Ligue 1 souhrn - 3. kolo

15.08.2007, 23:09, aktualizováno 16.08.2007, 23:16
Komentáře a souhrny
Vloženým kolem pokračovala ve středu francouzská Ligue 1. Na čele tabulky se usadily dva celky, od nichž se něco podobného nečekalo. Včera zaznamenalo třetí výhru Le Mans, k němuž se dnes přidalo Nancy. V nepřesvědčivých výkonech pokračuje Marseille, ještě hůře na tom pak je Auxerre, které stále čeká na zisk prvního bodu...





Valenciennes FC - Olympique Marseille   2:1
Branky:  62. Steve Savidan, 87. Steve Savidan - 57. Karim Ziani

Olympique Marseille, tým, který stále čeká na vítězství v novém ročníku Ligue 1, zajížděl ve třetím kole na hřiště Valenciennes. Domácím kvůli zranění chyběl kanonýr Johan Audel. Na konci zápasu je to však nemuselo ani trochu mrzet, protože ve svém středu mají ještě jednoho skvělého útočníka. V prvním poločase se na hřišti nedělo příliš zajímavého, všechny branky padaly ve druhé půli. Ta začala mnohem lépe pro Marseille. Tým z přístavního města na jihu Francie se ujal vedení zásluhou Zianiho. Ten se v sedmapadesáté minutě trefil po přihrávce Cheyroua. Jenomže Valenciennes nic nevzdali a to se jim také vyplatilo. Steve Savidan nejdříve ve dvaašedesáté minutě vyrovnal. Když už to vypadalo, že utkání skončí remízou, rozehrával přímý volný kop znovu Savidan, trefil se báječně a Cedric Carrasso neměl šanci. Valenciennes porazilo Marseille 2:1.


Olympique Lille - FC Sochaux   1:1
Branky:  27. Stephane Dumont - 45. Stephane Dalmat

Sochaux o víkendu prohrálo 3:1 s Le Mans, a proto si potřebovalo napravit reputaci v Lille, kam zajíždělo v rámci třetího kola Ligue 1. Hráči hostů ale nezačali vůbec dobře. Vedení se po šestadvaceti minutách ujalo Lille. Teddyho Richerta prostřelil Stephane Dumont. Stejný hráč měl i další příležitosti. Tentokrát ho ale Richert vychytal. Sochaux se podařilo vyrovnat brankou do šaten. Moumoni Dagano nedal Tonymu Sylvovi v brance domácích nejmenší šanci. Další branka již ve druhém poločase nepadla, a tak Lille zůstává se dvěma remízami a jednou výhrou stále neporaženo. To Sochaux má pouze dva body.


AS Monaco - FC Metz   2:0
Branky:  31. Francois Modesto, 85. Frederic Piquionne

Trenér Monaka Ricardo byl po víkendové prohře svého Monaka v Lorientu ostře kritizován. Ve středečním zápase proti Métám již však mohl nasadit Diega Pereze a hra jeho týmu vypadala hned jinak. Domácí hráli po celý zápas prim a k ničemu výraznějšímu hosty nepouštěli. První branku zaznamenal ve třicáté minutě obránce Francis Modesto, kterému míč na hlavu nacentroval z trestného kopu český reprezentant Jaroslav Plašil. Monako poté kontrolovalo průběh hry, mělo několik šancí na zvýšení náskoku. Nakonec se druhé branky diváci dočkali až v samém závěru. Frederic Piquionne využil přihrávky argentinského pravého obránce Leandra Cufreho a pojistil tak výhru Monaka.


Paris Saint-Germain - FC Lorient   1:3
Branky:  36. Pauleta - 70. Marama Vahirua, 74. Marama Vahirua, 90. Rafik Saďfi (pen.)

Zápas PSG proti Lorientu začali v Parku princů lépe domácí. Bernard Mendy uvolnil již ve třetí minutě do dobré příležitosti Pauletu, ale jeho střela byla sražena na roh. PSG pak pokračovalo v tlaku, blízko branky byl v jedenadvacáté minutě Peguy Luyindula. Nakonec se domácí přece jen dočkali zaslouženého vedení. Jerome Rothen našel Pauletu a ten se tentokrát nemýlil. Po pauze se ale obraz hry úplně změnil a více ze hry měli čím dál více hosté z Lorientu. O vyrovnání se v sedmdesáté minutě postaral Marama Vahirua. Ale to nebylo ze strany Lorientu vše. O čtyři minuty skóroval tentýž hráč znovu a Lorient již vedl. Přes všechnu snahu domácích se Lorient ubránil až do devadesáté minuty. V té pak Rafik Saifi proměněnou penaltou pečetil výhru Lorientu. Hosté se výhrou posunuli na druhé místo tabulky Ligue 1.


Girondins Bordeaux - Le Mans UC 72   1:2
Branky:  14. David Bellion - 48. Tulio De Melo, 72. Grafite

Utkání dvou šestibodových týmů začalo velmi zostra. První mohl otevřít skóre Ndri Romaric, jenž pálil z velké dálky. O chviličku později již hosté slavili vstřelený gól, ale radost jim překazil hlavní sudí, který odpískal faul Tulia de Mela na brankáře Girondins Remého. Hra se poté přelévala ze od jedné brány k druhé a gól z toho první vytěžili domácí. David Bellion skvěle vpřeloboval brankáře Yohanna Peleho a Bordeaux vedlo. Hlavní okamžik zápasu přišel o deset minut později. Červenou kartu viděl Ulrich Ramé a Girondins v deseti mužích nedokázali odolat tlaku Le Mans. Po hrubce Souleymane Diawary nejdříve vyrovnal nechytatelnou střelou de Melo. Ve dvaasedmdesáté minutě pak rozhodl zápas Grafite a Le Mans se raduje ze třetího vítězství v řadě.


Racing Strasbourg - AJ Auxerre   3:0
Branky:  21. Wason Renteria, 67. Wason Renteria, 90. Kevin Gameiro

Mužem tohoto zápasu byl bezesporu Wason Renteria, dvaadvacetiletý Kolumbijec. Svoji první branku v utkání vstřelil po třiadvaceti minutách hry. Také Auxerre mělo šance. Žádnou však nedokázalo využít. Strasbourg byl o mnoho nebezpečnější. Gólem zaváněla většina útoků domácích. V sedmašedesáté minutě využil gólovou šanci ke zvýšení náskoku Strasbourgu znovu Renteria. Na 3:0 v závěru doupravil skóre střídající Kevin Gameiro. Na Auxerre se hodně podepisují odchody opor - Bakary Sagna (Arsenal), Younes Kaboul (Tottenham), Benoit Cheyrou (Marseille) a Kana Akale (Lens). Zatím v tomto ročníku nezískali ani jeden bod a vůbec neskórovali.


Stade Rennes - AS Saint-Etienne   1:0
Branka:  3. Petter Hansson

Již ve třetí minutě padla první branka zápasu Rennes proti Saint Etienne. Do černého mířil z blízkosti švédský bek Petter Hansson a rychlým gólem dostal domácí Rennes do vedení. St. Etienne bylo po zbytek první půle lepším týmem, vypracovalo si brankové příležitosti, ale nedokázalo je proměnit. Nejnebezpečnějším mužem byl Rudolphe Douala, ale také jeho šance pochytal brankář Simon Pouplin. Trenér St. Etienne Laurent Roussey do druhého poločasu ještě posílil útok, na hřiště poslal Pascala Feindouna, ale ani ten se neprosadil. A když v posledních deseti minutách neproměnili ve vyrovnání svoje šance Ilan a Bafetimbi Gomis, ukázala se branka Hanssona ze třetí minuty jako rozhodující.


AS Nancy-Lorraine - Olympique Nice   2:1
Branky:  51. Sebastien Puygrenier, 66. Pascal Berenguer - 61. Habib Bamogo (pen.)



Tabulka:
1. Le Mans UC 7233006:29
2. AS Nancy-Lorraine33005:19
3. FC Lorient32105:27
4. Girondins Bordeaux32014:26
5. Valenciennes FC32016:56
6. Olympique Lille31203:25
7. Racing Strasbourg31113:14
8. AS Monaco31114:34
AS Saint-Etienne31114:34
10. Stade Rennes31111:24
11. Olympique Lyon21012:13
12. Stade Caen21011:13
13. Toulouse FC21012:33
Olympique Nice31022:33
15. Olympique Marseille30211:22
16. FC Sochaux30212:42
17. Paris Saint-Germain30211:32
18. Racing Lens20110:11
19. FC Metz30031:50
20. AJ Auxerre30030:70

Příští kolo
18.08.2007
17:10FC Sochaux - AS Monaco
20:00FC Metz - Paris Saint-Germain
20:00FC Lorient - Olympique Lyon
20:00Toulouse FC - Racing Strasbourg
20:00Le Mans UC 72 - Olympique Lille
20:00AJ Auxerre - Stade Caen
20:00AS Saint-Etienne - Girondins Bordeaux
19.08.2007
19:00Racing Lens - Valenciennes FC
19:00Olympique Nice - Stade Rennes
21:00Olympique Marseille - AS Nancy-Lorraine


Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (2)

Přidat komentář
Slejdy

co bych vam rekl na PSG ??? toto :

Reagovat
HOST*kedlub

Lorient minuly kolo porazil monaco a ted psg... jsane ze ti dva nemaji za posledni sezony nejlepsi obdobi, ale stejne cumim...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele