LIGUE 1 SOUHRN - 22. KOLO

27.01.2007, 19:31, aktualizováno 28.01.2007, 23:26
Komentáře a souhrny
Ani dva góly Marka Heinze a poločasové vedení 3:0 nestačilo St.Etienne na vítězství na hřišti Racingu Lens. Činili se i další čeští střelci - Milan Baroš svou první trefou v dresu Lyonu zařídil alespoň remízu s Nice, branka Jana Kollera zase znamenala výhru Monaka v Sedanu. Na druhou příčku se vítězstvím v Bordeaux dostalo Lille.

Parádní zážitek si fanoušci Racingu Lens odnesli z utkání s Haškovým Saint Etienne. Tedy pokud neodešli znechuceni už po prvním poločase. Hosté totiž rázně vykročili za svou druhou výhrou venku v řadě a vedli už 3:0, na čemž měl lví podíl Marek Heinz - český reprezentant dal dva góly. Domácí se však z pozice druhého týmu ligy nechtěli vzdát a na druhý poločas připravili parádní stíhací jízdu. V 67. minutě vykřesal první jiskřičku naděje Keita, a přestože ještě minutu před koncem řádné hrací doby byl stav 1:3, radovali se nakonec domácí alespoň ze zisku jednoho bodu. Na konečných 3:3 srovnali dvěma přesnými hlavičkami Coulibaly a minutu po něm znovu Keita. Lens po ztrátě dvou bodů kleslo na třetí příčku, St.Etienne drží páté místo.

Fotbalisté Marseille si do Le Mans přijeli pro čtvrtou výhru v řadě, jenomže tvrdě narazili. Domácí před vlastním publikem příliš neinkasují a potvrdili to i tentokrát. Od druhého týmu tabulky nejenom že neinasovali, ale dokázali také dvakrát skórovat. První branku dal sedm minut před poločasovou přestávkou Fanchone, pojistku pak v té samé fázi druhé půle přidal z pokutového kopu Grafite.

Po překvapivé středeční výhře nad Lyonem v minulém kole, kdy si ze Stade Gerland přivezli Girondins tři body, dnes Bordeaux přivítalo třetí tým tabulky Ligue 1 Lille. Mezi oběma soupeři byl před tímto kolem rozdíl pouhých dvou bodů, a proto se dal očekávat hodně vyrovnaný zápas. Tento předpoklad se v samotném průběhu utkání beze zbytku naplnil. Utkání rozhodl vlastní gól Girondins ze 78. minuty.

Lyonu se na jaře jakoby zadrhl stroj na výhry, který hráči Olympique v podzimní části soutěže nastartovali. Po zimní pauze přišly dvě prohry za sebou, a proto se dnes očekávalo, že se Lyon konečně musí vrátit zpět do starých kolejí. Navíc do Lyonu tentokrát zavítalo předposlední Nice a to rozhodně není tým, který by se s domácími hráči co do kvality kádru mohl měřit. Ovšem průběh zápasu tomuto faktu moc neodpovídal. Domácí sice měli více ze hry, ale z úvodní branky se ve 35. branky mohli radovat hosté. Míč do sítě dopravil Koné. Poté ale naplno ukázal český útočník Milan Baroš, proč si ho do Lyonu Gerard Houllier přivedl. Svou první brankou za Lyon vyrovnal ve 40. minutě na 1:1. Utkání tímto výsledkem také skončilo a to hlavně díky tomu, že Brazilec Fred v závěru neproměnil penaltu.

V utkání Nantes s Lorientem byl mírným favoritem hostující Lorient. Svou roli beze zbytku splnil a po brankách Gignaca a Abriela z 22., respektive 54. minuty zvítězil 2:0.

Paris Saint Germain chtěl prolomit mizérii v Parku princů proti Sochaux. Ve vyrovnaném zápase, v němž odehrál celý zápas český reprezentační stoper David Rozehnal, se toho moc zajímavého v pokutových územích nedělo. Sochaux stále myslí na druhé místo, a proto nechtělo v Paříži nechat všechny body. Utkání nakonec skončilo po remíze 0:0 dělbou bodů. PSG pokračuje v propadání se do sestupových vod.

Souboj průměrných celků Ligue 1 byl k vidění v Rennes, kde domácí přivítali Valenciennes. Valenciennes potřebují posbírat ještě pár bodů k jistotě záchrany. Ovšem tyto plány uťal již v 6. minutě gólem Danze. Valenciennes nedokázalo vyrovnat a z výhry se proto těší Rennes.

Ještě rychleji než Danze se v utkání Sedanu s Monakem trefil český obr Jan Koller. Síť rozvlnil ve 2. minutě. Hosté se sice pokoušeli srovnat s Monakem krok, ale nepodařilo se, a proto se Sedan stále nedokázal odpoutat ode dna tabulky. Naopak Monako pokračuje ve zlepšování a pomalu se odpoutává od rizikové zóny.

Valné většině sobotních utkání lze přiřknout jednotný přívlastek: vyrovnaný. To sedí i na zápas Toulouse - Troyes. V 8. minutě otevřel skóre Cedric Barbosa a dostal hosty do vedení. Ovšem o 20 minut později se trefil Arribage a jeho branka se ukázala být konečnou a rozhodla o dělbě bodů. V zápase se na posledních 5 minut objevil také Pavel Fořt.

Vyrovnaný naopak nebyl první nedělní duel, v němž Auxerre změřilo síly s Nancy. Hosté, kteří v úvodu sezóny atakovali přední příčky, už dlouho marně hledají formu a nenalezli ji ani tentokrát. Vítězství domácích se zrodilo v první půli, kdy se dvěma slepenými góly dostali do bezpečného vedení. Fotbalisté Nanci uhráli z posledních osmi duelů jen pět bodů a propadli se do spodní poloviny tabulky.


Tabulka:
1. AS Nancy-Lorraine651013:416
2. Valenciennes FC742112:714
3. Girondins Bordeaux74219:514
4. AS Monaco741212:613
5. Olympique Lyon64029:612
6. Stade Rennes73318:512
7. FC Lorient733110:812
8. Racing Strasbourg73228:511
9. Olympique Nice73227:511
10. Le Mans UC 72731310:1110
11. Olympique Lille71517:78
12. AS Saint-Etienne72236:68
13. Paris Saint-Germain71515:58
14. Toulouse FC52126:77
15. Olympique Marseille71426:87
16. Stade Caen51134:64
17. FC Sochaux70346:143
18. AJ Auxerre71062:153
19. Racing Lens50231:42
20. FC Metz70251:82

Zbývající zápasy
23.01.2008
Stade Rennes - Olympique Nice
AS Nancy-Lorraine - Olympique Marseille
Olympique Lyon - FC Lorient
Valenciennes FC - Racing Lens
Racing Strasbourg - Toulouse FC
Olympique Lille - Le Mans UC 72
AS Monaco - FC Sochaux
Stade Caen - AJ Auxerre
Girondins Bordeaux - AS Saint-Etienne
Paris Saint-Germain - FC Metz


Autor: Ondřej Štícha, Tomáš Pavlík, Petr Starý / EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je super, že Bary dal prvního góla již tak brzo, navíc se Dino začíná dostávat do své "gólové" formy, což jsou pro nás hodně dobré zprávy.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*Mára

Počkej on naběhne Xavi

Reagovat
HOST*

Češi se v tý Francii nějak rozjížděj co ? jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Gol Baroše jsem viděl na Sop Castu, dostal balon do prázdne kasy a ve skluzu ho dopravil k tyči.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Na to se historie ptát nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si dobrej česnek. Říkám snad, že dal špatný gol?

Reagovat
HOST*-Kopy-

Česnek to nevím ty Katalanci člověk nikdy neví co si myslí

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

paráda, repre ho má zpátky.. to musel být spiel jak cyp

Reagovat
smazaný uživatel

Dal pěkný goly, to se musí nechat, hlavně ta druhá se mi moc líbila. Jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

už viděl jsem! první haluz, druhá wonderful

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele