LIGUE 1 SOUHRN - 29. KOLO

17.03.2007, 19:13, aktualizováno 18.03.2007, 22:55
Komentáře a souhrny
Lyon i díky brance Milana Baroše vyhrál v Nancy 0:3 a v čele tabulky má již šestnáctibodový náskok. Druhý Racing Lens prohrál v Auxerre, Marseille přejela Nice, Haškovo St. Etienne porazilo Troyes...

Postavení obou týmů v tabulce by ukazovalo na hodně vyrovnaný zápas. Znovu se ovšem potvrdilo otřepané fotbalové klišé, které říká, že každý zápas je jiný a speciálně ve francouzské Ligue 1 se papírovým předpokladům příliš věřit nedá. Začátek sice byl opatrný, ale ve střední pasáži zápasu Sochaux svého soupeře doslova zničilo. Ve 22. minutě se dostali do rychlého brejku Grax s Isabeyem. Isabey nebídl míč svému spoluhráči a ten si s ním z blízka věděl rady a s přehledem ho dopravil do sítě. O dvanáct minut později Ziani našel Leroye a ten zdvojnásobil náskok Sochaux. Na 3:0 zvyšoval deset minut po pauze znovu Grax a v 64. minutě se dočkal branky také skvěle hrající Isabey. Jediné nepříjemné situace potkaly domácí v samém závěru. Kvůli zranění musel nejprve odstoupit brankář Teddy Richert. Jeho náhradník Gavanon byl v brance přibližně sedm minut, když ho překonal Mansare z Toulouse. Sochaux se poté již vidělo v kabině. To ještě potrestal v nastavení gólem Emana. Utkání tak skončilo výhrou domácích 4:2. Na hřišti se v tomto zápase vůbec neobjevil Pavel Fořt.

O jasné výsledky nebylo v sobotních zápasech nouze. Trenér Lyonu Houllier musel v zápase s Nice lepit obranu jak to šlo, protože vykartovaní Cris a Reveillere nemohli do zápasu zasáhnout. Defenzivní formace Olympique ale fungovala v sobotním utkání na jedničku. Český útočník Milan Baroš dostal znovu přednost před Brazilcem Fredem a Houllier ho nasadil od začátku. A reprezentační střelec se znovu činil a ukázal, že góly střílet prostě nezapomněl. Ve 36. minutě se Baroš objevil v obroské šanci, nemýlil se a poslal Lyon do vedení. I nadále byl Baroš spolu s Benzemou a Govouem na hrotu hodně aktivní. Celý druhý poločas se Lyon snažil o zvýšení náskoku, ale také domácí dokázali zahrozit. Objevovaly se jim však velké mezery v obraně. Jednu z nich po rychlém útoku využil ke vstřelení uklidňujícího gólu Kallstrom. V 81. minutě se navíc ještě trefil hlavou Fred, který vystřídal Baroše, a stanovil tak konečné skóre zápasu na 0:3 pro Lyon.

Marseille doma přivítala Nice a na svého soupeře domácí hráči vlétli hodně ostře. Již v šesté minutě našel Beye Mamadou Nianga a ten hlavou z velké dálky otevřel skóre. Po čtvrt hodině hry to bylo již o dva góly. Trefil se Civelli. Do přestávky přidal ještě jeden gól Niang střelou k pravé tyči branky Nice a bylo po zápase. Druhá půle se hrála již jen z pro úplnost a oba týmy již dlouho předem vyhlíželi konec zápasu. Také nepadl již žádný gól a Marseille tak zdolala Nice 3:0.

Lille chce ještě zaútočit na druhé Lens, a když by se to nepovedlo, tak minimálně udržet svou aktuální třetí pozici. Ovšem v domácím zápase s Le Mans ukázali hráči domácíh jak by se o tyto příčky hrát nemělo. Po celý průběh zápasu nedokázali vyzrát na dobře organizovanou obranu Le Mans a navíc po přestávce přišli dva kruté zásahy. Ismael Bangoura nasměroval hosty k překvapivé výhře. Lille nedokázalo na jeho branku zareagovat. V úplném závěru navíc Grafite druhým gólem dokonal zkázu favorita.

Na nebezpečně rozjetého soupeře narazilo v sobotu v rámci 29. kola Monako. Na Stade Luis II. Dorazilo Nantes. Kanárci svoji dobrou formu chtěli potvrdit i proti průměrným domácím. V útoku Monaka nastoupila již zavedená útočná dvojice Koller – Piquionne. Naopak druhý český reprezentant Jaroslav Plašil zůstal pouze na lavičce náhradníků, a ani v průběhu zápasu se na hřiště nedostal. V patnácté minutě Nantes jasně demontrovalo svoji aktuální výkonnost. Skóre zápasu otevřel Da Rocha střelou z poměrně velkého úhlu. Monako se však rychle vzpamatovalo do přestávky vývoj utkání otočilo. Nejdříve defenzivní záložník Perez skvělou střelou vyrovnal. Poté se hlavou trefil Givet a na koni bylo rázem Monako. Ve druhém poočase domácí již náskok udrželi, a proto vyhráli nad Nantes 2:1.

Sedan se v sobotu znovu pokoušel odpoutat ode dna tabulky. Tentokrát mu v cestě stálo Bordeaux, které ovšem do vedení poslal v prvním poločase Darcheville. Ihned po pouze vyrovnal Boutabout. Utkání tak skončilo spravedlivou dělbou bodů.

Trenér Hašek nechal v zápase svého Sant Etienne proti Troyes znovu pouze sedět na lavičce krajana Marka Heinze. St. Etienne soupeře překvapilo hned v úvodu. Hosté pořádně ještě nevěděli, že se již hraje a již měli v brance míč po střele, kterou do šibenice poslal Pascal Feindouno. V sedmnácté minutě zvýšil střelou z dvaceti metrů na 2:0 Gomis. Hostující Tryoes sice z penalty snížilo brankou Niveta, ale Guarin na začátku druhé půle vlastně rozhodl o vítězství St. Etienne nad Troyes v poměru 3:1.

Utkání chudé na branky a jiné zajímavé příležitosti se v sobotu odehrálo ve Valenciennes, kam zavítal Lorient. Žádný z týmů si téměř nevytvořil brankovou příležitost, a proto zápas skončil bezbrankovou remízou.

Racing Lens si řádně komplikuje boj o druhou příčku, před třetím Bordeaux má sice ještě náskok pět bodů, poslední výkony ale příliš optimismu nedávají. Po vyřazení z Poháru UEFA a domácí remíze se Sedanem přišla dnes další rána, prohra v Auxerre.

Krize PSG se prohlubuje. Klub z hlavního města znovu prohrál, tentokráte na půdě Rennes, a v tabulce se propadl až na předposlední příčku. Jedinou branku zápasu vsítil v 76. minutě Briand, hosté odpověděli jenom vyloučením Mendyho.


Tabulka:
1. AS Nancy-Lorraine651013:416
2. Valenciennes FC742112:714
3. Girondins Bordeaux74219:514
4. AS Monaco741212:613
5. Olympique Lyon64029:612
6. Stade Rennes73318:512
7. FC Lorient733110:812
8. Racing Strasbourg73228:511
9. Olympique Nice73227:511
10. Le Mans UC 72731310:1110
11. Olympique Lille71517:78
12. AS Saint-Etienne72236:68
13. Paris Saint-Germain71515:58
14. Toulouse FC52126:77
15. Olympique Marseille71426:87
16. Stade Caen51134:64
17. FC Sochaux70346:143
18. AJ Auxerre71062:153
19. Racing Lens50231:42
20. FC Metz70251:82

Zbývající zápasy
15.03.2008
Racing Lens - Olympique Marseille
Paris Saint-Germain - Valenciennes FC
Olympique Lille - Stade Caen
AS Saint-Etienne - Toulouse FC
FC Lorient - AJ Auxerre
Girondins Bordeaux - Racing Strasbourg
Le Mans UC 72 - Stade Rennes
FC Metz - Olympique Nice
FC Sochaux - AS Nancy-Lorraine
AS Monaco - Olympique Lyon


Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (3)

Přidat komentář
Shevchenko

Reagovat
HOST*

nevíte někdo odkaz na barošuv gol....díky

Reagovat
HOST*

je to na youtube.com, zadej tam nancy - lyon. ten gól nic moc, ale platí.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele