Ligue 1 preview - 7. kolo

01.09.2007, 11:22, aktualizováno 01.09.2007, 11:22
Previews
Dva kluby se zatím dělí o první příčku tabulky. Snadnější úkol bude mít o víkendu Nancy, které doma přivítá St. Etienne. Monako jeden ven a na hřišti Bordeaux to bude mít velice složité. Rozjíždějící se Lyon by si doma měl poradit s Le Mans. V neděli se utkají dvě dosavadní zklamání - PSG a Olympique Marseille...








Girondins Bordeaux - AS Monaco (sobota 17:10)
Po šesti odehraných kolech se Monako vyhouplo do čela Ligue 1 a nyní již myslí na souboj s favority o nejvyšší přičky ve francouzské lize. Na totéž si dělá zálusk aktuálně čtvrtý tým tabulky Bordeaux. Tyto dav týmy se v sobotu utkají v hodně očekávaném souboji na Parc Lescure v Bordeaux. Flavio Roma je stále na marodce s poraněným stehenním svalem, a proto pravděpodobně místo mezi tyčemi v brance Monaka zaujme opět Stephane Ruffier. Oba sobotní soupeři si v týdnu v posledním kole vedli na výbornou. Monako porazilo 1:0 Lille a Bordeaux zdolalo stejným skóre Méty. Z tábora Bordeaux se ozývají hlasy, že za každou cenu musejí udržet zkrátka ve skvělé formě hrající útočníky Monaka, Kollera a Piquionneho, kteří v této sezóně již dohromady nastříleli šest branek. Bordeaux bude chybět trio Henrique, David Jemmali a Kevin Olimpa.
Pravděpodobné sestavy: Girondins Bordeaux: Ramé – Chalmé, Diawara, Planus, Wendel – Bellion, Micoud, Fernando, Diarra, Obertan – Chamakh.  AS Monaco: Ruffier – Cufre, Bolivar, Modesto, Muratori – Piquionne, Leko, Perez, Bernardi, Menez - Koller.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.85 - 3.60
Tip eurofotbal.cz: 02
AS Nancy-Lorraine - AS Saint-Etienne (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: AS Nancy-Lorraine: Bracigliano - Chrétien, Pyugrenier, Andre Luiz, Biancalani – Kim, Berenguer, Gavanon, Malonga - Hadji, Fortune.   AS Saint-Etienne: Janot – Dabo, Benalouane, Sall, Varrault - Feindouno, Matuidi, Perrin, Payet – Ilan, Gomis.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.10 - 3.95
Tip eurofotbal.cz: 1
Olympique Lyon - Le Mans UC 72 (sobota 20:00)
Alain Perrin povede svůj zlepšující se Olympique Lyon do sobotního utkání s Le Mans s vědomím, že je stále co zlepšovat. Deváté místo přeci jen stále není pro šestinásobného mistra Francie to pravé ořechové. Kouč Perrin to na lavičce Les Gones nemá vůbec jednoduché, protože na dvě prohry za sebou nejsou fanoušci Lyonu příliš zvyklí. Navíc se musí vyrovnávat s nepříjemnými ztrátami dlouhodobě zraněných opor. Chybí brazilský kanonýr Fred, brankářská jednička Gregory Coupet a také Cris. Lyon začal sezónu s pouhými třemi body ze tří zápasů. Nyní se sice blýská na lepší časy – poslední dvě kola Lyon vyhrál výhry nad St Etienne, respektive Sochaux, ale Alain Perrin stále vidí nedostatky a mezery ve výkonu svých svěřenců. "Máme na to, zlepšit se ve všech činnostech," řekl trenér Lyonu. "Máme problémy v zakončení, ale je jasné, že to bude jen lepší." Tato slova může jeho tým potvrdit již v sobotu doma proti Le Mans. Ti zažívají úplně opačnou sezónu. Nejdříve upoutali famózními výkony, ale teď v posledních dvou kolech prohráli. Hosté se na Stade Gerland budou muset obejít bez Mamadou Samassy, Paula Andreho a také střelce Grafiteho, který odešel do německého Wolfsburgu. V týmu Lyonu visí otazník na Juninhem.
Pravděpodobné sestavy: Olympique Lyon: Vercoutre – Reveillere, Bodmer, Squillaci, Grosso – Keita, Toulalan, Kallstrom, Juninho, Govou – Benzema.   Le Mans UC 72: Pelé – Calvé, Basa, Cerdan, Camara – Sessegnon, Coutadeur, Romaric, Matsui – De Mělo, Maiga.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.70 - 8.50
Tip eurofotbal.cz: 1
Valenciennes FC - FC Metz (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: Valenciennes FC: Penneteau – Ducourtioux, Sommeil, Chelle, Ripert – Roudet, Sanchez Moreno, Belmadi, Saez – Pujol, Sebo.  FC Metz: Marichez – Francois, Leoni, Delhommeau, Diop - Strasser, C. Gueye, Renouard – Pjanic, Aguirre.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.25 - 5.25
Tip eurofotbal.cz: 1
Stade Caen - FC Sochaux (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: Stade Caen: Plante – Hengbart, Boucansaud, Sorbon, Seube – Lemaitre, Proment, Nivet, Florentin – Toudic, Jemaa.   FC Sochaux: Richert – Josse, N'Daw, Perquis, Afolabi – Dalmat, Pitau, Birsa, Séné – Erding, Quercia. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.95 - 3.50
Tip eurofotbal.cz: 02
Toulouse FC - AJ Auxerre (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: Toulouse FC: Douchéz – Paulo Cesar, Cetto, Ilunga, Mathieu – Fabinho, Dieuze, Sirieix, Mansare - Emana, Elmander.  AJ Auxerre: Riou – Tamas, Marcos, Mignot, Jaures – Kahlenberg, Thomas, Pedretti, Lejeune - Jelen, Maoulida.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 2.95 - 4.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Racing Strasbourg - FC Lorient (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: Racing Strasbourg: Cassard – Lacour, Paisley, Bellaid, Johansen – Dos Santos, Cohade, Rodrigo, Abdessadki, Gameiro - Mouloungui.  FC Lorient: Audard – Boutruche, Marchal, Genton, Cantareil– Marin, Mansouri, Abriel, Namouchi, Robert – Saifi.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.90 - 3.55
Tip eurofotbal.cz: 10
Stade Rennes - Olympique Lille (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: Stade Rennes: Pouplin – Fanni, Hansson, Mbia Etoundi, Edman – Sorlin, Cheyrou, Didot, Marveaux – Leroy, Briand.  Olympique Lille: Sylva – Beria, Lichsteiner, Plestan, Emerson – Dumont, Makoun, Bastos, Mirallas - Toure, Fauvergue.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 2.95 - 4.00
Tip eurofotbal.cz: 10
Paris Saint-Germain - Olympique Marseille (neděle 18:00)
Pravděpodobné sestavy: Paris Saint-Germain: Landreau – Mendy, Bourillon, Camara, Armand – Frau, Digard, Clément, Rothen – Luyindula, Pauleta.   Olympique Marseille: Mandanda – Zubar, Rodriguez, Givet, Taiwo - Ziani, Nasri, Cana, Cheyrou, Valbuena - Niang.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.90 - 3.00
Tip eurofotbal.cz: 02
Olympique Nice - Racing Lens (neděle 20:40)
Jean-Pierre Papin si na lavičce Lens odbyl úspěšnou premiéru v týdnu v poháru UEFA a rád by zajisté takto pokračoval i ve francouzské domácí soutěži. Lens v neděli zajíždí do Nice, kde se bude pokoušet o zlepšení takřka tragické bilance v tomto ročníku Ligue 1. Bývalý skvělý francouzský střelec Papin bude mít hlavní úkol vylepšit střeleckou úspěšnost svých svěřenců. Ti zatím skórují v Ligue 1 velice sporadicky. Také proto se Lens potácí na osmnáctém místě tabulky. Ovšem nutno dodat, že zatím odehráli pouze čtyři zápasy. To Nice se drží v klidném středu tabulky a bude se snažit navázat na skvělý výkon a výhru se středečního zápasu proti Olympique Marseille. Skóre bylo 2:0, ale hráči Nice předčili Marseille téměř ve všech činnostech, a proto mohli vyhrát daleko větším rozdílem. Hugo Lloris, brankářská jednička Nice, se zranil při zápase s Marseille, ale pravděpodobně stihl své koleno vyléčit a proti Lens bude moci nastoupit. Naopak Lilian Laslandes zůstává na marodce. V dresu Racingu Lens budou chybět Yohan Demont a Bonaventure Kalou.
Pravděpodobné sestavy: Olympique Nice: Lloris – Apam, Hognon, Kanté, Rool – Balmont, Echouafni, Ederson, Hellebuyck, Bamogo – Koné.   Racing Lens: Runje – Demont, Coulibaly, Hilton, Ramos - Akale, Kovačevič, Sable, Monterrubio – Aruna, Kalou. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.95 - 2.90
Tip eurofotbal.cz: 0

Autor: Ondřej Štícha / soccernet.com, sports.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele