LJUNGBERG PŘESTOUPIL DO WEST HAMU

23.07.2007, 15:41
Aktuality
Londýnský Arsenal opouští jeho služebně nejstarší hráč, švédský záložník Freddie Ljungberg dal Emirates Stadium sbohem a upsal se konkurenčnímu West Hamu. Na tomto přestupu se velkou měrou podepsal několik týdnů starý odchod Thierryho Henryho do Barcelony...

Ljungberg přišel do Arsenalu v roce 1998 za tři miliony liber ze švédského Halmstadu a stal se jedním z nejpopulárnějších hráčů Gunners. Za londýnský klub odehrál celkově 325 zápasů, v nichž zaznamenal 72 branek.

West Ham za hráče zaplatil tři miliony liber a získal tak náhradu za Yossiho Benayouna, který se nedávno upsal Liverpoolu.

"Před dvěma roky, když jsem podepsal novou smlouvu, jsme se hodně bavili o budoucnosti a o tom přivést velké hráče. I když jsme budovali nový stadion, chtěli jsme zůstat na vrcholu jak v Anglii, tak v Evropě. Pro mě se nic z toho nestalo. Zůstal jsem, protože jsem chtěl zůstat věrný Arsenalu. Ale když Thierry Henry odešel, cítil jsem, že je konec," zdůvodnil Ljungberg své rozhodnutí odejít.

O Ljungberga měly vedle West Hamu zájem ještě Manchester City a Fiorentina. 30letý záložník se nedávno nechal slyšet, že pokud z Arsenalu odejde, upřednostní zahraniční klub. Rozhodnutím přestoupit do West Hamu si tak zřejmě znepřátelí část fanoušků Arsenalu.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fotbec je nevyzpytatelný..

Reagovat
HOST*

proc by mel byt nahrada za benayouna? kridlo a tvorivej stredni zaloznik.....ja nevim ale me prijde freddie jeste docela dobrej....kdyby ho koupila treba chelsea tak myslim ze je to slusna alternativa za maloudu a cola...nebo kdokoliv ze zahrnicnich tymu treba AC,inter....a oni se o nej zajimaj jen fiorentian a city...asi ma velkej plat

Reagovat
HOST*Parker

Dobrá posila pro WHU, z Aresenalu se pomalu ale jistě stává průměr v Premier League.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud je koupí Ecclestone, tak jsou za vodou a můžou koupit koho chtějí.

Reagovat
Kily

jenomže ecclestone je už nekoupí, popřel to

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

1, byl často zraněný

2, výkony nijak neokozloval, alespoň ne v sezoně 2006/07

Takže Arsenal přišel o ikonu, ale ze sportovního hlediska ho to tak neoslabí.

Reagovat
HOST*

Drz hubu ty pico....mame nejlepsi mladiky v premier league......a nejhur bude 4.

Reagovat
HOST*

Drz hubu ty pico....mame nejlepsi mladiky v premier league......a nejhur bude 4.

Reagovat
HOST*

arsenal bude hrat o 11. misto

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslim si, ze by Arsenal bol na tom az tak spatne, aby nemohol pomyslat na prvu stvorku.

Reagovat
HOST*Parker

Myslet můžou třeba na titul, ale Tottenham je lepší, do 4 nebudou ani omylem.

Reagovat
smazaný uživatel

V com je Tottenham lepsi ?

Reagovat
HOST*Parker

1. Arsenal má průměrný věk 22,5 let což je super juniorka, ale už ne tak dobrý když se jim někdo zraní a oni tam pošlou nějákýho 17 talenta, dále budou mít tihle mladí hráči nestabilní výkonost podobně jako loni. 2. Útok Tottenhamu je mnohem kvalitnější Berbatov, Keane, Defoa, Bent, zatím i Mido to jsou kanonýři. Arsenal má spíš technický hračičky, kteří mají nízkou efektivitu van Persie, Adebayor, Eduardo, Walcott, Bendtner, Reyes (pokud zůstane).

3. Brankář 37 letý Lehmann versus o deset let mladší Robinson.

4. Ambice klubů podle peněz na posily Arsenal přivedl jen Eduarda 8 a Sagnu 9 mega. Zatím co Tottenham Bent 24,75, Bale 14,7, Kaboul 12 a Taarabt 4 mega.

5. Odchod Henryho mimo jiné je dostal mentálně dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Uz v tejto sezone bol priemerny vek hracov Arsenalu nizsi a vid tabulku. Su to hraci sice velmi mladi, ale zato velmi kvalitni a talentovani.

2. S tym utokom by som mozno suhlasil, i ked napriklad Van Persie sa moze rovnat s ktorymkolvek utocnikom Tottenhamu ak od nich nie je lepsi. Podla mna aj ano. Dokonca ani ten Adebayor sa mi nezda o nic horsi ako Defoe, Keane a mozno i ten Bent.

Zaradit Eduarda do skupiny hracov s malou efektivitou ? Podla coho sudis ? Asi mas omaknutu chorvatsku ligu alebo sa ti tych cca 70 golov za dve sezony zda malo. Tym nehovorim, ze sa v Premier Leauge presadi...to len ta efektivita mi moc nesedi.

Kazdopadne som cital, ze Arsenal asi kupi dalsieho utocnika a stale sa rozhoduju ktoreho.

3. S tym suhlasim, i ked ak ma Lehmann formu, tak sa moze ist aj Robinsom zahrabat. Otazne je, ci ju Lehmann bude mat.

4. Tak na velkosti utratenych penazi snad ani nezalezi. Kazdopadne prestupove obdobie este neskoncilo, podla mojho nazoru Arsenal sa az na dve vynimky moc extra posilovat nemusel narozdiel od Tottenhamu a za dalsie "Bent 24,75, Bale 14,7"

5. Myslim, ze v tomto az tak problem nebude. Skor prestanu stale cakat na zraneneho Henryho.

6. Kedze si zacal porovnavat niektorych hracov, tak sa pozrime na obranu :

Eboue, Toure, Gallas, Clichy vs. Chimbonda, King, Kaboul, Bale(?). Ja sa teda bez vahania priklanam na stranu Arsenalu, ktora uz hra nejaky ten piatok spolu a zlepsovali sa s kazdym zapasom. Tottenham bude musiet Kaboula a Baleho zapracovat a nebude to pre tohto cudzinca a mladika asi nic jednoduche.

Zaloha :

Hleb, Fabregas, Gilberto, Rosicky(Reyes?) vs. Lennon, Jenas, Zokora(Hudllestone, niekto iny ?), Petrov( ?)

Tiez by som sa priklonil na stranu Arsenalu, kedze ich zaloha dokaze takmer v kazdom zapase diktovat tempo hry, co sa o tej Tottenhamskej neda povedat. Sice by sa im hodil prave hrac ako Lennon, ale ak ostane Reyes, alebo sa zapracuje Walcott, tak v tom nevidim problem.

7. Vsetci mladici su zase o rok starsi, skusenejsi a zohratejsi. Uz v tejto sezone ukazali, ze bez Henryho dokazu hrat uplne vyrovnane partie a zbierat vela bodov s ktorymkolvek z velkoklubov. Problem mali hlavne so slabsimi supermi, kedze nedokazali premienat ako si uz spomenul sance. Je to aj slabsou efektivitou, ale aj nehoraznou smolou. Smolu predpokladat nedokazem, ale vybrali si jej az az a neverim tomu, ze to bude az take v buducej sezone.

8. Na rozmery a atmosferu noveho stadiona si uz mohli po roku zvyknut o cosi lepsie.

Reagovat
HOST*Heretic

Hmm...prispevek zajimavy pouze svoji rozsahlosti, ale v zadnem pripade ne objektivitou...

1)Golmani

Lehman vs Robinson ... jeden uz se neda povazovat za jistotu kvuli veku, druhy ma aspon potencial se jeste zlepsovat

2)Obrana

Kdyz uz musis vyjmenovat tak vsechny kvalitni...

Chimbonda - Dawson - King - Bale

vs

Eboue - Toure - Gallas - Clichy

...dovolim si tvrdit, ze az na v Premier League neostrileneho Bale absolutne vyrovnane (pokud tedy pomineme ze u Spurs sedi na lavicce kvalitnejsi hraci)

3)Zaloha

Lennon - Jenas - Zokora - Malbraque

vs

Hleb - Fabregas - Gilberto - Rosicky

Lennon je mile pred Hlebem, na ostatnich postech je lepsi Arsenal, ale pohled na lavicku je opet neuprosny. U Spurs sami reprezentanti u Gunners pouze dorost.

4)Utok

Berbatov - Keane (Bent - Defoe)

vs

Van Persie - Adebayor ( Eduardo - Walcott)

Plus JEDNOZNACNE pro Spurs! Kterykoliv utocnik Spurs se vyrovna Van Persiemu nebo Adebayorovi. Eduardo i Walcott jsou mozna talenti ale tim to konci, rozhodne to nejsou hraci od kterych se daji cekat pravidelne goly.

Mozna ze bude mit Arsenal dobry nastup do sezony, ale se soucasnym kadrem nema sanci ani bojovat o ligu mistru (i takovy Everton ma sirsi kadr). Par individualit v zaloze mancaft nedela, a ve chvili kdy prijdou zraneni tak je s nima amen. Siroky a vyrovnany kadr bude klicovy v zaveru sezony a nejpozdeji tehdy to Tottenham bude valcovat. Muj tip: Tottenham 4., Arsenal 6.

Reagovat
smazaný uživatel

2. Myslim, ze Clichy a Gallas su lepsi ako Bale a Dawson. Napriek tomu, ze Gallas mal v tejto sezone vypadky, tak Dawson by musel zacat dlhodobo dokazovat, ze je lepsi. Baleho snad ani hodnotit nebudem.

Zatial 2:0 a o tom, ze by z tych zvysnych dvoch pozicii v obrane ziskal Tottenham aspon bod, tiez nie som az tak presvedceny. Mozno ten King.

K lavicke asi tolko. Kaboul bol mozno vo fr.lige dobry obranca, ale to je aj Senderos alebo Djorou v reprezentacii a v Premier League to az tak svetove nie je, takze sa nechme prekvapit.

3. To, ze je reprezentant, znamena, ze je lepsi ako nereprezentant inej krajiny ? To snad nie.

Denilson, Flamini, Diaby svoju kvalitu maju.

Lennon a Hlebo su znacne odlisni hraci. Lennon je rw/lw, Hleb je skor Ram. Kazdy ma nieco do seba, takze s tym, ze je Lennon o mile lepsi, nemoze suhlasit.

4. "Kterykoliv utocnik Spurs se vyrovna Van Persiemu"...ked toto napises, tak potom neviem, ci "ale v zadnem pripade ne objektivitou" neplati nahodou pre teba.

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutne s tebou souhlasim....

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze jaky dela robinson minely....spoluhrac mu nahraje ono mu to podjede pod nohou a vlastnak.....nebo vlastni gol za repre.....

Reagovat
smazaný uživatel

Chapej nezalezi za kolik hrac prijde.....ale jak potom hraje.....treba bent muze bejt nejdrazsi bude hrat hovno....na penezich nezalezi......

Reagovat
smazaný uživatel

tottenham je zralej na sestup vole

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to hovno......nevim jestli nejakej tottenham je lepsi.......nemaj jedaninyho hrace lepsiho nez arsenal.....

Reagovat
smazaný uživatel

to ses peknej kreten kdyz si to myslis......

Reagovat
HOST*

vsak Ljunberg stejne lonskou sezonu skoro vubec nehral,tak nevim proc by to Arsenalu melo nejak uskodit ten jeho odchod

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak.

Reagovat
HOST*Juventus

Arsenal bude buď čtvrtý nebo páty ale horko těžko se bude dostávat do LM.No ale to čtvrté místo by to být mohlo Tottenham nemá lepší tým,hráči jako Rosický,Hleb,Fabregas,Toure,Adebayour atd.sou sice dost mladí ale zkušenosti jim nechybí.Na titul to nebude to je jasné ale 4 pozice jo.

Reagovat
HOST*Heretic

S celkem velkou jistotou muzu rict ze pred Arsenalem bude minimalne Chelsea, Man United, Liverpool a Tottenham.

Reagovat
HOST*sterda

Reagovat
HOST*

Je smutné, že tolik hráčů, kteří dělali Arsenal Arsenalem odchází a myslím, že příští sezóna pro ně nebude zas tak dobrá... na druhou stranu má ale Arsenal neuvěřitelný potenciál v mladých hráčích a za pár let se dostane vysoko. Doufám ;-)

Reagovat
HOST*Heretic

Obrovska posila pro West Ham. Pokud zustane zdravy(a snim zbytek tymu) muze WHU myslet na horni polovinu tabulky. A za 3mega se rozhodni vyplati, navic 30 let neni jeste takove stari ze by nemohl hrat spickovy fotbal 3-4 roky.

Reagovat
HOST*ds

ale to sou jen keci za pár let budou vysoko hráči pořád odcházejí a přicházejí a z kádru co má teďe Arsenal tak do 5 let tam zbudou zas jenom třeba 2-3hráči tak je to pořád že někdo odejde druhý příjde si nemyslete že když má Arsenal perpspektivní hráče že za pár let budou dobří.Zase je koupí nějakej velkoklub a bude.

Reagovat
HOST*bakasa

Arsenal všechny ty zas*aný týmy jako je Chelsea,Manchester,Tottenham atd...rozbije a odchod Freddieho na to vůbec nic nemění

Reagovat
HOST*Madridista

A ty si tak naivni fanousek nebo to pises jenom ze srandy?

Reagovat
smazaný uživatel

to je jen srandičkář,jinak se učí abecedu teprve

Reagovat
HOST*sterda

Být fanouškem Gunners, tak si asi skočím, protože Arsenal definitivně ztratil svou tvář.

Reagovat
smazaný uživatel

Hledá novou a věřím, že ti mladící budou v nadsázce noví Pirésové a podobně.

Reagovat
HOST*sterda

Hm, to je možný, ale nikdy to nebude ten Arsenal, jakým býval dříve. I kdyby tam byli hráči sebelepší, tak už jenom Highbury je o několik tříd výše, než nějaký Emirates Stadium. Ljungberg, Pires, Bergkamp, Henry a noho dalších, to byla parádní podívaná.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele