitnější ligu a také kádr a proto... ARSENAL, EINDHOVEN.

Skupina F: Nevím, nevím, kdo jiný by měl postoupit, než dva z "nejnaducanějších" celků evropské fotbalové současnosti. BARCELONA, AC MILÁN.

Skupina G: Valencia na sestupu, Inter na vzestupu, Brémy jako vždycky, Anderlecht nepříjemný. To je jak hrát kostky, hoď a něco ti padne. INTER, WERDER.

Skupina H: Ruská liga je taková nějaká zvláštní a je v ní spousta "malých" Abramovičů. Jednou jim to vyjít musí. Porto víc ztrácelo než získávalo, po posvícení přichází břicha bolení. Paris Saint-Germain se potácí v průměru a proto - risk je zisk. CHELSEA, CSKA MOSKVA.

A teď to schytám a v diskuzi dostanu jmen. Dobrá, koncem roku si povíme!


Pár zajímavostí... Forum Grimaldi v Monaku vidělo losování a v osudích se objevila jména dvanácti bývalých držitelů tohoto poháru a jeden absolutní nováček: Macabi Tel-Aviv FC.

Současný klubový mistr Evropy, FC Porto, si to rozdá s Chelsea, kterou vede muž, jenž ho k titulu dovedl - José Mourinho.

CSKA Moskva se vrací do Evropy poprvé od roku 1992/93, kdy se začala hrát ta současná Liga Mistrů.

Walter Samuel si to také rozdá se svou bývalou láskou. Real - AS Roma bude mít tedy pikantní příchuť!

V této skupině dojde rovněž k odvetě za "finále tohoto století" z roku 2003, mezi Realem a Bayerem Leverkusen. Byl to velký zápas Zinedine Zidana.

Ajax zase zavzpomíná na jiné finále evropského poháru, kdy v roce 1996 prohrál na penalty s Juventusem. Jak tomu bude 15. září?

Barcelona, Milán a Celtic již pohár získali, nyní z nich jeden po zápasech ve skupině nebude mít na zopakování úspěchu šanci.

Zástupci Arsenalu se dnes mohli nosit jako královští pávi! A po právu. Neprohrát 43 ligových utkání v řadě a v Anglii k tomu... Gratulujeme i my!

Valencia, mistr Španělska a vítěz Poháru UEFA se utká s Interem Milán a bude chtít zapomenout na dvě čtvrtfinálová vyřazení právě s tímto soupeřem.

Porto hraje první zápas doma s CSKA Moskva 14. září na stadiónu Dragão. Tam také začínala jeho spanilá jízda za titulem v sezóně 2003/04.

A 25.května 2005 budeme znát nového vítěze Ligy mistrů. Finálové utkání se bude hrát na Atatürk Olympic stadium v Istanbulu a bude to poprvé, kdy se zápas o titul v klubové soutěží UEFA uskuteční za přímé asistence 80 tisíc diváků...


Zájem kolem losování opadá, je rozhodnuto, všichni už znají své soipeře. A bojovat se začne už zanedlouho. My budeme samozřejmě při tom...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Moc pěkný článek a ve valné většině sním souhlasím.

FORZA MILAN

Reagovat
HOST*

hmm FORZA AC MILAN

Reagovat
HOST*BESTie

souhlas s uniqiem.

neodepisoval bych vůbec porto, mela podle mě bude ve skupině C, tam by mohlo bejt dost výher venku a snad se wo to popere i valencie, fotbal werderu se mi fakt líbí jsou strašně sehraný..

Reagovat
HOST*bunda

Valencia urcite neni na sestupu a ze skupiny podle mne postoupi. Cerny Petr zustane Werderu .

Reagovat
HOST*Joekoski

Jenom Manchester nebude nikdy!!! silnejsi nez Chelsea!! Loni byla mala sance je porazit ale letos nenajdou premozitele!!

Reagovat
HOST*

Ale prosim te Arsenal by je klepnul jedna basen

Reagovat
PJ

To si piš že bude, Manchester je pořád lepší než Chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak Devils forever!

Reagovat
smazaný uživatel

To to si určtě nemyslel vážně? Nebo se nechám inspirovat Merenguesem a spadnu ze židle!

Reagovat
PJ

To sem myslel úplně vážně. A ze židle si klidně spadni, muj názor to stejně nezmění

Reagovat
alegre

Manchester je opravdu lepší než Chelsea. Arsenal je suverénní!

Reagovat
exmafie

U PJ vidím trošku subjektivní názor jako fandy ManU...Už první kolo premier league jasně naznačilo,že United budou letos hrát druhé housle (nemluvě o kole druhém)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já se asi dívám na jiný sport, pač ať se podívám kamkoli, tak Chelsea porazila Manchester, je před ním, tak já fakt nevím

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea vyhrala nejtesnejsim rozdilem proti vyrazne oslabenymu Manchesteru....pro presnost

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale bohužel chyba manchesteru, že nemají dostatečně široký kádr, že pak prohrávají kvůli zranění. Prostě prohráli, je jedno proč.

Reagovat
smazaný uživatel

muzu ti na to zase rict ze je to chyba chelsea, ze vlastne hrajou spatne, kdyz se takhle natrapila na vyhru proti manchesteru, kterej nema dostatecne siroky kvalitni kadr

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdybych všechny týmy dělali takové chyby, že vyhrajou nad Manchesterem, tak by byl fotbal o dost zajímavější, ne? Takové chyby bych si nechal klidně líbit a trpěl bych je i u Barci...

Reagovat
exmafie

Nevěřím,že postoupí oba dva giganti,ve skupině mají Šachťor a ten vytře všem odborníkům,historikům a statistikům zrak,celá evropa bude mluvit o obrovském překvapení,ale já Doněcku věřím na úkor AC Milán,toť moje prognóza LM...

Reagovat
HOST*nikdo

Nikdo Ti to nebere!

Reagovat
HOST*alegre

Chelsea sice vyhrává, ale po nepřesvědčivých výkonech o jeden gól. Až bude Manchester kompletní.......!

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak...pod to bych se podepsal

Reagovat
PJ

Až bude kompletní ....... tak všem nakope zadky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele