LM: ODVETY DRUHÉHO PŘEDKOLA

03.08.2006, 17:43
Komentáře a souhrny
Česká republika bude mít ve třetím předkole Ligy mistrů dva zástupce, Mladá Boleslav remizovala na hřišti Valerengy 2:2 a postoupila díky domácí výhře. O postup do hlavní soutěže se utká s Galatasarayem. Na mistrovský Slovan Liberec čeká Spartak Moskva, jenž těsně postoupil přes moldavský Sheriff Tiraspol.

Mladoboleslavští cestovali do norského hlavního města Osla s dvoubrankovým náskokem a tedy s velkou šancí na postup. Norský mistr začal odvetu aktivně, v osmé minutě Holm po kolmé přihrávce dopravil míč za záda gólmana Kučery, byl však v ofsajdu. Hosté se spoléhali na pevnou obranu a brejky, po jednom z nich pálil mimo Poláček, ve dvacáté minutě po rohu zakončovali Ševinský a Vít, míč však do sítě nepropasírovali.

Valerenga měla dál mírnou převahu, při ranách Holma a Floa se vyznamenal Kučera, po krásném pokusu Dos Santose ve 33. minutě jej zachránilo břevno. Bezbrankový stav nakonec do přestávky nevydržel, nebylo to však díky domácím, kteří by si vedení zřejmě zasloužili. Ve 41. minutě z přímého kopu centroval Kulič, našel Brezinského a ten přesnou hlavičkou poslal Mladou Boleslav do vedení - 0:1. Ještě v nastavení mohli domácí srovnat, největší šanci první půle však spálil Dos Santos.

Druhý poločas pokračoval podobně jako první - domácí měli více ze hry, ale hosté dobře napadali jejich rozehrávku, nepustili je do tlaku a sami stále hrozili z brejků. Valerenga potřebovala dát tři góly a stále útočila, její snahu povzbudil v 65. minutě Abrahám, když udeřil hlavou Holma a byl vyloučen.

Domácí hráli na riziko a brzy se dočkali vyrovnání. V 73. minutě přišel přímý kop z pravé strany a centrovaný míč v souboji s protihráčem srazil do vlastní branky Vít - 1:1. V následujících deseti minutách byla Boleslav pod velkým tlakem a jen s velkými obtížemi hájila postupový výsledek. Flo hlavou trefil tyč, Kučera lapil střelu zblízka.

V 84. minutě však přišla velká chvíle Marka Kuliče. Jakoby za sebou neměl téměř celý zápas, nadechl se k velkému sólu, utekl dvěma bekům, před brankářem zasekl a do prázdné branky rozhodl o postupu Mladé Boleslavi - 1:2. Valerenga v tu chvíli potřebovala přidat čtyři góly, což byl úkol nadlidský. Domácí se dočkali alespoň remízy, na konečných 2:2 vyrovnal po nedorozumění obrany Holm.

Druhý tým minulého ročníku Gambrinus ligy tak splnil cíl, postoupil do třetího předkola Ligy mistrů. Ani to s jistotou nebude konečná, poražené týmy z poslední části kvalifikace totiž "padají" do Poháru UEFA. A ani postup mezi evropskou elitu by pro Mladou Boleslav nemusel být nedosažitelný - z nasazených týmů dostala jednoho z "lehčích" soupeřů - turecký Galatasaray.


Druhý český zástupce, mistrovský Slovan Liberec, se do boje o Ligu mistrů zapojí právě ve třetím předkole a díky koeficientu se jako poslední vešel mezi nasazené týmy. Čekali tak přijatelní soupeři, z těch však, bohužel, los Slovanu přisoudil jednoho z těch obtížnějších - Spartak Moskva. I když nakonec mohla být cesta k miliónům schůdnější - Spartak totiž v souboji s moldavským Sheriffem Tiraspol postoupil jen díky brance z hřiště soupeře. V domácí odvetě sice měl navrch a více šancí, ale hosté mohli klidně skórovat z brejku a postarat se o překvapení. Nestalo se, odveta skončila 0:0 a Liberec tak příští středu večer na domácí půdě přivítá moskevský Spartak i se dvěma českými reprezentanty - Martinem Jiránkem a Radoslavem Kováčem. Právě druhý jmenovaný dal jediný gól Spartaku v prvním utkání v Tiraspolu (1:1) a rozhodl tak o postupu.

Na třetí předkolo se může těšit i slovenský mistr MFK Ružomberok. První zápas ve švédském Djurgaardenu sice prohrál 0:1, doma však zvítězil 3:1, postupový gól vstřelil dvě minuty před koncem český útočník Jan Nezmar. Na Ružomberok v boji o postup do hlavní soutěže čeká další ruský tým, mistrovské CSKA Moskva.

Jen krok k Lize mistrů chybí i dalším českým krajánkům, Romanu Bednářovi a Michalu Pospíšilovi ze skotského Heatrs of Midlothian. Ten remizoval 0:0 na půdě bosenského týmu Široki Brijeg a postoupil díky domácí výhře 3:0, ve třetím předkole na něj čeká řecký AEK Atény. Podobně je na tom trio Lokvenc, Ježek a Piták z rakouského Salzburku, ten celkovým skóre 3:2 vyřadil švýcarský FC Curych a utká se s Valencií.

Žádné větší překvapení se v odvetách nekonalo, možná jen vyřazení maďarského Debrecenu makedonským týmem Rabotnički Skopje. Jinak postoupili všichni favorité, velkými rozdíly své soupeře přehráli například Dinamo Záhřeb, Dynamo Kyjev nebo Fenerbahce. První zápasy třetího předkola jsou na programu již příští týden.


Výsledky
první zápas 0:1, postupuje Tampere United
první zápas 0:2, postupuje Glasgow Rangers
první zápas 0:1, postupuje FC Kodaň
první zápas 2:1, postupuje Dinamo Záhřeb
první zápas 0:1, postupuje CZ Bělehrad
první zápas 3:1, postupuje BATE Borisov
první zápas 0:1, postupuje Besiktas JK
první zápas 1:0, postupuje IF Elfsborg
první zápas 2:0, postupuje Šachtar Doněck
první zápas 1:0, postupuje Steaua Bukurešť
první zápas 2:1, postupuje FK Sarajevo
první zápas 3:0, postupuje Red Bull Salzburg
první zápas 3:1, postupuje Rosenborg Trondheim
první zápas 0:0, postupuje Slavia Praha

Příští kolo
14.08.2007
20:45Lazio Řím - Dinamo Bukurešť
20:45Glasgow Rangers - CZ Bělehrad
21:15Benfica Lisabon - FC Kodaň
22:00Valencia CF - IF Elfsborg
15.08.2007
16:30Toulouse FC - Liverpool FC
18:00Spartak Moskva - Celtic Glasgow
18:00Tampere United - Rosenborg Trondheim
19:00BATE Borisov - Steaua Bukurešť
20:00FK Sarajevo - Dynamo Kyjev
20:00Fenerbahce SK - RSC Anderlecht
20:15FC Curych - Besiktas JK
20:30Ajax Amsterdam - Slavia Praha
20:30Werder Brémy - Dinamo Záhřeb
20:30Red Bull Salzburg - Šachtar Doněck
20:45Sevilla FC - AEK Atény
20:45Sparta Praha - Arsenal FC


Autor: Petr Starý

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak ruzomberok hral ako z velkej knizky ale nakoniec len tak tak postupil lebo ten smatlacky gol djurgardenu:)))

Chvalim vykony saparu..dobry hrac este jeden rok bude na slovensku a potom pojde podla mna niekde do ciech..

A Nezmar hoci mal aspon 4 sance ale rozdaval lopty do ciar aj snazil sa.. na utocnika velmi dobre na slovenske pomery..a ved dal aj ten postupoovy gol...

Reagovat
smazaný uživatel

a ved aj zahodil tie 4 sance

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu mě štve,že tým jako je Barcelona musí vždy projít základní skupinou. Vždyt se hráči zbytečně unavujou, výsledek je stejně vždy stejný = jasnej postup.

Meli bychom být nasazeni do vyřazovací fáze LM a za tím stojím, my, jakožto obhájce trofeje.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje názory jsou čím dál zajímavější a čím dál více nesmyslné..

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsou zajímavé nebo nesmysln.

Reagovat
smazaný uživatel

napriklad prispevky niektorych uzivatelov chelseafora su natolko nezmyselne, ze sa na nich dokonale bavim a preto javim zaujem ich citat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak bych to vyjádřil..

Reagovat
smazaný uživatel

sám velký Sterda se jaksi neuměl vyjádřit, tak za něj zaskočil jeho parťák. Jak fungujicí spolupráce.

Reagovat
smazaný uživatel

To, že jsem tady v tu dobu nebyl, neznamená, že jsem se neuměl vyjádřit, kokote..

Reagovat
smazaný uživatel

ten jeho nick prinasa radu vyhod. vynadas mu , ale nic ti nato nemoze

Reagovat
smazaný uživatel

a ted mi babičko pověz tu pohádku o červené karkulce.

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě nic říkat nebudu, tenhle týden nemám moc času a už vůbec ne na tebe..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

možná je to narcistický dotaz pro náš klub, ale když ne tímto způsobem, tak bych to zavedl takhle.

32 klubů, od prvního kola vyřazovací část.

předcházelo by se tak nezajímavým duelům, kde o "nic" nejde a hráči klubů by tak šetřili síly na další fronty.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se směješ, ja se divím.

Reagovat
smazaný uživatel

ten tvoj prvy prispevok ma fakt dostal

Reagovat
smazaný uživatel

Tym co navrhujes sa moze dostat vyssie tym, ktory si to zasluzi daleko menej ako ine tymi.

Reagovat
smazaný uživatel

může, ale nemusí, v tom dvojzápase prostě a jednoduše musí ten silnější tým ukázat, že kvalitami převyšuje svého soupeře. A když to neukáže, tak si holt zaslouží postup ten papírově slabší soupeř....

Reagovat
smazaný uživatel

takze ty chces najprv zakladen skupiny a potom nech je vitaz automaticky zaradeny do vyradzovacej fazy ? takze kopu tymov, ktore vypadli mozu byt eventualne lepsich ako ten tvoj automaticky nasadenych. si spomeniem na porto a ich odchod trenera a xy hracov , alebo ako to mam vlastne chapat ? LEN vyradzovaciu fazu rozhodne nechcem

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoduše chci jen vyřazovací fázi. Zákadní skupiny jsou pro mě zbytečné, týmy se unavujou už v tak nabitém kalendáři.

Pro mě by byla Liga Mistrů atraktivnější, kdyby se hrálo stylem 32 týmů - od prvního kola vyřazovací fáze (dvojzápas)

Až by se došlo do finále.

PRotože už v tak náročné sezoně by se mělo hráčům trochu ulehčit. Protože stejně většinu z nich na konci sezony čeká MS, popřípadě Euro....

Ale když je ted systém takový, jaký je, tak mi je hráčů Barcy a ostatních velkoklubů upřímně líto, ta zátěž je abnormální, ještě že máme široký kádr....

Toho automaticky nasazeného vítěze beru zpět, to platí jen v případě vítězství Barcy.

Reagovat
smazaný uživatel

"předcházelo by se tak nezajímavým duelům"

taktiez mozem povedat, ze pribudne nepeknych taktickych zapasov. ja som jednoznacne za zachovanie skupin a pacilo sa mi to dokonca i ked bola ja druha faza skupinova. je to boj na dlhu trat a nie len zbytocne vyradenie v pripade jedneho posmyknutia ( xaviho )

Reagovat
smazaný uživatel

i ked fyzicky to je narocne. vsetko ma svoje pre i proti.

Reagovat
smazaný uživatel

A tak je to dobře, jaký by byl svět, kdyby všichni se vším souhlasili. To by nebylo to pravé ořechové. Alles gute.

Reagovat
Pharrell

jezisimarija!!! od 1.kola vyrazovaci faze se hralo naposledy v predchudci LM -PMEZ!!

Reagovat
smazaný uživatel

panecku Kokotove,to su nazory jak pojme na jahody

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem pro okamžitý návrat tohoto modelu pánové!

Reagovat
HOST*Cyracle

Kokotove, ty jsi blázen! Nezajímavé zápasy v LM???? Jako jaký máš třeba na mysli. Každý tým, který se dostane do LM, alespoň do základní skupiny je naprosto kvalitní a výborný tým na světě. Do LM, což je špička klubové scény, se dostanou jen Ti nejlepší za uplynulý rok, což zaručuje kvalitní, ba výborný zápas. A to, i když hraje Sparta vs Dynamo Kiev!!!!!!!!! No ale KOKOTOV TAKOVÉTO DLE NĚHO NUDNÉ ZÁPASY LIGY MISTRů ODSUZUJE A TÍM PÁDEM HÁŽE DO KOŠE TÉMĚŘ polovinu EVROPSKÉ KLUBOVÉ SCÉNY. JSI BL8ZEN KOKOTOVE A TO myslim doslova s urážkou na TVé názory, tedy na Tvoji osobu, ale to už je zas něco jiného, než fotbal.....

Reagovat
smazaný uživatel

Soutěž ty základní skupiny jen zbytečně prodlužujou, jsem rád, že uefa byla před několika lety tak moudrá a rozhodla zrušit osmifinálové skupiny. A nevím, co by na kvalitě ubralo, kdyby zrušila i ty základní. Protože diváky, až na fanoušky zainteresovaných klubů moc nezajímají duely o třetí až čtvrté místo. Dočkali bychom se více napjatých duelů.

Reagovat
HOST*Cyracle

Prosim Tě jak to myslíš s těma silama? Za chvilku budeš tvrdit, aby se v LM odehrál 1 zápas, aby byly čerství a plni sil. Věř tomu, že o jejich energii a síly je dostatečně postaráno. Samozřejmě únava přijde, ale určitě ne díky bojům v základní skupině. Jsou to špičkoí sportovci na vrcholové úrovni, ostatně pravidla třeba jako na Wimbledonu asi těžko budeme zavádět. Já osobně bych nechtěl propásnout pro většinu z nás postupně zajímavější zápasy v základní skupině. Zejména přijít o tu atmosféru v závěrečných bojích v základních skupinách bych opravdu nechtěl nikdy vynechat!!! Krom toho mnoho týmů, kteří s odřenýma ušima vylezou ze základní skupiny, pak doslo perlí v samotných vyřazovacích bojích a dosti jim to přidává na sebevědomí, což nezaručuje nic jiného, než kvalitnější zápasy v LM a to od začátku do konce, ať už jde o Dynamo Kiev či Man.Utd.

Reagovat
HOST*Cyracle

Kokotove my dva se asi nikdy neshodnem. Jak by nějaký tým mohl rovnou do vyřazovacích zápasů LM bez bojů v základní skupiny? Na Mistrovství nároďáků pošleme příště na MS2010 Itálii rovnou do playoff, by jsi taky mohl tvrdit v dalších příspěvcí. Panebože Liga mistrů je prestižní právě proto, že každý tým od začátku do konce můsí bojovat a to bez vyjímky. A ne, že si jednou za rok zahrajou LM čtyry zápasy a odejdou s trofejí - to je NESMYSL ne? Klapy klap, už Ti to došlo?!? jak takovou blbost můžeš vypustit, respektive´jak Tě to napadlo - snílku. Ne to už jsou otázky mimo fotbal. Zkrátka Barcelona pro mě je číslo 1 vedle Arsenalu, ale rozhodně ji chci vidět postupovat ze zákládní skupiny až do závěrečných bojů - To je přece kouzlo LM a takovýchto trofejí jako je samotné MS. Kokotove, ty jsi doslova fotbalový anti-magic child

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vidno někdo si tu léčí nějaké bolístko. Nechceš na mě reagovat ještě desetkrát? nebo lépe dvacetkrát s padesáti otazníky? Vsadil bych se, že si sterda.

Reagovat
smazaný uživatel

Drž hubu kokote, máš asi nějakej psychickej problém, že všechny příspěvky přisuzuješ mě..

Reagovat
smazaný uživatel

jsou ti podobné....a to doslova.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty po týdnu na EF budeš tvrdit, co je komu podobné..

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo Záhřeb - Arsenal FC 2

Austria Vídeň - Benfica Lisabon 2

Hamburger SV - Osasuna Pamplona 1

AC Milán - CZ Bělehrad 1

Red Bull Salzburg - Valencia CF 2

Olympique Lille - Rabotnicki Kometal 1

FC Kodaň - Ajax Amsterdam 2

CSKA Moskva - MFK Ružomberok 1

Šachtar Doněck - Legia Varšava 1

Liverpool FC - Maccabi Haifa 1

Dynamo Kyjev - Fenerbahce SK 2

Galatasaray SK - Mladá Boleslav 1

Levski Sofia - Chievo Verona 1

Standard Lutych - Steaua Bukurešť 2

Slovan Liberec - Spartak Moskva 1

Hearts of Midlothian - AEK Atény 1

Vsadte si a slibuji vám, že si s úsměvným a spokojeným výrazem ve tváři příjdete pro výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to aby som bezal do stavkovej, jo ?

Reagovat
HOST*Cyracle

Vsaďte si na výběr KOKOTOVA a budete kokoti vy sami. Ten je uplně mimo fotbalové dění. Chtěl bych vědět, co ví o týmu tAEK Atény a zda ví jaká je situace v klubu atd. On prostě někde někdy slyšel slovo HEARTS a hned to je pro něho tutovka. Kokotov je total mimo. Ále na druhou stranu mají právě takovýto blázni v sázení štěstí, hodně velké štěstí - což by potvrdilo, že KOKOTOV JE HODNĚ VELKÝ BLÁZEN

Reagovat
smazaný uživatel

Mno, AEK teda rozhodně s Hearts vypadnou..Se Slovanem bych si nebyl tak jistý a o Fenerbahce taky ne ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Je to blázen, hoďte na něj síť!

Reagovat
HOST*

Hearts of Midlothian - AEK AtényLevski 2 Sofia - Chievo Verona 2 Dynamo Kyjev - Fenerbahce SK 1

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci na tebe být zlý trampo s nickem cyracle. Ale musím ti něco zásadního vysvětlit. Něco zlomového, co bude odrazovým

můstkem mezi mnou a tebou.

Situace se má takhle - Ja napsal do diskuse SVUJ názor. Má úvaha o tom, jak by liga mistrů mohla vypadat.

Samozřejmě, je to razantní změna, ale je to k dobru věci.

Je třeba brát v úvahu, že ty jsi kopal přinejlepším kopal někde v pralesní lize, kde máte tak dva treninky týdně a zo toho jeden odpadne, protože vás tam příjdou tři.

Takže o zátěži na fotbalisty bohudík nemáš pravdu. Ono hrát systémem středa - sobota - útery k tomu nějaký domácí pohár není nic snadného. Sice jsou to profesionálové, ale pořád jen lidé. Tudíž se únava může po nějaké době projevit. Když k tomu řipočteme, že víkendové zápasy top lig nejsou žádná oddechovka. Výjde nám, že zátěz je abnormální a pokud týmy nemají široký kádr projeví se to únavou, ztrátou výbušností a zvýšeným výskytem zranění.

Systém od prvního kola vyřazovací fáze byl úrovni Ligy Mistrů podle mě pomohl. První kolo dvojzápas, osmifinále dvojzápas, čtvrtfinále dvojzápas, semifinále dvojzápas až by se došlo do finále.

Méně utkání = větší kvalita, v hodně zápasech základních skupin vidíme, že týmům už o nic nejde, stejně v mnoha případech nasadí slabší sestavu.

Takhle by byly duely vyhecované, šlo by o hodně. Tým by v prvním zápase prohrál, v druhém by musel dotahovat, otevřel by obranu a viděli bychom plno krásných akcí.

Ale je to věc názor a ja ten tvůj respektuju, ikdyž agresivitu, kterou si ke mě směřoval byla až moc cílená a vše si vyvrcholil pátou reakcí trapnou větou. "Chtěl bych vědět, co ví o týmu tAEK Atény a zda ví jaká je situace v klubu atd," v tom případě by ses měl trochu poinformovat ty.

Tvé trapné reakce k mým tipům si to jen podtrhl. Je to jenom tip a tolik povyku.... Očividně tě něco trápí, ale ja ti fandím, možná sis tvými příspěvky trochu ulehlčil.

Dám ti jednu radu - Zajdi si někam vyprázdnit kasu, at se ti pod tou tíhou neustálého stresu nepodlomí kolena....

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci se do toho vměšovat, ale tvé "nahodilé" názory se mi také nelíbí. Už jsem na tebe u některého článku reagoval, ale nemůžeu si vzpomenout. Jsi mi nesympatický !

K té myšlence s LM: nn, ano bylo by to pro hráče lepší, ale... kdy se poštěstí, že zatím jenom na Letnou přijede třeba Real, i když nenasadí všechny své "opory". Nebo rodící se CFC s Veronem,Crespem,Cudicinim,Bridgem,Lanpardem. Silný Arsenal s velkolepým Henrym atd. Třeba se poštěstí i Liberci nebo snad ML BOL a budeš rád, že uvidíš konfrontaci českého fotbalu, třeba i jen s béčkem Barcy.

Reagovat
HOST*

Nejsi ty náhodou ten fanoušek Atlética Madrid?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bolo trapne

Reagovat
smazaný uživatel

jj jsem a nestydím se za to. narozdíl od tebe, který se dokonce stydí i za svůj imaginární nick.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co se furt chlámeš chaláne?

Reagovat
smazaný uživatel

nastava otazka, ci si to chlamanie zobral vzladom na teba pozitivne alebo negativne ?

Reagovat
smazaný uživatel

no možností na co jsi se "chlámal" je dost... neboj se rominho, rozpovídej se... čemu si se teda chechtal?

Reagovat
smazaný uživatel

nic negativne voci tebe, takze si domysli

Reagovat
smazaný uživatel

dobre chalane, domýšlám si a vychází mi... smál ses jak vtipně jsem toho borce setřel

Reagovat
smazaný uživatel

trefa

Reagovat
smazaný uživatel

no vidíš, že si borec. si borec, ty si boreeec!!!

Tak dík no...

Reagovat
HOST*peti

pozeral som prehlad zapasov na august a nikde som nevidel ziadny zapas lfp neviete prosim vas niekto ci ju budu davat aj tento rok?

Reagovat
smazaný uživatel

nikomu chybat nebude..

Reagovat
HOST*Mára

pardon za roztáhnutí

Reagovat
HOST*Mára

Pičo to je kunda jako bunda

Reagovat
smazaný uživatel

ještě ze sebe sundat ten hadr a bude dokonalá

Reagovat
HOST*Mára

Víš jakej to musí být nádherný pocit,jebat jí a přitom čumět na barcelonský dres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele