LM - 1. ZÁPASY 1. PŘEDKOLA (STŘEDA)

19.07.2007, 13:14
Komentáře a souhrny
Liga mistrů za sebou má všech čtrnáct úvodních zápasů prvního předkola. Jistým postupujícím je FK Sarajevo, které se nechovalo jako slušný host a na Maltě nastřílelo šest branek. Za postupem vykročila rovněž Žilina, i když v jejím případě se možná očekávalo více...

Pobeda - Levadia Tallinn 0:1 (0:0).
Makedonský mistr zklamal a řádně si přibouchl dveře do druhého předkola. Jedinou branku utkání dal v 53. minutě Nahk, který obranu v čele s brankářem zaskočil z trestného kopu. Domácí naděje alespoň na vyrovnání pak v 74. minutě zhatil Stojkovič, který po faulu na Cepauskase dostal červenou kartu.
Branky: 53. Nahk.

Dudelange - Žilina 1:2 (1:0).
Slovenský celek potvrdil roli favorita, utkání ale nebylo tak jednoznačné, jak se čekalo. Domácí dlouho vzdorovali a těsně před koncem první půle šli senzačně do vedení, když se z trestného kopu trefil Di Gregorio. Stejnou výhodu ovšem ihned po změně stran dostala také Žilina a rovněž Jež byl úspěšný. Hosté se s remízou nespokojili a nakonec se jim podařilo vstřelit i vítěznou branku, souboj s pražskou Slavií je tak hodně blízko.
Branky: Di Gregorio (pen.) - 47. Jež (pen.), 74. Lietava.

Sheriff Tiraspol - FC Rangers 2:0 (1:0).
Zápas hodně ovlivnil jeho úvod, v němž byl vyloučen hostující Salmeron. Domácí sice nespustili žádnou kanonádu, dvoubrankové vítězství je přesto dobrým vkladem do odvety. V té bude celku z Andorry chybět Teba, který byl podobně jako Salmeron vyloučen.
Branky: 45. Kuchuk, 79. Gorodetchil.

Mersaxlokk - FK Sarajevo 0:6 (0:4).
Nejvyšší výhra prvních zápasů prvního předkola se zrodila na Maltě, kde tamní Mersaxlokk nedokázal vzdorovat ofenzivním manévrům fotbalistů ze Sarajeva. O osudu utkání se rozhodlo již v první půli, po dvou brankách si na své konto připsali Rascic a Obuca.
Branky: 5. a 9. Rascic, 20. a 65. Obuca, 41. Maksimovic, 87. vlastní Licari.

NK Domžale - Tirana 1:0 (1:0).
Fanoušci ve Slovinsku viděli jenom jednu branku, mohli však být na výsost spokojeni. Na konci první půle ji totiž zaznamenal Jankovič, a to fantastickou střelou z dobrých třiceti metrů. Tirana vsadila na zabezpečenou obranu a její hráči domácího brankáře příliš nezaměstnali.
Branky: 45. Jankovič.

Derry City - Pyunik Jerevan 0:0.
Tým Johna Robertsona nedokázal vstřelit branku arménskému šampionovi a řádně si tak zkomplikoval cestu do druhého předkola. K souboji se Šachtarem Doněck má po bezbrankové remíze blíže Pyunik.

Hafnarfjordur - HB Torshavn 4:1 (2:1).
Severské derby mělo hodně jednoznačný průběh, Islanďané svému soupeři nasázeli čtyři branky a jsou jednou nohou v dalším kole. Dvěma trefami se blýskl Vilhjalmsson, domácí dokonce dali všechny branky, jediná trefa HB totiž byla vlastní.
Branky: 16. a 58. Vilhjalmsson, 14. Bjarnason, 52. Olafsson - 44. vlastní Nielsen.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Cece, este stale si myslis, ze s tou Slaviou to bude hracka ? Vcera to vraj len tak tak uprdkali.

Reagovat
HOST*Balu

No podla mna dolezite je aby sa dostali do skupiny alebo aspon 3 predkola. Neviem ci si spominas ale aj petrzka postupovala LTT, najskor s tym kazachstanskym muzstvom po predlzeni, potom s Celtikom to bolo o chlp, aj ked prvy zapas vyhrali 5:0, ale druhy prehrali 0:4, a s Partizanom postupili az na penalty! Nech radsej setria sily na Slaviu

Reagovat
smazaný uživatel

Petrzalka svoju kvalitu mala, co potvrdila v Lm, ale dostala sa tam hlavne vdaka haluzy, ktora si vsak nemusi sadnut na Zilinu...preco by aj mala, ze ?

Mimochodom, udajne si brankar Ziliny proti tym amaterom vcera docela zachytal.

Reagovat
HOST*Balu

tiez som pocul co ma prekvaplo

Reagovat
HOST*ital

To nám ta sezóna hezky začíná.Všechny zápasy,co nebyly tisíciprocentní tutovky, nevyšly.Ještě,že jsem dal jeden tiket jenom s těma tisíciprocentníma a i u nich jsem se zapotil.

Reagovat
HOST*Bender

Slavia nikam nepostoupí. Ani s "božským" Šmicrem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně, aby postoupila Sparta s "nadpozemským" Řepkou.

Reagovat
HOST*Bender

Neboj se. Sparta dobře vyzbrojila a postoupí bez problémů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*1860

Bender mel vzdycky blby a nevkusny vtipy.. njn futurama..

Reagovat
HOST*Bender

Možná si je jen nepochopil. Pane 1860.

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Shevchenko, ty seš hovado

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Bez problémů ne, ale snad postoupí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele