LIGUE 1 SOUHRN - 33. KOLO

21.04.2007, 19:39, aktualizováno 22.04.2007, 23:14
Komentáře a souhrny
Toulouse prohrálo v Rennes a o titulu je tak definitivně jasno. Pošesté v řadě se může radovat Olympique Lyon, který remizoval v Auxerre. Na druhou příčku se posunul Racing Lens, čtvrtý už je Olympique Marseille...

Nantes v toho prvním poločase příliš neukázalo. Mnohem aktivnější byli domácí a již od úvodních minut jasně dokazovali, kdo má kvalitnější hráče ve svém kádru. Skóre otevřel již v osmnácté minutě symbol klubu Portugales Pauleta, který se nádherně trefil z volného přímého kopu. Fabien Barthez na jeho střelu neměl nárok. Poté spélil šanci Pierre-Alain Frau, a tak mu Rothen musel ukázat, jak dostat Paris Saint Germain do vedení. Tvrdou ranou z blízkosti prostřelil Bartheze. Do kabin tedy hráči šli za stavu 2:0. Ve druhé půli se obraz hry vůbec nezměnil. Domácí dominovali a hosté se jen sporadicky dostávali na dostřel branky PSG. Navíc se ještě jednou trefil střelec Pauleta a po něm Luyindula, který uzavřel skóre zápasu na 4:0. Pro PSG. Důležité utkání v bitvě o záchranu tak zvládlo o mnoho lépe PSG.

Lens si potřebovalo spravit chuť po sérii nevydařených zápasů a zevdnout svoji šansi na Ligu mistrů pro příští sezónu. Proti Le Mans hráli lépe než v předešlých utkáních a to se prostě muselo projevit také na výsledku. Zápas gólově načal Carriere a v předposlední minutě základní hrací doby zakončil Keita. Racing Lens proto porazil doma na Stade Bollaert Le Mans 2:0.

Další žhavý kandidát na milionářskou soutěž pro příští sezónu, Marseille, se v sobotu utkal s Troyes. Vše podstatné se v tomto zápase dělo až po změně stran. Nejdříve poslal Olympique Marseille do vedení kritizovaný střelec Djibril Cisse. Deset minut před koncem sice překvapivě srovnal stav Jaziri, ale poslední slovo měli znovu domácí. Stade Veledrome se již zahaloval do smutku kvůli remíze, když se prosadil M’Bami a určil konečný stav 2:1. Marseille si tak připsala veledůležité tři body. Troyes se budou muset ještě hodně snažit, pokud se chtějí udržet v Ligue 1.

To, že sobota přála favoritům, nepotvrdili hráči Lille. Ve třiatřicátém kole si jeli pro body do Monaka, ale zpět domů jedou s prázdnou. Domácí nedali účastníkovi letošního ročníku Ligy mistrů v průběhu zápúasu žádnou šanci a po brankách Meriema, Monsoreaua a Meneze již vedli 3:0. Skóre nakonec korigoval v závěru ještě Keita, ale to již nic nezměnilo na tom, že Monako zvítězilo nad Lille.

Valenciennes chce získat do konce soutěže minimálně dvaačtyřicet bodů, které podle jejich kouče budou stačit na záchranu. Pro nějaké si chtěli zaskočit i na půdu Nancy. Jenomže ve vyrovnaném zápase nakonec rozhodla čtyřicátá minuta, ve které z penalty vstřelil vítězný gól Gavanon a tři body si doma ponechalo Nancy.

V zápase Sedanu, který celou sezónu válčí na chvostu tabulky, s Nice se hrálo vlastně o šest bodů. Oba dva týmy hrají o holé přežití v Ligue 1. V průběhu zápasu se nic moc podstaného nedělo, zato v samém záveru se bylo no co dívat. V osmaosmdasáté minutě odpískal rozhodčí pokutový kop a Kone ho z přehledem proměnil. Sedan se již pomalu smiřoval s prohrou, ale v nastaveném čase si vlastní branku vstřelil Echouafni a stanovil tak, že se body spravedlivě rozdělily.

Další plichta 1:1 se zrodila v Sochaux. Tam si pro bod zajel Lorient. Domácí ztráceli od pětapadesáté minuty. To se prosadil Gignac. Sochaux, ale zvýšilo snahu a po zásluze vyrovnalo. Čtvrt hodiny před koncem zápasu skóroval Grax, a Sochaux proto doma remizovalo s Lorientem.

Na góly nebohatší zápas mohli vidět diváci v Rennes. Tam se vypravilo odehrát svůj zápas třiatřicátého kola Ligue 1 Toulouse, aktuálně druhý tým Ligue 1. Do vedení šli hosté zásluhou Emany. Ve druhém poločase nejdříve vyrovnal domácí Briand z penalty. Pak Merveaux poslal Rennes do vedení. Nedlouho po něm na 2:2 vyrovnal Fabinho, ale poslední slovo mělo Rennes. Cheyrou zařídil svojí brankou výhru Rennes nad favoritem z Toulouse.

Již v sobotu se rozhodlo o šestém titulu Lyonu v řadě, a Olympique tak mohl cestovat do Auxerre ve výborné náladě. V prvním poločase byla hra hodně rozkouskovaná a příliš šancí se nerodilo ani na jedné straně. Auxerre proti jistému šampionovi skvěle bránil a dlouho ho nepustil k přímému ohrožení branky. Olivier Sorin v devatenácté minutě zlikvidoval přímý kop zahraný Brazilcem Juninhem. Coupet příliš práce neměl. Okolo přestávky se zrodily dvě největší příležitosti a v obou byl český forward Milan Baroš. Nejdříve si před přestávkou skvěle zpracoval balon od Juninha, dobře vypálil, ale Sorin ho vychytal. Po pauze měl ještě jednu šanci, ale ta zkončila podobně. Lyon přes veškerou snahu na obranu domácích nevyzrál a hlavně kvůli tomu se s Auxerre rozešel smírně 0:0.

Poslední zápas třiatřicátého kola obstarali hráči Saint Etienne a Bordeaux. St. Etienne se v poslední době příliš nedaří udržet stabilní výkonnost a díky tomu se propadli na deváté místo. To Bordeaux se naopak prokousává blíž a blíž k Lize mistrů. V nedělním utkání se všechny podstatné okamžiky vešli do druhé půle. A to do opačných částí tohoto poločasu. Nejprve pět minut po příchodu z kabin dostal hosty z Bordeaux do vedení Menegazzo. Poté se St. Etienne snažilo alespoň o vyrovnání, ale jejich snahu uťal v nastaveném čase druhým gólem Obertan. Bordeaux proto porazilo St. Etienne 2:0.

Tabulka:
1. AS Nancy-Lorraine651013:416
2. Valenciennes FC742112:714
3. Girondins Bordeaux74219:514
4. AS Monaco741212:613
5. Olympique Lyon64029:612
6. Stade Rennes73318:512
7. FC Lorient733110:812
8. Racing Strasbourg73228:511
9. Olympique Nice73227:511
10. Le Mans UC 72731310:1110
11. Olympique Lille71517:78
12. AS Saint-Etienne72236:68
13. Paris Saint-Germain71515:58
14. Toulouse FC52126:77
15. Olympique Marseille71426:87
16. Stade Caen51134:64
17. FC Sochaux70346:143
18. AJ Auxerre71062:153
19. Racing Lens50231:42
20. FC Metz70251:82

Zbývající zápasy
12.04.2008
AS Monaco - Toulouse FC
Valenciennes FC - Racing Strasbourg
Le Mans UC 72 - AJ Auxerre
FC Sochaux - AS Saint-Etienne
Olympique Lyon - Stade Rennes
Paris Saint-Germain - Olympique Nice
Olympique Lille - AS Nancy-Lorraine
FC Metz - Olympique Marseille
FC Lorient - Racing Lens
Girondins Bordeaux - Stade Caen


Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele