Ligue 1 souhrn - 6. kolo

29.08.2007, 23:07
Komentáře a souhrny
Alain Perri se úspěšně vrátil do Sochaux, jeho Olympique Lyon si domů veze tři body a také první výhru na hřišti soupeře v nové sezoně. Na půdě soupeře vyhrálo rovněž Monako a vyhouplo se tak do čela tabulky. Na to se jenom z dálky dívá Marseille, domácí porážka s Nice se rozhodně nečekala a je další komplikací v úvodu sezony...





Olympique Marseille - Olympique Nice   0:2
Branky:  51. Vincent Hognon, 87. David Hellebuyck

To, že hráči Marseille dnes nepůjdou v klidu spát zařídil tým Nice. Na Stade Veledrome přesvědčivě zdolal domácí 0:2. Znamená to první vítězství Nice na půdě Marseille od roku 1974. Tým Alberta Emona vstoupil do zápasu s jasně vytčeným cílem od začátku kontrolovat hru, ale po pár minutách bylo jasné, že Nice nepřijelo na půdu Olympique v pozici turistů. V prvním poločase sice měli více míč na kopačkách hráči Marseille, ale územní převahu nedokázali přetavit v branku. To se jim zle nevyplatilo v půli druhé. Čtyři minuty po pauze totiž dostal hosty do vedení Vincent Hognon po rohovém kopu Oliviera Echouafniho. Ještě větší tlak tak padl na Marseille, ovšem její hráči se vůbec neprosazovali v šestnátce, a proto skoro ani nemohli doufat ve vyrovnání. Do konce trápení Olympque zbývalo jen pár minut a domácí definitivně srazil na kolena druhým gólem David Hellebuyck. Ambiciózní Marseille tak stále zůstává za očekáváním ve druhé polovině tabulky Ligue 1.


AS Saint-Etienne - Racing Strasbourg   2:0
Branky:  36. Aruajo Ilan (pen.), 69. Yacine Abdessadki (vl.)

Les Verts vyhráli svůj druhý zápas v této sezóně. Tentokrát to schytal nováček ze Strasbourgu. Do velkých problému se hosté dostali devět minut před přestávkou, když byli oslabeni o jednoho muže v poli. Guillaume Lacour viděl červenou kartu po tvrdém zákroku v pokutovém území na Moustaphu Salla. Rezultoval z toho samozřejmě také pokutový kop, který proměnil ve svůj první gól v sezóně Brazilec Ilan. Opravdu špatné počasí nedovolilo ani jednomu z týmů předvádět líbivý fotbal. Další pohoroma pro hosty přišla v sedmdesáté minutě. Yacine Abdessadki, záložník Strasbourgu dopravil míč do vlastní sítě. Gólů mohlo Saint Etienne dát o hodně víc, ale proti byl Stéphane Cassard v brance hostů. Po sérii tří vítězných zápasů si tedy Strasbourg tentokrát nepřipsal ani bod, když prohrál v Saint Etienne 2:0.


AJ Auxerre - Stade Rennes   0:2
Branky:  17. Stéphane Mbia, 34. Jimmy Briand

Relativně snadné vítězstí si připsali hráči Rennes, kteří ve středu přijeli na půdu Auxerre. Ti dokázali před poločasem jít do dvougólového vedení a po pauze si náskok v pohodě pohlídali. Auxerre znovu ukázalo svoji špatnou defenzivu. V létě odešli Bakary Sagna a Younes Kaboul a to byla velká ztráta na kvalitě. První branku zápasu zaznamenal nedlouho po úvodním hvizdu Stephane Mbia. Přebral přihrávku od Bruna Cheyroua a chytrým lobem překonal Remyho Rioua v brance Auxerre. Netrvalo dlouho a brankář domácích se znovu díval nad sebe, když nad ním proletěl další lob. Tentokrát takto zakončoval akci Jerome Leroye Jimmy Briand. Největší nebezpečí pro hosty znamenal Kevin Lejeune, ale ani on nedokázal svůj tým vrátit do zápasu. Rennes porazil Auxerre bez problémů 0:2.


Le Mans UC 72 - Paris Saint-Germain   0:2
Branky:  37. Sylvain Armand, 53. Amara Diané

Museli čekat do šestého kola, ale nakonec se přeci jen hráči Paris Saint Germain dočkali. Ve středu večer si připsali první vítězství v sezóně 2007/2008 v Ligue 1. Schytalo to ve slušné formě hrající Le Mans. Hrdiny PSG se stali Sylvain Armand a Amara Diané. První čtvrtina zápasu patřila bez debat domácímu týmu. Ten měl dvě šance na získání vedení. Romaric střílel z pětadvaceti metrů, Stéphane Sessegnon to zkoušel hlavou, ale ani jeden z nich si na Mickaela Landreaua nepřišel. Pak se do hry dostali hosté a v sedmatřicáté minutě přišla první branka. Pierre-Alain Frau se sice ještě neprosadil, ale jeho pokus dorazil do branky Armand. Do dvougólového trháku šlo PSG po neproměněné šanci Tulia De Mela. Diané se dravým průnikem prosadil do šestnáctky domácích a dodal PSG klid. Hosté se tak snad dostali do formy před soubojem velkoklubů. V neděli totiž přivítají doma Olympique Marseille.


Olympique Lille - AS Monaco   0:1
Branka:  21. Frederic Piquionne

Rozjeté Monako opět vyhrálo. Tentokrát to schytalo Lille. Utkání však bylo poznamenáno faktem, že domácí hráli na Stade Lille Metropole o deseti mužích již od pětačtyřicáté minuty. Ludovic Obraniak uprostřed hrací plochy sestřelil likvidačním zákrokem Jerka Leka. Hráči Lille se cítili být sudím poškozeni, ale nezbylo jim nic jiného, než se s tím srovnat. Ještě před vyloučením Obraniaka však Monako vstřelilo vedoucí gól. Obrana Lille se nedokázala rychle zformovat po rohovém kopu, Jeremy Menez poslal míč zpět do pokutového území a Frederic Piquionne zvýšil svůj gólový účet v tomto ročníku Ligue 1 na čtyři zásahy. Lille se sice snažilo, ale proti vyrovnání byl výrazně Stephane Ruffier, brankář Monaka. Navíc si domácí museli dávat velký pozor na českého obra Jana Kollera, který se opět objevil v základní sestavě a který znamenal pro Lille neustálé nebezpečí. Žádná další branka ovšem již nepadla. Monako zdolalo Lille a vyhouplo se na druhé místo Ligue 1.


FC Metz - Girondins Bordeaux   0:1
Branka:  62. Alou Diarra

Méty vypadají, že upadají do velké krize. Doma proti Bordeaux znovu neuhráli ani bod. Laurent Blanc, trenér Girondins tentokrát zvolil sestavu s Marouane Chamakhem and Davidem Bellionem v útoku a Gabrielem Obertanem, který měl podporovat hroty z křídelního prostoru. Jediná branka zápasu padla v sedmašedesáté minutě. Nejdražší letní posila Bordeaux, Alou Diarra, zařídil, že se hosté mohou radovat ze tří bodů a ze čtvrtéhop místa, které jim po šesti kolech patří.


FC Sochaux - Olympique Lyon   1:2
Branky:  22. Valter Birsa (pen.) - 20. Karim Benzema, 56. Mathieu Bodmer

Olympique Lyon zavítal v šestém kole na stadion Sochaux. Hosté začali dobře. V devatenácté minutě se prosadil Karim Benzema, mladý talentovaný útočník, který v tomto období chytil velice dobrou formu a je ve střelecké pohodě. Anthony Réveillère vystřelil směrem na branku Sochaux, Teddy Richert jeho ránu neudržel a Benzema dorazil míč do sítě. Ovšem pouze o dvě minuty později již bylo vyrovnáno. Mathieu Bodmer fauloval v pokutovém území Lyonu Mevluta Erdinga a Birsa bez problémů nařízenou penaltu proměnil. Poté začali hrát více domácí a několikrát nebyli daleko od vedoucí branky. Jenomže od první minuty druhé půle bylo jasně vidět, že Lyon nechce nic jiného než tři body. V šestapadesáté minutě se jim to vyplatilo. Kim Kallstrom pronikl do velkého vápna, nahrál Bodmerovi a ten si nedělal problémy a bez rozmýšlení napálil míč do sítě branky Sochaux. Vypadá to tak, že se Lyon vrátil na vítěznou vlnu a po rozpačitém úvodu šplhá tabulkou výš a výš. Milan Baroš odehrál v dresu Lyonu devadesát minut.


FC Lorient - Valenciennes FC   1:3
Branky:  43. Sylvain Marchal - 27. Grégory Pujol, 39. Grégory Pujol, 88. Sébastien Roudet



Tabulka:
1. AS Monaco641111:413
AS Nancy-Lorraine541011:413
3. Valenciennes FC641112:713
4. Girondins Bordeaux63217:411
5. Stade Rennes63216:311
6. FC Lorient632110:811
7. Racing Strasbourg63128:510
8. Le Mans UC 7263128:810
9. Olympique Lyon53026:49
10. AS Saint-Etienne62226:48
11. Olympique Nice62226:58
12. Olympique Lille61415:57
13. Paris Saint-Germain61414:47
14. Olympique Marseille61325:76
15. Toulouse FC41124:74
16. Stade Caen41032:43
17. AJ Auxerre61052:133
18. Racing Lens40221:32
19. FC Sochaux60244:122
20. FC Metz60151:81

Příští kolo
01.09.2007
17:10Girondins Bordeaux - AS Monaco
20:00Racing Strasbourg - FC Lorient
20:00AS Nancy-Lorraine - AS Saint-Etienne
20:00Olympique Lyon - Le Mans UC 72
20:00Valenciennes FC - FC Metz
20:00Stade Caen - FC Sochaux
20:00Toulouse FC - AJ Auxerre
20:00Stade Rennes - Olympique Lille
02.09.2007
18:00Paris Saint-Germain - Olympique Marseille
20:40Olympique Nice - Racing Lens

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele