LIGUE 1 PREVIEW - 38. KOLO

25.05.2007, 23:31
Previews
Poslední díl seriálu s názvem Ligue 1 budou v sobotu večer moci shlédnout fanoušci na pěti francouzských stadionech. Již dlouho je mistrem Lyon, v minulém kole se uzavřela i trojice nešťastných setupujících týmů. V osmatřicátém kole se bude hrát ještě o předkolo Ligy mistrů a také o pohár UEFA. Většina týmů již o nic nehraje, a proto bychom se mohli dočkat mnoha branek.






FC Metz - Le Mans UC 72 (sobota 00:00)
Pro Marseille bylo nesmírně důležité, že se minulý týden dokázala rychle oklepat z porážky od Sochaux ve finále francouzského poháru a vyhrát nad Saint-Etienne. Tímto vítěztsvím si Olympique Marseille zajistil druhé místo v Ligue 1 a zároveň účast v Lize mistrů. Góly Djibrila Cissé a Mathieu Valbueny také mimo jiné přinesli naprostý klid do kabiny Marseille, a hráči si proto mohou poslední zápas sezóny, navíc před vlastním publikem, vychutnat. Zápas zmešká Ronald Zubar, který má problémy se svým stehnem. Stejně jako Marseille, může hrát bez zábran i Sedan. Ten je již jasným sestupujícím a bojuje maximálně o to, aby neobsadil tu úplně poslední příčku. Do zápasu nebude hostům k dispozici Joseph-Désiré Job, který se vrátil do své vlasti kvůli úmrtí v rodině. Nenaskočí ani Stéphane Trévisan, jenž je zraněný, a Yoann Lachor. Ten je pro změnu potrestaný za žluté karty.
Pravděpodobné sestavy: FC Metz: Carrasso – Beye, Civelli, Rodriguez, Taiwo – M’Bami, Cana, Nasri, Valbuena – Cisse, Niang.  Le Mans UC 72: Regnault – Ducourtioux, Sartre, Lachor, Belhadj – Marin, Amalfitano, Noro, Maurice Belay, Boutabout - Pujol. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.25 - 10.00
Toulouse FC - Valenciennes FC (sobota 00:00)
Šampión Olympique Lyon bude oslavovat svůj triumf v Ligue 1 dalším zápasem. Tentokrát se symbolicky potkajís posledním Nantes. Florent Malouda byl vyhlášen nejlepším hráčem soutěže pro tuto sezónu. Reprezentaní záložník Francie odehrál další skvělou sezónu a tento triumf je pro něho dalším oceněním tvrdé práce. Sobotní zápas s Nantes znamená pro Lyon poslední šanci stanovit nový rekord v počtu budů, které jsou mezi prvním a druhým týmem na konci sezóny. Rok Nantes by se dal popsat jako špatný a poté ještě horší. Uvidíme jestli si Lyon ještě smlsne i na outsiderovi.
Pravděpodobné sestavy: Toulouse FC: oupet – Reveillere, Squillaci, Cris, Abidal – Diarra, Toulalan, Tiago, Malouda, Benzema - Govou.  Valenciennes FC: Heurtebis – Norbert, Cetto, Guillon, Signorino - Da Rocha, Vainqueur, Saidou, Payet - Diallo, Keseru. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.25 - 10.00
Olympique Nice - Stade Caen (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Olympique Nice: Riou – Jallet, Marchal, Ciani, Moullec – Mansouri, Ewolo, Abriel, Le Pen – Saifi, Gignac.  Stade Caen: Landreau – Malubu, Yepes, Armand, Drame – Kalou, Cisse, Chantome, Luyindula, Rothen – Pauleta. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.10 - 2.75
Olympique Marseille - Racing Strasbourg (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Olympique Marseille: Sylva – Debuchy, Rafael, Lichtsteiner, Tofforeau – Makoun, Rami, Dumont, Obraniak, Bastos – Fauvergue.  Racing Strasbourg: Pouplin – Melchiot, Mensah, Faty, Jeunechamp – Danze, Didot, Cheyrou, Merveaux, Sorlin - Utaka. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.10 - 2.30
Racing Lens - Girondins Bordeaux (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Racing Lens: Penneteau – Mater, Ouaddou, Flachez, Rippert - Doumeng, Chelle, Paauwe, Dossevi, Hassli – Savidan.   Girondins Bordeaux: Sorin – Sagna, Kaboul, Mignot, Jaures – Thomas, Mathis, Kahlenberg, Akale, Niculae - Jelen. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.10 - 2.70
AS Nancy-Lorraine - Stade Rennes (sobota 00:00)
Troyes se minulý týden stalo definitivně třetím sestupujícím celkem, protože prohrálo s Paris Saint Germain v Parku princů. Nic na to již nezmění ani jejich závěrečné sobotní střetnutí s Lens. Troyes tedy se znovu vrací do Ligue 2. Lens má nejlepší startovní pozici pro závěrečbý spurt o třetí místo, jenž by Racingu zajistilo znovu Ligu mistrů. Tým kouče Gillota moc dobře ví, že má ve skóre před Bordeaux náskok tří gólů, a výhra nad Troyes by tedy s konečnou platností posunula do vysněné soutěže. Třetím místem by si Lens připsalo nejlepší umístění v Ligue 1 od sezóny 2001/2002. Jenomže pro hosty to nebude zrovna jednoduché. Hlavně kvůli mnoha absencím. Do zápasu se nezapojí Daniel Cousin, který je tímto potrestán vedením za nesportovní gesto, kterým počastoval vlastní fanoušky během zápasu s Nice. K dispozici nebudou ani další opory. Nenad Kovačevič, Aruna Dindane, Milan Bisevac a Adil Hermach jsou všichni mimo hru kvůli zraněním.
Pravděpodobné sestavy: AS Nancy-Lorraine: Le Crom – Ferreira, Faye, Paisley, Enza Yamissi – Bangoura, Barbosa, Nivet, Matuidi, Danic – Jaziri.   Stade Rennes: Lens: Itandje – Demont, Hilton, Coulibaly, Ramos – Carriere, Tixier, Sey. Keita, Si. Keita – Monterrubio, Jemaa. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.00 - 3.55 - 1.50
FC Sochaux - Paris Saint-Germain (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: FC Sochaux: Douchéz – Aubey, Congré, Arribegé, Mathieu – Paulo Cesar, Dieuze, Emana, Batlles, Sirieix - Elmander.  Paris Saint-Germain: Ramé – Jemmali, Enakarhire, Planus, Marange - Alonso, Fernando, Mavuba, Wendel, Perea - Jussie.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.50
AS Saint-Etienne - AS Monaco (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: AS Saint-Etienne: Richert – Pichot, Potillon, Brechet, Séné – Leroy, Le Tallec, N´Daw, Ziani, Pitau - Grax.  AS Monaco: Viviani – Hognon, Camara, Ilunga, Guarin Vasquez – Landrin, Feinduno, Dabo, Perrin - Moussilou, Gomis. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.30 - 4.10
AJ Auxerre - Olympique Lyon (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: AJ Auxerre: Letizi – Apam, Abardonado, Kanté, Varrault – Fanni, Balmont, Diakite, Echoufni, Vahirua – Grafite.  Olympique Lyon: Pelé – Thomas, Bassa, Cerdan, Camara – Calve, Romaric, Matsui, Bonnart, Sessegnon – Grafite. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 2.95 - 3.60
FC Lorient - Olympique Lille (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: FC Lorient: Roma – Bolivar, Modesto, Givet, Dos Santos – Perez, Plašil, Meriem, Monsoreau – Piquionne, Koller.  Olympique Lille: Lapeyre – Sauget, Puygrenier, Biancalani, Kim - N’Guemo, Fortune, Andre Luiz, Gavanon, Dia - Curbelo.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.20 - 4.00

Autor: Ondřej Štícha / soccernet.com, sports.fr

Komentáře (3)

Přidat komentář
satan_666

proč by mělo hrát Monaco v deseti?

Reagovat
HOST*Jakub

On tam má být ještě Plašil, ale to je jak hrát v deseti!

Reagovat
HOST*

www.fcbayern.estranky.cz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele